Ankara’da Fener alayı

Fenerbahçe deplasmanda Gençlerbirliği’ni 5-1 yenerek bu sezonki en farklı galibiyetini aldı. Sarı lacivertliler bu galibiyetin ardından puanını 20’ye çıkarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Ankara’da Fener alayı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Gençlerbirliği, Süper Lig'in 9. haftasında Ankara Eryaman Stadı’nda Fenerbahçe’yi konuk etti. Altı golün atıldığı keyifli ve zevkli mücadeleden İstanbul temsilcisi sarı lacivertliler 5-1 galip ayrılarak maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 14'te Mert Hakan, 38’de penaltı ve 69'da Diego Perotti, 47'de Jose Sosa ve 73'te Ozan Tufan kaydetti. Gençlerbirliği’nin tek sayısı serbest vuruştan 31’inci dakikada Diego’dan geldi. Bu maçla birlikte Fenerbahçe teknik direktörü Erol Bulut 100. maçına Fenerbahçe’nin başında çıkmış oldu. Bu sonucun ardından Fenerbahçe 20 puana yükseldi. Mustafa Kaplan yönetiminde ilk maçına çıkan Başkent ekibi ise 5 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Süper Lig’in 9’uncu haftasında Gençlerbirliği ile Fenerbahçe Eryaman Stadı’nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Halil Umut Meler, İbrahim Çağlar Uyarcan ve Cevdek Kömürcüoğlu hakem üçlüsü yönetti. Maça Fenerbahçe fırtına gibi başladı ve 14’üncü dakikada öne geçti. Bu dakika içinde Dimitrios Pelkas'ın pasında sol kanatta

GENÇLERBİRLİĞİ EŞİTLEDİ

Oyunda dengeyi kuran Gençlerbirliği 31’inci dakikada beraberliği yakaladı. Kırmızı siyahlı ekip Fenerbahçe sol kanadından serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Dominik Furman’ın ceza sahasına yaptığı ortada altı pas içinde rakiplerinden daha yükseğe çıkan Angelo Diego güzel bir kafa vuruşu ile topu filelere gönderip durumu 1-1’e getirdi. Bu golden sonra yeniden atak futbola dönen Fenerbahçe yeniden öne geçti.

İLK YARI FENERBAHÇE’NİN

Mücadelenin Fenerbahçe penaltı kazandı. Ceza sahası içinde son çizgide rakibi ile ikili mücadele sonrası Halil İbrahim Pehlivan, Diego Perottiyi düşürünce maçın hakemi Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. 38. dakikada topun başına geçen Perotti penaltı vuruşunu gole çevirip takımını 1-2 öne geçirdi. İlk yarıda başak bir gol pozisyonu olmayınca ilk yarı Fenerbahçe’nin  1-2’lik üstünlüğü ile sona erdi.

MÜCADELENİN İKİNCİ YARISI GOLLE BAŞLADI

İkinci yarıya Fenerbahçe fırtına gibi başladı ve 47’ini dakikada farkı ikiye çıkardı. Bu dakika içinde Dimitrios Pelkas'ın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Jose Sosa yerden sert ve düzgün bir vuruş ile meşin yuvarlağı filelerle buluşturup takımını 1-3’ öne geçirdi.

FARK ÜÇE ÇIKTI

Mücadelenin 69. dakikasında Fenerbahçe farkı üçe çıkardı. Ceza sahası dışında şık çalımlarla ceza sahasına giren Diego Perotti zor pozisyonda şık bir vuruşla topu köşeden ağlara gönderip takımını 1-4’e öne taşıdı. Fenerbahçe 73. dakikada farkı dörde çıkardı. Serdar Aziz'in kafayla indirdiği topla buluşan Ozan Tufan, kaleci boş pozisyonda topu kaleci Kristoffer Nordfeldt’ten önce davranarak meşin yuvarlağı filelere yollayıp durumu 1-5’e getirdi. Bu golden sonra iki takımın çabaları başka gol getirmeyince Fenerbahçe baştan sona üstün oynadı maçı 1-5 kazanarak haftayı üç puanla kapattı.

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.