6 yaşında ve tek isteği protez bacak!

Suriye'de evlerinin yakınına isabet eden füzenin patlamasıyla 2 bacağını birden kaybeden Muhammed...

6 yaşında ve tek isteği protez bacak!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Suriye’de rejime ait uçakların eylül ayında Halep kentine düzenlediği hava saldırısında füzelerden biri, Ali ailesinin evlerinin yakınına düştü. Füzenin patlamasıyla ailenin 6 yaşındaki oğlu Muhammed Ali 2 bacağını birden kaybederken ikiz kız çocukları Cinen (4) ve Beyan (4) ile Revan (3) vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden şarapnel parçalarıyla yaralandı. Atiye Ali, çocuklarını alarak Hatay’ın Reyhanlı ilçesine sığındı.

Reyhanlı’da çocuklarıyla birlikte hayata yeniden tutunmaya çalışan baba Atiye Ali, olayı anını şöyle anlattı:

"Çocuklarım evde kahvaltı yapıyordu. Rejime ait uçaktan atılan füze evimizin 10 metre yakına düştü. Şarapnel parçaları oğlum Muhammed’in dizden aşağı iki ayağını kaybetmesine neden oldu. İkiz kızlarım Cinen ve Beyan ile diğer oğlum Revan karın, sırt ve bacaklarından, kollarından yaralandı. Bölgedeki hastanelerde tedavi olduktan sonra Suriye Sınır Kapısı Bab el-Hava’ya geldik. Çocuklarımdan ikisi İdlib’e bağlı Atme Kasabası’ndaki Suriyelilere ait sahra hastanesinde ameliyat edildi. Diğerlerini Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye getirdim. Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki hastanede ameliyat edildi. Ancak şarapnel parçaları nedeniyle çocuklarım sakat kaldı. Her şeye rağmen yaşadıkları için şükrediyorum."

"ERDOĞAN AMCA AMELİYAT OLMAK İSTİYORUM"

2 bacağını birden kaybeden Muhammed Ali ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek protez bacak takılmasını istedi. Küçük Ali, "Erdoğan amca, ameliyat olmak ve takılacak protez ayakla ben de arkadaşlarım gibi oynamak, koşmak, okula gitmek istiyorum" dedi.

Öte yandan Ali ailesine sahip çıkan Suriyeli Abdullah Musa ise, iç savaş sırasında yaralanan ve kimsesi olmayanları evinde barındırarak tedavilerinin yapılmasına yardımcı olduğunu söyledi. Musa, "Hasta ve yaralı olan Suriyelilere yardımcı oluyorum, bakımlarını üstleniyorum. Sokakta kalmamalarını sağlıyorum. Ortalama 40 kişiyi barındırıyorum. Hayırseverlerin desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Ferhat DERVİŞOĞLU/ REYHANLI(Hatay), (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.