Yavaş: Kazanamazsam siyaseti bırakırım

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, katıldığı bir televizyon programında Ankara'yı kazanmazsa siyaseti bırakacağını açıkladı.

Yavaş: Kazanamazsam siyaseti bırakırım
Yayınlanma:
Güncelleme:

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, katıldığı bir televizyon programında Ankara'yı kazanmazsa siyaseti bırakacağını açıkladı. 

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan ‘Buket Aydın ile 40’ programına konuk oldu. Yavaş, kendisi hakkında merak edilenleri ve projelerini anlattı.
 
“HEDEFİM 2 MİLYON OY”

Mansur Yavaş, açıklamalarına Ankaralıların kendisini Beypazarı Belediye Başkanlığı’ndan tanıdığını belirterek başladı ve “Yılda 400- 500 bin kişi Beypazarı’na geliyordu. Orada yapılanları görüyorlardı. Daha sonra 2009 yılında aday oldum, Ankara’nın her kesiminden oy aldım. Yine 2014 yılında da aynı şekilde oy aldım. 1 milyon 400 bine yakın kişinin Ankara’da bana oy verdiğini hesap ederseniz, demek ki Ankara’da bana karşı kesin bir güven var. Hemşehrilerimizin bana güvenmeye devam etmelerini istiyorum. Hedefim en az 2 milyonun üzerinde oy almak” dedi.
 
“81 İLDEN GELMİŞ, ANKARA’DA YAŞAYAN 6 MİLYONUN ADAYIYIM”

Aydın’ın “Siz CHP’nin mi yoksa Kemal Kılıçdaroğlu’nun mu adayısınız” sorusu üzerine Yavaş, “Kemal Kılıçdaroğlu hangi partinin genel başkanı?” diye sordu. Yavaş, şunları söyledi: “Ben hem CHP’nin hem Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in adayıyım. Ayrıca Mansur Yavaş Gönüllüleri var. Aslında ben Haymana’nın adayıyım, Nallıhan’ın adayıyım, Şereflikoçhisar’ın adayıyım, Çubuk’un adayıyım, Kızılcahamam, Kazan’ın adayıyım, Polatlı’nın adayıyım, yani tüm Ankara’nın ilçeleri ve merkezi, hepsinin adayıyım. Bu arada Ankara’da yaşayan o kadar çok Çorumlu, Çankırılı, Kırşehirli, Kırıkkaleli, Yozgatlı hemşerilerimiz var ki, onların hepsini ve aslında 81 ilden gelmiş ve Ankara’da yaşayan 6 milyon insanın hepsinin adayıyım.”
 
“ANKARA’DA İMKANLAR DAHA FAZLA”

Ankara’yı yönetmenin Beypazarı’nın yönetmekten daha kolay olduğunu tekrarlayan Mansur Yavaş, “Çünkü Ankara’nın imkanları çok daha fazla. Beypazarı’nda kısıtlı imkânlar var. İnsanları bir şeye ikna etmekte çok zorlanırsınız. Ankara’da imkânlar o kadar fazla ki, Ankara’da ne isterseniz yapabilecek pozisyondasınız. Yeter ki imkânları doğru kullanın, yeter ki o fırsatları kaçırmayın veya vizyonunuz olsun. O işi kendiniz inanın mutlaka yaparsınız. Biz bunu Beypazarı’nda imkânsızlıklar içinde yaptık. Dar bütçeyle yaptık. Ama Ankara’nın bütçesi, Türkiye’nin en büyük bütçelerinden bir tanesi” diye konuştu.
 
“ANKARA’DA İNSANLAR YAŞADIĞI KENTTEN MUTLU DEĞİL”

Ankara’nın Türkiye’nin en eğitimli illerinden olduğunu vurgulayan Mansur Yavaş, şöyle devam etti:
“Üniversitelerde çok iyi insan yetişiyor ama maalesef biz beyin göçü veriyoruz. Bunun yanında tüm Türkiye’den akan para Ankara’ya geliyor. Ama Ankara’da fakirlik var, ekonomik darlık var. Ankara’da insanlar işsiz, yaşadığı kentten mutlu değil. Ulaşım sorunu var, belediye hizmetleri çok çok pahalı, insanlar mutsuz. O zaman Ankara’da bir problem var. Ben bu problemin en büyük sebebinin yönetim tarzı olduğuna inanıyorum. Çünkü siz Ankara’nın çok büyük bir bütçesini yönetiyorsunuz, belediye hizmetlerini pahalı verdiğiniz gibi, bir de bunun reklamını yapacağım diye veya kendi kişisel öngörünüzle yaptığınız yatırımlarla Ankara’yı zarara uğratıyorsunuz. Ancak Ankara’nın asıl ihtiyaçlarını karşılayamıyorsunuz. İnşallah biz Ankara’ya bereket ve huzur vadediyoruz.
 
“ÖDEYEN KARAR VERİR”

Yönetim anlayışımız değişecek Ankara’da. Öncelikle şimdiye kadar yapılacak her şeye Ankara’da bir kişi karar verdi. Meslek odalarıyla iş birliği yapmadı, STK’larla, üniversitelerle işbirliği yapmadı, Kent konseyini neredeyse hiç tanımadı. Oysa belediyenin yaptığı bütün hizmetleri benim maaşım dâhil halkın ödediği vergilerden karşılıyoruz. Yani bu hizmetleri bir kendi cebimizden karşılamıyoruz. Bunun içinde bütün dünyada geçerli olan bir kural vardır: ‘Ödeyen karar verir.” Yavaş, Ankara’da yaşayan 6 milyon insandan vergi alındığını tekrar vurgulayarak, herkese eşit ve adil hizmet edeceğinin altını çizdi. 
 
