Yavaş'tan Özhaseki'ye kaset cevabı

Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Polatlı’da vatandaşlarla buluştu.

Yavaş'tan Özhaseki'ye kaset cevabı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Millet İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Polatlı’da vatandaşlarla buluştu. Önce muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen Yavaş, daha sonra esnaf ziyareti yaptı. Yavaş, son olarak Cumhuriyet Meydanı’nda miting alanını dolduran coşkulu vatandaşlara seslendi.

Polatlı’ya seçimden seçime, haritadan bakarak gelen insanlar olmadıklarını belirterek konuşmasına başlayan Yavaş, “Ben futbolcuyum. Zamanında çok maç yaptık. Buradan Polatlıspora başarılar dilerim" dedi.  

31 Mart'ta bir seçim yapılacağını söyleyen Yavaş, "Yazın bizi kim tozsuz, kışın kim çamursuz gezdirecek, kim daha iyi hizmet edecek? Bunun seçimi yapılacak. Devletin bekası söz konusu diyorlar. Devletin bekası söz konusu olduğu zaman Kurtuluş Harbi'nde olduğu gibi hepimiz bir olur, devletimizin yanında oluruz" diye konuştu. 
 
"GEREDE SUYUNU POLATLI'YA GETİRECEĞİZ"

Şimdiye kadar Ankara'nın  sorunlarının birçoğunun çözülmediğini söyleyen Yavaş, şunları söyledi:
"Ulaşım sıkıntılı, otobüs şoförü şikayetçi, halk memnun değil. Yönetimde bir sıkıntı var. Musluktan Ankara'da su içilemiyor. Yönetim 17 yıldır var. Gerede'den suyu şimdi getirdiler. Kızılırmak suyunu yani Ankara'nın 50 yıllık suyunu verdiler. Şimdi Gerede'den de geliyor. Kızılırmak suyunu şimdi Gölbaşı-Bala arasında kullanacağız. Sulu tarım yaptıracağız. Ankara'nın en önemli sorunları ekonomi ve işsizlik. Bu nedenle biz Ankara'yı ve çevresini nasıl zengin ederiz, onları düşünüyoruz. Ekonomik olarak Ankara'yı kalkındıralım. Tek bir kişi karar verirse her zaman doğru olmaz. Örnek mi istiyordunuz? Ankapark. Oraya 2 milyonla 5 milyon arası para harcandı. Ankara'nın kapıları var ne olduğu belli olmayan. Havaalanı yolu üzerindeki spor tesisi. Biz sizlerin parasını harcarken, size soracağız. Örneğin geleceğiz buraya ‘Polatlı Öncelik Reçetesi’ çıkaratacağız. Gerede suyunu buraya nasıl vereceğimizi, ne kadar sürede vereceğimizi düşüneceğiz. Televizyonlara çıkartmıyorlar ama çıkartırlarsa anlatacağız. Çünkü Ankara Büyükşehir Belediyesi sizden de para aldı." 
 
"BİR SU SAATİ İÇİN SİZİ ANKARA'YA GÖNDEREN BELEDİYENİN NE HiZMETİNDEN BAHSEDİYORSUNUZ?" 

Yavaş, 2014 yılında Polatlı'ya bir ASKİ şubesi açma projesinin olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Burada ‘ASKİ'nin şubesini açacağız’ dedim ve burada Polatlılı arkadaşlarım çalışacak sizlere yardımcı olacaktı. Böyle bir uygulama Ankara'nın her yerinde olacaktı. Su saati bozulduğunda Ankara'ya geliyorsunuz. Bir su saati bozulunca Ankara'ya gönderen belediyenin ne hizmetinden bahsediyorsunuz? Zor bir şey midir bunları yapmak? Siz hizmet veriyorsunuz, yerine gideceksiniz.
 
"ANKARA'NIN BÜTÜN KÖYLERİNİ KALKINDIRACAĞIM"

"Ben diyorum ki Polatlılı hemşehrilerime, sizler Kayseri'den gelen arkadaşımızı haritadan Polatlı'nın yerini görüp gelen rakibim yerine beni seçerseniz, Ankara'nın bütün köylerini kalkındıracağım."
 
SORULARI CEVAPLADI

Yavaş, mitingin ardından Polatlı Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, “Polatlı’nın sorunları çözülmemiş, büyükşehir olmayınca, il genel meclisi ortadan kalkınca sorunları çözülmüş olması gerekirken çözülmemiş. Muhtarlardan talepleri aldık,  herhalde bizim çözmemizi bekliyorlar. Çözeceğiz inşallah” dedi.

 ‘Özhaseki’nin Mansur bey ile televizyona çıkmak isterim ancak Tayyip bey izin verirse’ sözlerinin sorulmasının üzerine Yavaş, “Bu varsayım bir gerçekleşsin cevabımızı ona göre veririz. Bir önce duyalım, izin alırsa diyorsunuz ben gitsin izin alsın demem biz izin falan almadan çıkarız” cevabını verdi.
 
“SOYADIM YAVAŞ AMA KENDİM HIZLIYIM”

Özhaseki’nin ‘Yavaş, yavaş proje yapılmaz, yavaş yavaş yatılır’ sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Yavaş, şunları söyledi: “Buna verilecek cevap yok, soyadım Yavaş ise ne diyebilirim, ama kendim hızlıyım. Bunu da herkes görüyor. Eleştiri yapılacaksa projeler üzerinden yapsın. Gerçi onu da söylediğim zaman proje falan yok diyor ama Ankara’da yoksulluğu, fakirliği bitirmeyi proje olarak görmüyorlar. Fark ederseniz salon toplantıları ile işi geçiştirmeye çalışıyorlar. Halkın içerisine girmiyorlar. Onlar ne diyorlar birebir görsün isterim. Mümkünse de korumasız gezsin çünkü Ankara Ticaret Odası’nda bile köpeklerle arama yapılıp girdiğine göre ben bu kadar halktan korku nedir bilmiyorum. Halktan korkmamak için onların yanında olup, onların taleplerini yanına getireceksiniz.”
 
“ÇAMUR ATMAYA KALKTIKÇA ELİNE BULAŞIYOR”

Yavaş rakibi Özhaseki’nin terör eleştirilerine de değinerek şunları kaydetti: “Bitmiş, tükenmiş olunca insan ve verecek cevabı olmayınca halkta karşılığı olmadığını anlayınca çamur atmaya çalışıyor ama bir daha söylüyorum çamur atmaya kalktıkça eline bulaşıyor. Teröriste gerilla dedi. E buna ne cevap verilir? Biz teröriste terörist diyoruz bu kadar basit. İşin garip tarafı belki de dünyada ilk kendi verdiği demeci ‘kişilik haklarını ihlal ediyor’ diye yasaklatıyor. Böyle bir olay dünyada yok. Ben söylesem yasaklatsa anlayacağım. Kendi sözleri kişilik haklarını nasıl ihlal etti ben çözemedim. O mahkeme de nasıl karar verdi anlamadım.”
 
“ONU DA YASAKLATABİLİR”

Yavaş, rakibi hakkında yeni kasetler çıkacak iddiasına ise şu cevabı verdi: “Yeni kaset derken yani bizim gizlimiz saklımız yok. YouTube’a Özhaseki yazınca yapıp yapamadığı projleri de söylediği sözleri de görüyorsunuz ama çabuk girin onu da yasaklatabilir”

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.