Anadolu Efes ilk hedefini tamamladı: Play-in'e kaldı

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nin normal sezonunun son haftasında Kızılyıldız'ı ağırladı ve 100-55 galip geldi.

Anadolu Efes ilk hedefini tamamladı: Play-in'e kaldı
Yayınlanma:

Mücadelenin başlarında her iki takım da hücumda zorlanırken, konuk takım 4. dakikada 5-4 öne geçti. Ancak, Ercan Osmani ve Pleiss'in liderliğindeki 7-0'lık seriyle Anadolu Efes, 6. dakikada 11-5 öne geçti. İlk çeyreği 15-11 önde tamamladılar.

İkinci periyoda da hızlı bir başlangıç yapan Anadolu Efes, Bryant'ın etkili oyunuyla farkı açtı. Ev sahibi ekip, 14. dakikada farkı 12 sayıya çıkardı. Devre arasına 45-31 önde girdiler.

Üçüncü çeyreğe de hızlı başlayan Anadolu Efes, Hollatz ve Ercan'ın liderliğindeki 6-0'lık seriyle farkı daha da açtı. Sinan Erdem Spor Salonu'nda coşkulu taraftarlarının desteğiyle üstün bir performans sergileyen ev sahibi ekip, üçüncü çeyreği 76-44 önde tamamladı. Kızılyıldız'dan Milos Teodosic'in hakeme yönelik tepkisi sonrasında ikinci teknik faul almasıyla diskalifiye oldu.

Son çeyreğin ortalarında yaşanan gerginlik sonucunda Anadolu Efesli Jones ve Kızılyıldızlı Bolomboy'un diskalifiye edilmesiyle mücadele devam etti.

Anadolu Efes, rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyerek 100-55'lik skorla galip geldi.

Anadolu Efes, bu sezon THY Avrupa Ligi'nde beklentilerin altında kalsa da normal sezonu 17 galibiyetle tamamlayarak play-in'e katılma hakkı elde etti. Play-in'deki rakibi, yarınki Baskonia-Virtus Bologna maçının ardından belli olacak. Lacivert-beyazlı ekip, yarınki karşılaşmayı kaybeden takımla eşleşecek ve kazanması durumunda bir sonraki maçta normal sezonun 7 ile 8. sıralarındaki takımın mağlubuyla karşılaşacak.

Ayrıca, Anadolu Efes'in ABD'li oyun kurucusu Shane Larkin, Kızılyıldız maçında 1000. asistine ulaşarak Avrupa Ligi tarihinde önemli bir kilometre taşını geride bıraktı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.