Ankara derbisi Ormanspor’un

OGM Ormanspor Kadın Basketbol Takımı, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin onyedinci haftasındaki Başkent derbisinde Nesibe Aydın'ı konuk etti.

Ankara derbisi Ormanspor’un
Yayınlanma:
Güncelleme:

OGM Ormanspor Kadın Basketbol Takımı, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin onyedinci haftasındaki Başkent derbisinde Nesibe Aydın'ı konuk etti. Yeşil beyazlılar M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu'nda oynanan mücadeleden 88-58'lik farklı galibiyetle ayrılarak bu sezonki 9. galibiyetini aldı. Ormanspor ligin 18. haftasında 27 Ocak 2021 Çarşamba günü saat 16:30'da başlayacak maçta lider Fenerbahçe Öznur Kablo'ya konuk olacak.

ÇEKİŞMELİ BAŞLADI

Mücadelenin ilk bölümünde Meltem Avcı'yı hücumda etkili kullanan Ormanspor, genç oyuncunun 5 sayısı ile skorda 5-3 öne geçti. Alperi Onar ve Riquna Williams ile serisini devam ettiren yeşil beyazlılar, 10-3 ile farkı 7 sayıya çıkartırken, konuk ekip de Snytsina ve Hebard'ın basketleri ile aradaki farkı eritmeye çalıştı. Çeyreğin kalan bölümünde de etkinliğini sürdüren Ormanspor 4/5 ile üçlük isabeti bulduğu ilk çeyreği 26-19 önde kapattı.

DEVRE ORMANSOR’UN

İkinci çeyreğe karşılıklı sayılarla girildi. Angel Robinson'ın basketiyle 32-23 öne geçen Ormanspor, Hülya Çoklar'ın sayılarına da Ashley Walker ile yanıt vererek devrenin son 6 dakikalık bölümüne 34-25 önde giren taraf oldu. Bu çeyrekte Ruthy Hebard'ı pota altında etkili kullanmak isteyen rakibi karşısında serbest atış çizgisinden sayılar bulan ekibimiz, Riquna Williams ve Alperi Onar'ın da devreye girmesiyle birlikte maçın ilk yarısını 49-35'lik üstünlükle kapattı.

FARK AÇILMAYA BAŞLADI

Üçüncü çeyreğe Angel Robinson'ın potaya yakın atışlardan bulduğu isabetlerle girildi. Mücadele dozajının arttığı ancak şut yüzdelerinin de düştüğü üçüncü çeyrekte, aradaki sayı farkı da korunmuş oldu. Moladan Riquna Williams'ın üçlüğüyle dönen yeşil beyazlılar, Gözde Eldaş'ın üçlük isabetine de Sinem Ataş ile yanıt vererek maçta üçüncü çeyreği 64-49 önde tamamladı.

30 SAYILIK FARK

Yeşil beyazlılar, çok iyi dış şut performansı sergilediği maçta dördüncü çeyreğe de Sinem Ataş ve Brittney Sykes'dan gelen iki üçlük isabetiyle girdi. Sinem Ataş'la bir basket daha bulan ekibimiz, 72-52 ile çeyreğin ilk bölümünde farkı 20 sayıya çıkardı. Etkili savunmasını sürdüren Ormanspor, Alperi Onar, Ashley Walker ve Riquna Williams'ın sayılarıyla skoru 86-53'e getirdi. Aradaki farkın kapanmasına kalan bölümde de izin vermeyen yeşil beyazlılar, mücadeleden 88-58'lik galibiyetle ayrılan taraf oldu.

SALON: M. Sait Zarifoğlu Spor Salonu

HAKEMLER: Zafer Yılmaz, Yücel Çilingir, Anıl Veziroğlu

OGM ORMANSPOR (88): Angelica Robinson 10 (6 ribaund), Riquna Williams 17 (10 ribaund- 6 asist), Nilay Kartaltepe (3 ribaund- 3 asist), Damla Gezgin 2 (1 ribaund- 1 asist), Brittney Sykes 3 (4 ribaund- 3 asist), Ashley Walker 20 (6 ribaund- 1 asist), Özge Yarga, Sinem Ataş 8 (5 ribaund- 2 asist), Şerife Alperi Onar 15 (1 ribaund- 10 asist), Meltem Avcı 13 (2 ribaund- 2 asist), Nazlı Bircan Gökdemir, Hilal Halaç.

NESİBE AYDIN BASKETBOL (58): Katsiaryna Snytsina 13 (4 ribaund- 4 asist), Merve Uygül  (1 ribaund- 3 asist), Büşra Akgün 6 (3 ribaund- 1 asist), Sheylani Peddy 10 (7 ribaund- 5 asist), Zsofia Simon (2 asist), Hülya Çoklar Asarcıklı 4 (2 ribaund), Melike Tuğba Oral 6 (5 ribaund- 1 asist), Ruthy Hebard 12 (8 ribaund), Harika Gözde Eldaş 7 (2 ribaund- 6 asist), Alis Kumsal Aslan, Gizem Kaymaz, Zeynep Koral.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.