YSK'dan aday olan bakanlar için şok karar

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), milletvekili adayı olan bakanların istifa etmesi gerekip gerekmediği konusunda tartışmalara son noktayı koydu.

YSK'dan aday olan bakanlar için şok karar
Yayınlanma:

YSK, muhalefetin itirazını reddederek, bakanların milletvekili adayı olmalarının önünde bir engel olmadığını belirtti. YSK'nın kararında, bakanların kamu görevlisi sayılmayacaklarına dair yasa hükümlerine işaret edildi. Karar, bakanların atanma usullerinin farklı olması ve Meclis'te yemin etmeleri nedeniyle kamu görevlisi sayılamayacaklarına vurgu yapılarak verildi. AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Recep Özel de, YSK tarafından bakanların milletvekili adaylıklarına yönelik itirazların oy birliğiyle reddedildiğini açıkladı.

SEÇMEN SAYISI

YSK Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, yurt içinde seçmen sayısının 60 milyon 697 bin 843, yurt dışında ise 3 milyon 416 bin 98 olduğunu belirtti. Yurt içindeki seçmenlerin yüzde 50,60'ını kadın seçmenlerin oluşturduğunu ifade eden Yener, ilk kez oy kullanacak seçmen sayısının ise 4 milyon 904 bin 672 olduğunu söyledi. Ayrıca, ortopedik ve görme engelli seçmen sayısının 989 bin 543, 75 yaş ve üzeri seçmen sayısının ise 3 milyon 180 bin 802 olduğunu açıklayan Yener, 973 ilçe, bin 94 ilçe seçim kurulunda toplam 191 bin 884 sandık kurulu kurulacağını belirtti. Cezaevinde tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü olan seçmen sayısının ise 53 bin 172 olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.