Alfa kuşağının gözde mesleği: “Gamer”

Geçmişte gaming yalnızca bir hobi olarak görülürken, bugün gamer olmak ve espor organizasyonlarında profesyonel olarak yer almak günümüzün gözde mesleklerinden biri sayılıyor.

Alfa kuşağının gözde mesleği: “Gamer”
Yayınlanma:
Güncelleme:

Geçmişte gaming yalnızca bir hobi olarak görülürken, bugün gamer olmak ve espor organizasyonlarında profesyonel olarak yer almak günümüzün gözde mesleklerinden biri sayılıyor.

Gaming konusundaki yaklaşımıyla Türkiye’de esporun gelişmesine öncülük eden İncehesap.com, gerçekleştirdiği organizasyonlar ve sponsorluklarla bu alanda kariyer yapmak isteyen esporculara tam destek veriyor. İncehesap.com, diğer nesillere oranla daha ufak yaşlarda teknolojiyle etkileşime giren Alfa kuşağının gelişiyle, meslek olarak “gamer” olmayı seçenlerin daha da fazlalaşacağına dikkat çekiyor.

GAMİNG SEKTÖRÜ ÖNEMLİ BİR KARİYER FIRSATI

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla gelişmekte olan gaming sektörü, günümüz gençleri ve gelecek nesiller için önemli bir kariyer fırsatı olarak dikkat çekiyor. 2019 yılı itibariyle dünyada 140 milyar dolar, Türkiye’de ise tahmini olarak 1 milyar dolarlık hacme ulaşan sektör, tüketicilerin evlerinde kaldığı pandemi sürecinde ise küresel olarak yüzde 200’ler seviyesinde büyüme gösterdi.

GÖZLER ALFA KUŞAĞINDA

Esporcu olmanın dünyada olduğu gibi ülkemizde de yepyeni bir meslek olarak öne çıktığını ifade eden İncehesap.com Kurucu Ortağı Nurettin Erzen, bu yepyeni alanı desteklemek üzere marka olarak Beşiktaş Esports’un ana sponsorluğunu üstlendiklerini, espor alanında bugüne dek 100’e yakın sponsorluğa imza attıklarını hatırlattı. Erzen, “Bugün ülkemizdeki aktif esporcular, ağırlıklı olarak 1995 yılı sonrasında doğan Z kuşağından oluşuyor. Ancak arkalarından esporculuğa çok uygun, yepyeni bir nesil geliyor: Alfa kuşağı. Bu kuşak gamer olarak sahne almaya başladıkça gaming sektörünün dinamikleri daha da gelişecek. Yalnızca espocuların değil, sektör etrafında yepyeni meslekler edinenlerin de yükselmesine tanıklık edeceğiz” dedi.

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.