Yeşil: “Vatandaşın batık kredi borcu 141 milyar liraya ulaştı”

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, ekonomik sıkıntılar içerisinde kıvranan vatandaşların zamanında ödeyemediği için takibe alınan kredilerinin kasım sonu itibariyle, 141 milyara ulaştığını söyledi.

Yeşil: “Vatandaşın batık kredi borcu 141 milyar liraya ulaştı”
Yayınlanma:
Güncelleme:

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, ekonomik sıkıntılar içerisinde kıvranan vatandaşların zamanında ödeyemediği için takibe alınan kredilerinin kasım sonu itibariyle, 141 milyara ulaştığını söyledi.

TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Nihat Yeşil yapmış olduğu basın açıklamasında; Vatandaşların kredi borç batağında kıvrandıklarının altını çizerek: “Halkımızın, bankalara ve finansman şirketlerine olan tüketici kredisi ve kredi kartı borcu Ocak – Kasım 2019 tarihleri itibariyle 47.3 Milyar TL artarak 565.4 Milyar TL’ye ulaşmış ve yeni bir rekor kırmıştır” dedi.

Kredi borçlarındaki artışın 1.8 Milyar TL’lik kısmının son bir hafta içerisinde gerçekleştiğine dikkat çeken Yeşil; “Zamanında ödenmediği için takibe alınan krediler, 47.4 Milyar TL artarak Kasım  sonu itibariyle 141 Milyar TL oldu. Batık kredilerin toplam kredilere oranı  yüzde 5.5’e ulaştı. Bu borcun 452.2 Milyar TL’si tüketici kredilerinden, geri kalan  113.2 Milyar TL’si de kredi kartlarından kaynaklanıyor.” diye konuştu.

VATANDAŞIN BORCU BÜYÜYOR

Vatandaşın takibe alınan tüketici kredisi ve kredi kartı borcunun 2.9 Milyar TL daha arttığını işaret eden CHP Ankara Milletvekili Nihat YEŞİL; “Kasım 2019 itibariyle vatandaşlarımızın takibe alınan  tüketici kredisi ve  kredi kartı borcunun toplamı 21.7 Milyar TL oldu. Bankalar, batık kredilerini varlık yönetim şirketlerine düşük bir bedelle satarak zararlarını kapatmaya çalışıyorlar, olan vatandaşlarımıza oluyor. Bir an evvel  kalıcı  çözümler üretilmesi gerekmektedir.” diye devam etti.

ÇÖZÜM EKONOMİDE  ÜRETİMİ TEŞVİK EDİCİ POLİTİKALAR OLUŞTURMAK

Üretim öncelikli politikalara ihtiyacın olduğuna dikkat çeken Yeşil; “Fakir fukaranın sırtına yıkılan bir vergi politikası var. Türkiye’nin bunu düzeltmesi lazım. Vergi cenneti ülkelere dolarlarını kaçıranlar var. Bu dolar babaları paralarını  Türkiye’ye getirdiğinde vergi ödemiyorlar. Ama dar gelirli vatandaş ekmek alırken, su içerken, ısınırken vergi ödüyor. Milyonlarca liralık pırlanta alanlar, milyarlarca dolara sahip olanlar vergi ödemiyor. İsraf ekonomisinin boyutlarını hepiniz görüyorsunuz. Ortalık lüks arabalardan geçilmiyor. Tasarruf yapacağız diyorsanız kamudaki lüks araç saltanatına son verin. Kiralık binalarda kamu hizmeti veriyorlar. Neden? Yurttaş vergi versin, birilerinin kesesi dolsun. Kamudaki israfa artık son verilmelidir” diye konuştu.

Kaynak:Basın Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum