Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 3 ilçe ve 4 beldede seçimleri yenileme kararı aldı: CHP, İYİ Parti ve DEM Parti'nin kazandığı 3 ilçe!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne yönelik yapılan itirazları titizlikle incelemeye devam ediyor. Bu kapsamda, şimdiye kadar yapılan incelemeler sonucunda 3 ilçe ve 4 beldede seçimlerin yenilenmesine karar verildi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 3 ilçe ve 4 beldede seçimleri yenileme kararı aldı: CHP, İYİ Parti ve DEM Parti'nin kazandığı 3 ilçe!
Yayınlanma:

Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan, Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran, Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazarı ve Aksaray Merkez'e bağlı Sağlık beldelerindeki seçimlerin iptal edilmesine karar verildi.

YSK, bu kararların ardından farklı partilerin toplamda 20 seçim bölgesindeki itirazları reddederek sonuçları kesinleştirdi. Yenileme kararı alınan yerlerde seçimlerin 2 Haziran'da yeniden yapılacağı belirtildi.

YSK, itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından kesin seçim sonuçlarını da kamuoyuyla paylaşacak. Bu süreçte yapılan itirazların titizlikle incelenmesi ve hukuki sürecin tamamlanmasıyla seçim sonuçlarının kesinleşeceği vurgulanıyor.

3 İLÇEDE SEÇİM NASIL SONUÇLANMIŞTI?

Seçimlerinin yenilenmesine karar verilen Pınarbaşı'da CHP birinci, MHP ikinci parti, Hilvan'da DEM Parti birinci, AK Parti ikinci parti olmuştu. Güzelyurt'ta ise İYİ Parti bir oyla AK Parti'nin önünde seçimi kazanmıştı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.