Ali Koç'tan sert isyan: 'Artık Yeter!'

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, yaşadıkları birçok haksızlığın artık dayanılmaz boyutlara ulaştığını belirterek, kulübün isyanının ilk adımını Şanlıurfa'da attıklarını ifade etti. Galatasaray ile oynayacakları Turkcell Süper Kupa maçı için geldikleri Şanlıurfa'da basın açıklaması yapan Koç, yaşadıkları haksızlıkların kulübü isyan noktasına getirdiğini vurguladı.

Ali Koç'tan sert isyan: 'Artık Yeter!'
Yayınlanma:

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, birçok konunun açıklığa kavuşması gerektiğine dikkat çekerek, Fenerbahçe'nin Süper Kupa maçına genç takımıyla çıkmasının nedenini, inandıkları ilkeler ve uğradıkları haksızlıklara karşı bir isyan olarak açıkladı. Özellikle son dönemde yaşanan terör örgütü kumpasları, futbolculara yönelik linç girişimleri ve güvenlik sorunları gibi konuları eleştiren Koç, bu durumun sadece bir kulübün başına gelmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Trabzonspor maçında yaşanan olaylara da değinen Koç, futbolcularına yönelik linç girişimlerinin kabul edilemez olduğunu ve bu olayın ardından futbolcuların güvenliği konusunda gerekli önlemlerin alınmadığını dile getirdi. Türk futbolunda hakemler üzerinden ligi dizayn eden bir şebekenin olduğunu iddia eden Koç, adaletin sağlanması için daha fazla çaba harcanması gerektiğini belirtti.

"TÜRK FUTBOLUNUN ARTIK YENİLENME ZAMANI GELMİŞTİR"

Koç, "Biz çok şey yaşadık, sabırlı davrandık, sakin olmaya çalıştık, haksızlıkları haykırdık. Tüm kumpaslara, suikast girişimlerine, haksızlıklara, zorbalıkları rağmen spora ve sporcuya odaklandık. Milli takımlara en çok sporcu veren ilk 2 kulüpten birisi Fenerbahçe'dir. Artık bu haksızlıkları, çifte standarda, haksızlık tohumu ekenlere isyan etme noktasına geldik. Bugünkü adım, bundan sonraki atacağımız adımların ilk somut adımıdır. Türk futbolunun artık yenilenme zamanı gelmiştir. Bataklığı kurutup Türk futbolunu yeniden inşa etmeliyiz. Tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok. Türkiye'de bunu yapacak kadrolar mevcuttur. Bu doğrultuda kulübümüzün haklı isyanları, zorunluluktan dolayı yapmaya karar verdiğimiz eylemler süreci, inşallah yapılması gerekenlerin fitilini ateşler. Temiz bir Türk futbolu, Türkiye Cumhuriyeti için olmazsa olmaz bir konuma gelmiştir. Zaman; tarafsızlık, adil rekabet ve sportif ahlakın öne çıkması gereken zamandır." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.