Ankara Süper Amatör Lig’de Yurtkur ve Çubukspor FAŞ zirvede: İlk 2 haftada sürpriz sonuçlar var

Ankara Sezai Yıldırım Süper Amatör Liginde normal sezon sona erdi ve iki gruptan 6 takım Play-off grubunda Bölgesel Amatör Lig için mücadeleye başladı. 6 takımlı grupta iki hafta geride kaldı.

Ankara Süper Amatör Lig’de Yurtkur ve Çubukspor FAŞ zirvede: İlk 2 haftada sürpriz sonuçlar var
Yayınlanma:

DERLEME: YASİN ŞAHİN

Ankara Sezai Yıldırım Süper Amatör Lig Play-off aşamasında 6 takımdan 5 maç sonunda en çok puan toplayan ikisi Bölgesel Amatör Lig’e yükselecek.

YURTKUR GALİBİYET SERİSİNİ SÜRDÜRÜYOR!

Ankara Sezai Yıldırım Süper Amatör Lig A Grubu’nda heyecan dolu geçen sezon sonrasında Yurtkur 38 puanla zirvede yer alarak play-off’a yükselmişti.

Yurtkur, play-off ilk maçında B grubunu üçüncü tamamlayarak play-off’a kalan Kavaklıderespor’u geriye düştüğü maçta Halil Yapıcı, Şahin Güven, Kutay Yüksel ve Yiğit Yılmaz’ın golleriyle 4-2 yenmişti. Yurtkur ikinci hafta ise Polatlıspor’u Muhammed Sefa’nın muhteşem serbest vuruş golü sonrası Kutay ve Yiğit’in golleriyle 3-0 yenmişti. Yurtkur böylece namağlup serisini 13 maça galibiyet serisini ise 7 maça çıkardı ve grupta 6 puanla zirvede.

ÇUBUKSPOR FAŞ 2 MAÇTA DA UZATMADA KAZANDI

Play-off’a A grubunu üçüncü tamamlayarak giren Çubukspor FAŞ ise önce Bağlumspor’u geriye düşmesine rağmen Mustafa Yıldız ve 90+9’da Kerem Ünal’ın golüyle 2-1 yendi ardından B grubunda uzun süre lider gitse de sezon sonunu kötü getiren Kavaklıderespor’u 90+2’de Abdurrahman Karakaya’nın golüyle geçti. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın da izlediği maç sonrası Demirbaş, meclis üyelerine huzur haklarını Çubukspor FAŞ takımına verme teklifinde bulundu ve AK Parti ile CHP grubu bu teklif sonrasında huzur haklarını Çubukspor FAŞ’a bağışladı. Çubukspor ligde 2 maç sonunda 6 puanla ikinci sırada.

POLATLISPOR PLAY-OFF’TA DAĞILDI

Ankara Sezai Yıldırım Süper Amatör Lig B Grubu’nda Polatlıspor 33 puanla grubunu lider tamamlamıştı. Polatlıspor, play-off’larda ise 2 maç sonunda gol dahi atamadı ve 0 puanla son sırada. Polatlıspor, Yurtkur maçında Murat Usta ve Yücel Biçer’in kırmızı kartlarıyla maçı 9 kişi tamamlamıştı bu iki isim önümüzdeki maçta forma giyemeyecek.

B Grubunda son haftalardaki iyi serisiyle ikinci olan ve play-off’a kalan Keçiören Belediye Bağlumspor ise ilk maçında Çubukspor FAŞ’a karşı son anlarda yıkıldı. Keçiören temsilcisi ikinci maçında ise Bağlumspor’u Göksel Söyler ve Anıl Özkan’ın ikinci yarıda attığı gollerle 2-0 yendi.

Süper Amatör Lig’de play-off’a A grubundaki son 4 maçını kazanarak ikinci sırada giren Yenimahalle Belediyespor ise ilk maçında Polatlıspor’u geçerek galibiyet serisini sürdürürken sonraki maçta Bağlumspor’a 2-0 yenildi ve 3 puanla dördüncü sırada yer aldı.

Uzun süre B Grubu'nu forse eden Kavaklıderespor ve B Grubunu zirvede bitiren Polatlıspor ise 2 maç sonunda puansız durumda.

Play-off turunda ilk 2 sırada A grubundan Yurtkur ve Çubukspor FAŞ yer alıyor.

Ligde puan durumu şöyle.

sal-puan-durumu.jpg

BAZI TAKIMLAR İÇİN KADER HAFTASI

Ligde bazı takımlar için kader haftası olması muhtemel olan üçüncü haftada lider Yurtkur, 3 puana sahip olan Yenimahalle Belediyespor’la karşılaşacak. İki takımın bu sezonki maçlarında 12 Kasım 2023’te Yenimahalle Belediyespor deplasmanda 6-2 ile gülmüştü. Yurtkur ise o maçtan sonra mağlubiyet almadı ve sezonun ikinci yarısındaki maçta 11 Şubat 2024’te Yenimahalle’de rakibini 4-0 yendi.

6 puanlı bir diğer takım Çubukspor FAŞ ise puansız Polatlıspor’la karşılaşacak. Ligde BAL iddiasını devam ettirmek için sahaya çıkacak iki takımın karşılaşmasında da Keçiören Bağlumspor puansız Kavaklıderespor’a karşı karşıya gelecek.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.