“OYUNU NEREYE VERECEKSE SAYGIMIZ SONSUZ”

Kendisine Melih Gökçek ile ilgili sorular iletilen Mansur Yavaş, “Şu anda Sayın Gökçek neden “görevden alındığını” izah edememiş, görevden alanların da “Neden görevden alındığı” kamuoyuna açıklanmamış bir kişidir. Fazla konuşmaya gerek yok. ‘Neden?’ derseniz, Ankara’da yaklaşık 4 milyon seçmen var ve Gökçek bunlardan sadece bir tanesi. Yani bir oy verecek, onu da nereye verecekse saygımız sonsuz. Konuşmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
“KAYBEDERSEM BENİ SİYASETTE GÖREMEYECEKSİNİZ”

Mansur Yavaş, Buket Aydın’ın “Ankara’yı üçüncü kez kaybedersem, siyaseti de bırakırım düşünceniz var mı?” sorusunu ise “Tabii ki bırakırım” diye cevapladı. Yavaş, şunları söyledi: “Neden bırakmayayım? Benim kişisel ihtirasım yok. Olsaydı, gelen milletvekili tekliflerini kabul ederdim. 4 kez ayrı ayrı partilerden milletvekilliği teklifi geldi. Benim buradaki amacım geçen seçimlerde aldığımız 1,5 milyon oyun karşılığını vermek. Çünkü bunun talep edildiğini görüyorum. Kaybedersem sorun yok siyaseti bırakırım. Gençlerin önünü açarım. Tabii ki Ankara'ya olan ilgim devam eder. Bunu kaybedersem bir daha beni belediye başkan adayı olarak siyasette görmeyeceksiniz. Gayet net olarak söylüyorum.”
 
“SİZİN BAKIŞINIZA BAĞLI”

Ankara’nın turistlere cazip gelmesi için yapılabilecek çok fazla şey olduğunu ifade eden Yavaş, “Bunlar sizin bakışınıza bağlı. 50 yıl geriye gidip Ulus’u hayal etmeniz lazım, Kızılay’ı hayal etmeniz lazım. Bir de Ankara’nın kendi değerlerini ortaya çıkaracak çalışmalar yapmanız lazım. Mesela İpekyolu projesi var. İstanbul üzerinden turistleri Adapazarı, Göynük, Taraklı, Mudurnu, Nallıhan, Beypazarı, Ayaş üzerinden Ankara’ya getiren, üçüncü yaş grubu turizmi var aynı zamanda. Buraya gelecekler, Ankara ve Ankara’nın civarını gezecekler. Ankara termal sağlık turizmi için çok uygun. Haymana’dan başlayarak Çubuk’a kadar, Kızılcahamam, Güdül, Beypazarı, Ayaş Kazan hepsinde bunların termal su kaynakları var. Anıtkabir’e gelen milyonlarca insan var yurtiçinden, biz neden bunları Ankara’da konaklatıp, Ankara içerisinde tur yapıp gezdirecek ortamları ortaya çıkarmak lazım. Taksici kazanır, üreten kadınlar kazanır, üreten insanlar kazanır, esnaf kazanır. Mutlaka bunun yolunu bulacağız” diye konuştu.
 
“ANKARA YAŞANMAZ BİR KENT HALİNE GELİR”

Ankara’nın ulaşım sorununun sadece toplu taşıma yoluyla çözülebileceğini ifade eden Yavaş, “Raylı sistemlerle, metrolarla, belediye otobüsleriyle, halk otobüsleriyle taksisiyle, dolmuşuyla toplu taşıma kullanmalılar” dedi. Yavaş, Ankara’nın imar sorunuyla ilgili de şu açıklamalarda bulundu: “Ankara’nın şu andaki arazisini hesap ettiğimiz zaman, şu andaki o gökdelenler dâhil bütün yapılaşma yüzölçümünün sadece yüzde 3’üne sıkışmış bir Ankara var. Bu yapılaşma beraberinde dikey mimariyi, beraberinde kaosu getirir. Ankara yaşanmaz bir kent haline gelir. Yanlış uygulamalar nedeniyle tarım arazileri imara açılıyor. Devletin kullanılamayan arazileri boş duruyor. Hâlbuki bu arazilerin altyapısı yapılarak, çok daha yaşanabilir kentler yapılabilir.”
 
“HALK MUTLAKA CEVABINI VERECEKTİR”

Ankara’da su ile ilgili yaptığı açıklamaları hatırlatarak, ‘proje yok’ iddialarına da cevap veren Yavaş, şunları aktardı:
“Madem yüzde 30 indirim yapılabiliyordu, neden yapılmadı şimdiye kadar? Dolayısıyla ben yine projelerimle ortadayım. Sayın Özhaseki Kazan’a gittiği zaman, Çubuk’a gittiği zaman, Kalecik, Bala’ya, Haymana’ya gittiği zaman, Polatlı’ya gittiği zaman gitsin oralarda sorsun “Mansur Yavaş size ne vadediyor” diye veya Ankara’ya herhangi bir yere çıktığı zaman, gidip de “Mansur Yavaş’ın hangi projesini biliyorsunuz” diye sorsun. Halk, mutlaka bunun cevabını verecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.