Vural: 'Dinle ilgili her türlü kavram milletin kalbindedir'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Dinle ilgili her türlü kavram milletin kalbindedir, imanındadır, inancındadır. Din ve vicdan hürriyeti konusunda da...

Vural: 'Dinle ilgili her türlü kavram milletin kalbindedir'
Yayınlanma:
Güncelleme:

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Dinle ilgili her türlü kavram milletin kalbindedir, imanındadır, inancındadır. Din ve vicdan hürriyeti konusunda da bu milletin dini ve mezhepleriyle hiç kimsenin problemi yoktur. Kimsede buna müdahale edemez” dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Vural, dün Venedik Komisyonu heyeti görüştüğünü belirterek, terör örgütü ile mücadelenin meşru olduğunu kaydetti. Vural, “Terör örgütünün sivil insanlara yönelik basık ve tehdidini, fiili özerklik taleplerini karşı devlet düzeni ve otoritesini korumak için yapıldığını belirttim. Türkiye’nin terörle mücadelesinin bugüne kadar olduğu gibi aynı şekilde sivil halkla terör örgütünü ayıran yaklaşımda yapıldığını, bu çerçevede operasyonların uzun sürebildiğini belirttim” ifadelerini kullandı. Vural, şunları kaydetti: “Bu çerçevede bu operasyonların bundan dolayı da uzun sürebildiğini belirttim. Bunun da iller idaresi kanununda gereken tedbirleri almak kapsamında uygulandığını ve Türkiye’nin bir hukuk devleti ekseninde bu terörle mücadelesini sürdürdüğünü belirterek bu konuda devletimizin yürüttüğü terörle mücadelenin yanında bir tavır sergilediğimizi belirttim. Kendilerine aslında bu terörle mücadele demokrasimizi ve hukuk devletimizi ortadan kaldırmak isteyen PKK terör örgütüne karşı demokrasi ve hukuku koruma mücadelesidir. Dolayısıyla Türkiye’nin bu terörle mücadelesinin sorgulanması yerine demokrasi ve hukuk koruyan terörle mücadelenin desteklenmesi gerektiğini belirttim.” Vural, yeni anayasada İslam ve Allah gibi kavramların olacağını hatırlatılması üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: “Dinle ilgili her türlü kavram milletin kalbindedir, imanındadır, inancındadır. Bu konular bir anayasa din ve vicdan hürriyeti konusunda da bu milletin dini ve mezhepleriyle hiç kimsenin problemi yoktur. Kimsede buna müdahale edemez. Bu anayasa konusundaki hususlar hep bu konular bu noktada bir eksene tartışma yapmak yeni bir algı operasyonunun hazırlıklarıdır. Bu anayasa milletin anayasası olur. Millette milli ve manevi değerlerini sahiplenmesini bilir. Bu bakımdan bu Anayasa da aziz milletimizin yüzde 99’u zaten Müslüman’dır. Anayasada yazıyor, yazmasa Elhamdülillah Müslümanız. Kimin neye nasıl inancını nasıl ifade ediyorsa da onlar insanların kendi arasındaki mesele değil Allah’la insan arasındaki bir meseledir. Anayasa tartışmalarını bu eksene indirmek ve tartışmayı bu noktaya getirmek doğru değil.” Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklikle ilgili sözlerini değerlendiren Vural, “Bu konudaki tartışmaları, kimse kimsenin dinini sorgulamakla haiz değil. Bu eksene indirerek meseleye bakmak bu eksende aziz milletimizi ayrıştırmak, kutuplaştırmak, çatıştırmak tartıştırmak doğru değildir. Bu konuda cumhurbaşkanı da laiklik konusundaki tavırlarını ortaya koymuştur, komisyon başkanı da ortaya koymuştur. Bu tartışma ekseninde toplumu değerlerimiz ekseninde tartışmaya, kutuplaşmaya ittirmek doğru değil. Sanal tartışmalarla toplumu yönlendirmek yerine sorgulanması gereken husus Türkiye’nin gerçek manada muhafazakar değerlerinin içinin nasıl boşaltıldığını, nasıl yozlaştırıldığını dikkate almak gerekiyor. Böyle bakıldığı zaman bu milletin milli ve manevi değerlerinin nasıl tahribata uğratıldığını sorgulamak lazım” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.