Amatör Lig’in kıyısında son iki hafta

3.Lig'de son iki haftaya girilirken iki Ankara takımı da düşmemek için son kozlarını oynayacak.

Amatör Lig’in kıyısında son iki hafta
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

3.Lig’de iki Ankara takımı bulunuyor ve iki Ankara takımı da bu ligde son günlerini yaşıyor olabilir. 3.Lig 2.Grup’ta Hacettepe 1945 ve 3.Lig 4.Grup’ta Güneş Holding Çankaya FK ile temsil edilen Ankara, kısa bir süre sonra iki takımdan da bu ligde mahrum kalabilir.

HACETTEPE 1945: BENZER İSİM BENZER KADER

Hacettepe Spor’un amatöre düşmesiyle isim değişikliği ve yarışma hakkı kazanmak için eskinin Altındağ/Kalecik FK’sı Hacettepe 1945 olup Gençlerbirliği İlhan Cavcav Tesisleri’ne yerleştirilmişti. Çok geçmeden yeni Hacettepe de Hacettepe 1945 olarak amatörün kıyısına kadar geldi. Hacettepe Spor iki senedir amatörde “uyutularak” hakkından mahrum kalmak üzereyken yerine gelen Hacettepe 1945 de amatöre düşmemek için mücadele ediyor.

Son iki haftaki rakipler ise oldukça dişli görünüyor. 28 puanla kırmızı hattın içine gerileyen Hacettepe 1945, önce lig üçüncüsü Karşıyaka ile karşılaşacak. Karşıyaka lig ikincisi olup play-off finaline direkt katılmak isteyeceği için so nderece zor bir maç olacak. Diğer maç ise play-off hattında kalmak isteyen Anadolu Üniversitesi ile olacak. Anadolu Üniversitesi bir puan dahi kaybetse yerini Pazarspor’a kaybedebilir.

Ortada altı puan olsa da hayli zorlu rakipler sebebiyle Hacettepe 1945 mucize peşinde olacak.

ÇANKAYA FK: ZİRVEDEN DİBE

Çankaya FK son yıllarda yaptığı yatırımlarla Ankara futbolunda öne çıkıyordu. Güneş Holding’in hak sahipleri olan Güneş kardeşlerin zaman zaman Galatasaray hatta Gençlerbirliği’nde de yöneticilik yapması da dikkati çeken diğer unsurlardı.

Ancak geçtiğimiz yılların zirve takipçisi hatta bir dönem yenilmesi haber olan Çankaya FK bugün amatör ligin kıyısında.

Geçtiğimiz hafta alınan 3 puan ilaç gibi geldi ve 29 puanla düşme hattının hemen üç puan üstüne çıktılar. Ancak bu hafta ligde direkt rakipleri 23 Elazığ FK ile oynayacaklar. Kazanmaları halinde ligde kalmayı garantileyecek Çankaya FK! Ancak kaybederse son hafta play-off’un iddialı takımı Muş 1984’e kounk olacak. Hacettepe 1945’e göre daha rahat bir fikstüre sahip olan Çankaya FK, hüsrana uğramamak için bu hafta evinde mutlak üç puan çıkarmalı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.