Ankara derbiye kilitlendi

MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği Süper Lig’in 6. Haftasında 29 Eylül Pazar günü oynanacak Ankara derbisine hazırlanıyor. Her iki Ankara ekibinin parolası mutlak 3 puan.

Ankara derbiye kilitlendi
Yayınlanma:
Güncelleme:

MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği Süper Lig’in 6. Haftasında 29 Eylül Pazar günü oynanacak Ankara derbisine hazırlanıyor. Her iki Ankara ekibinin parolası mutlak 3 puan.

Süper Lig’in 6. Haftasında Başkent Ankara adeta kıran kıran bir maça ev sahipliği edecek. Ankara’nın iki güçlü takımı MKE Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin karşılaşacağı maçta her iki takımda galip gelerek alt sıralardan kurtulmak istiyor.

Eryaman Stadyumu’nda saat 16.30’da başlayacak maçı Ümit Öztürk yönetecek. Hakem Ümit Öztürk’ün yardımcıları ise Osman Gökhan Bilir (1. Yardımcı Hakem) Kamil Çetin (2.yardımcı hakem), Oğuzhan Uğurlu (3. Yardımcı hakem) yapacak.

KAPLAN: DERBİYİ KAZANARAK 3 PUAN İLE TANIŞMAK İSTİYORUZ

MKE Ankaragücü ile derbi maçına çıkacak Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, “Derbiyi kazanarak 3 puan ile tanışmak istiyoruz” dedi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, “Kupada hedefimiz tur atlamak” derken, hafta sonu 7 yıl aradan sonra ligde oynanacak olan Ankara derbisine de değinerek “Ankaragücü maçını iyi bir şekilde bitirip 7 yıl aradan sonra oynayacağımız derbiyi kazanıp 3 puan ile tanışmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

7 YIL SONRA ANKARAGÜCÜ İLE İLK DERBİ

Hafta sonu Ankaragücü ile oynayacakları derbide hedeflerinin 3 puan olduğunu vurgulayan Kaplan, “Ankaragücü ve Gençlerbirliği arasındaki derbi her iki takım taraftarı ve camiası için önemli bir maç. İyi geçeceğini ve centilmence bir maç olacağını düşünüyorum. İki takımında puana ihtiyacı var. Biz kazanmak istiyoruz. Hamlelerimiz ve planlarımız her maç olduğu gibi kazanmak üzerine olacak. Cesaretli futbolumuzu bu maçta da sahaya yansıtmak istiyoruz. Ankaragücü maçını iyi bir şekilde bitirip 7 yıl aradan sonra oynayacağımız derbiyi kazanarak 3 puan ile tanışmak istiyoruz” diye konuştu.

TARAFTARIMIZI MUTLU ETMEK İSTİYORUZ

Mücadeleyi kazanarak taraftarı mutlu etmek istediklerini belirten Kaplan, “TSYD Kupası’nda tek maç oynayıp kupayı kazanmıştık. Fakat bu puan maçı. Her iki kulüpte de bu derbileri yaşayan birisi olarak maçın nasıl geçeceğini de biliyorum. Ama Gençlerbirliği olarak hedefimiz 3 puan. Rakibimize de saygı duyuyoruz. Derbiyi kazanarak taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz” dedi.

MKE ANKARAGÜCÜ’NDE DERBİ HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 6. haftasında 29 Eylül Pazar günü sahasında Gençlerbirliği ile yapacağı derbi maçın hazırlıklarını sürdürdü. Beştepe Tesisleri’nde teknik direktör Metin Diyadin yönetimindeki idman, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Sarı-lacivertlilerde Cebrail Karayel, Hector Canteros, Wilfred Moke ve Oscar Scarione, sakatlıkları nedeniyle antrenmana katılmadı. Fenerbahçe maçında ayak bileği kırılan genç oyunculardan Cebrail Karayel, 5-6 hafta sahalardan uzak kalacak. Kasığında yırtık olan Canteros da 2 hafta süreyle forma giyemeyecek. Isınma koşusuyla idmana başlayan oyuncular, daha sonra sprint çalışması gerçekleştirdi. Pas çalışmasıyla idmana devam eden futbolcular, sonrasında ise ortada top kapmaca oynadı. Antrenmanın sonunda ise tam saha maç yapıldı. Teknik direktör Diyadin, sık sık maçı durdurarak futbolculara uyarılarda bulundu.

 Haber Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.