Sefer Aşır Eraslan

Sefer Aşır Eraslan

Son olaylar karşısında muhalefetin tavrı

Son olaylar karşısında muhalefetin tavrı

Tam bir ateş çemberi içerisindeyiz. Batılı haydutları anlıyoruz da ya şu bizim Müslüman geçinen ahlaksızlara da ne oluyor? Emperyalist batı arkasına Rusya’yı da alıp dünyaya şekil vermeye çalışmaktadırlar. Hani ümmet yaratacaktınız ne oldu? Ümmet bize saldırıyor. Fırat Kalkanı harekatını yaparken Çin, “Bu Türkiye de kim oluyor ABD, Rusya ve Çin’in arasında işler yapıyor. Birisi bunlara haddini bildirmeli” demişti. Aynı cümleleri şu anda Türkiye’de bulunan James Jefry de yazmıştı. Onlar akılları sıra had bildirmektedirler. Yalnızız, imkansızlık içerisindeyiz ama inşallah İslam’ın son ordusu olan Türk ordusu Allah’ın yardımıyla işten yüzünün akıyla çıkacaktır.

Kılıçdaroğlu çıkıp açıklamalıdır. Olası bir iktidarlarında Suriye olaylarında, Libya meselesinde, PKK karşısında, Doğu Akdeniz hesaplaşmasında nasıl bir tavır sergileyeceklerdir. ”Ne işimiz var” dedikleri Suriye’den çıkacaklar mı? Barış Pınarı harekatının devam ettiği günlerde ABD dışişlerinin açıklamasına paralel bir açıklama yapan CHP Diş ilişkilerden sorumlu eski genel başkan yardımcısı emekli büyükelçinin açıkları aynen devam eden bir  anlayış mıdır? PKK ve diğer bölücüler bombayı şimdi Suriye topraklarında patlatıyor. Esat ile  barışıp eski hale mi çevirecekler acaba? Libya meselesinde milli bir duruşu olmayan Kılıçdaroğlu ne yapacaktır?

Muhalefetin ekonomik sıkıntılar üzerinden hükümete yüklenmesi bir strateji işidir. Dış meselelerde bir olmak gerekir. Ciddi şüpheler ortaya koyan muhalefetin tavrı net olarak belli olmalıdır. Hükümeti hem Suriye hem de Libya  konusunda destekliyoruz. Gaza sevinmediniz” demek de aymazlık olsa gerek. Herkes sevinmiştir. Lakin şu olanlara sevinen olmamıştır. Sahibinin sesi gibi çığlıklar atmamıştır belki. Esas sevineceğimiz husus şu Doğu Akdeniz işini  lehimize halletmek ve batılıların geldikleri gibi gitmelerdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sefer Aşır Eraslan Arşivi