Yakup Türkal’den Vatandaş Kart projesi

Kırşehirli iş insanı Yakup Türkal, Bağımsız Cumhurbaşkanlığı Adaylığını açıklamasının ardından önemli mesajlar vermeye devam ediyor. Türkal, herkese dağıtılacak Vatandaş Kart ile zengin-fakir ayrımını bitireceklerini söyledi.

Yakup Türkal’den Vatandaş Kart projesi
Yayınlanma:

Yaptığı açıklamalar ile dikkat çeken Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Yakup Türkal, Beyaz TV’de Uyan Türkiyem isimli programın konuğu oldu. Kırşehirli Türkal, kendisinine ‘neden oy verilmeli’ sorusuna şu yanıtı verdi: “Bağımsız aday demek; bağımsız hükümet demek, insanlarımızı liyakatli, tam donanımlı insanlarla yönetme fırsatı demektir. Şu an ülkede projeler yarışmıyor. İnsanlarımızın çektiği sıkıntılara ne yapılacağını anlatan yok.”

whatsapp-image-2023-03-18-at-17-31-33.jpeg

VATANDAŞ KART İLE YARISI ÖDENECEK

Halkın yaşadığı ekonomik sorunları çözmek için hazırlıklarını yaptıklarını belirten Yakup Türkal, şunları söyledi:

“Ekonomik uçurumların her geçen saat azalacağı bir sistem kurduk. Bunları başka canlı yayınlarda da söyledik. Akşam restoranlara gidenler bir-iki bin lira hesap ödüyor. Bazıları da sabah bir-iki liraya ucuz ekmek almak için sıraya giriyor. Biz bu duruma son vermek istiyoruz. ‘Vatandaş Kart’ uygulamamız var. Zengin-fakir ayrımı son bulacak. Her vatandaşa bu kartı vereceğiz. Ekmek parasının, elektrik, doğalgaz, su faturası ya da bebeklerin maması, bezi için tutarın yarısı kadar ödeme yapacağız. Devlete bir lira yük olmayacak. Gençlerimize sanat ve spor faaliyetleri için de her ay harcamaları için 500 TL yatıracağız. Yüklenen paralar o ay içinde kullanılacak. Her ay 85 milyarlık bir para ekonomide dönecek yani.”

HERKESE EŞİT MESAFEDE OLACAĞIZ

Teknik liselerde ara eleman yetiştireceklerini, üniversite sınavında ilk on bine girenlerden iki bin kişinin öğretmen olmasını sağlayıp eğitime önem vereceklerini ifade eden Yakup Türkal, hayalindeki ülkeyi de şöyle anlattı: “Türk milletimizde herkes var. Herkese eşit mesafede olup bir arada yaşayabileceğimiz bir ülke istiyoruz. Ben Türkiye’nin adayıyım. İki ittifaktan hangisi kazansa diğer tarafımız kaybedecek. Niye bir bağımsız ruh çıkmıyor ve siyasi bir tartışma, ayrışma var. Evlerine dönünce yüzleri gülen insanlar hayal ediyorum. Ülkemizde gülen insanların sayısı azaldı. Bunları değiştirmek istiyoruz.”

100 bin imza toplandığı zaman hatıra orman kuracağını açıklayan Yakup Türkal, çalışmalarının başarıyla sürdüğünü söyledi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.