Ankara takımlarının panoraması

Ankara takımları bu hafta da küme düşme hezimeti yaşadı.

Ankara takımlarının panoraması
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Süper Lig, 1.Lig ve 2.Lig'de mücadele eden Ankara takımları çıktıkları kritik maçlardan istediklerini alamadan ayrıldı. Bir takım da küme düştü.

Ankara takımlarının performanslarını derledik.

aa-20240503-34455592-34455590-mke-ankaragucu-corendon-alanyaspor.jpg

SON DAKİKADA YIKIM

Ankaragücü baştan sona neredeyse üstün geçirdiği maçta 90+5'te gelen penaltı golüne engel olamadı. Ankaragücü, Alanyaspor karşısında maçı koparmayı başaramayınca Alanyaspor'un son dakikalarda risk alan futboluyla birlikte kalesinde penaltı gördü. Hakemin tereddütsüz gösterdiği penaltı noktası sonrasında son günlerin yıldız ismi Oğuz Aydın skoru 1-1 yaparak maçı noktaladı.

aa-20240505-34469578-34469556-genclerbirligi-bitexen-giresunspor.jpg

PLAY-OFF UZAK İHTİMAL

Gençlerbirliği evinde Girsunspor'u ağırladı. Ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen Karadeniz ekibi karşısında rahat bir futbol sergilemesi beklenen Gençlerbirliği sahada beklediğini bulamadı. Çelimsiz ataklarla Giresunspor kalesini yoklayan Gençlerbirliği ilk yarıda bölüm bölüm Giresunspor'un da üstünlüğünü kabul etti.

İkinci yarıda sezonun tartışmalı ismi Yatabare'nin golüyle play-off hattına tutunsa da rakiplerinin de kazanması ile Gençlerbirliği son haftaya dezavantajla giriyor.

Keçiörengücü ise deplasmanda Bandırmaspor'a mağlup olsa da diğer maçların sonucu ile son haftaya puan farkı ile ligde kalmayı garantileyerek girdi.

ETİMESGUT'TA HEZİMET

2.Lig'de üç takım yer alırken Ankaraspor daha önce play-off'u garantilemişti. Ankara Demirspor orta sıralarda yer alırken Etimesgut Belediyespor uzun bir süredir küme düşmeme mücadelesi veriyordu.

Etimesgut Belediyespor avantajlı girdiği son hafta evinde İnegölspor'u yenemeyerek küme düştü.
Belediye Derincespor maçının sonucu Ankara'daki maçı yakından ilgilendirirken, kulaklar bir yandan Derincespor'dan gelecek bir mağlubiyet bekledi. Ancak Denizlispor karşısında 1-0 geriye düşen Belediye Derincespor, 90.dakikada 2-1 öne geçti.

Etimesgut Belediyespor bu sonuçla küme düşme hattına geriledi. İnegölspor karşısında +9 dakika daha maç oynansa da sonuç değişmedi ve 1-1'lik sonuçla Etimesgut Belediyespor küme düştü.

Ankaraspor deplasmanda Altınordu ile 3-3 berabere kalırken, Ankara Demirspor da evinde Yeni Mersin İdman Yurdu'nu 5-2 yendi.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.