Ankaragücü ağır yaralı

Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun ikinci yarı heyecanı başladı. MKE Ankaragücü 18. haftanın açılış maçında ile Konyaspor karşı karşıya geldi.

Ankaragücü ağır yaralı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Eryaman Stadı'nda oynanan Alper Ulusoy’un yönettiği zorlu mücadele Konyaspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. 10 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Konyaspor’a galibiyeti getiren gölü 90+-2’de Levan Shengelia'dan geldi. Öte yandan ev sahibi Ankaragücü’nün galibiyet hasreti ise 12 maça çıktı.

NEFES KESEN MAÇ

Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun ikinci devresi nefes kesen bir karşılaşma ile başladı. Ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren MKE Ankaragücü ile İttifak Holding Konyaspor, Ankara Eryaman Stadı’nda karşı karşıya geldi. Baştan sona kıran kırana bir mücadeleye sahne olan müsabakada gülen taraf, 90+2’de Shengelia’nın golüyle konuk ekip Konyaspor oldu. Soğuk bir havada oynanan mücadelenin ilk yarısından gol sesi çıkmazken iki takım gol pozisyonu bulmakta zorlandı.

TEK GOL KONYA’DAN

İkinci yarıda özellikle ev sahibi MKE Ankaragücü daha baskılı bir futbol oynuyor gibi görünse de gol yollarında etkisiz kaldı. Buna karşın konuk Konyaspor ise daha ziyade kontra ataklarla gol bulmak için orta sahayı kalabalık tutup ani ataklarla pozisyon bulmaya çalıştı. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen doksan dakika boyunca bir şutu da direkten dönen yeşil beyazlılar uzatma dakikalarından bulduğu tek golle sahadan üç puanla ayrılıp ligin alt sıralarından kurtulma yolunda önemli bir adım attı.

HAFTAYA RAKİP KAYSERİ

Galibiyet hasreti çeken iki ekibin mücadelesinden galip ayrılan Konyaspor puanını 18’e çıkarıp maç fazlasıyla 14’üncü sıraya yükselirken 10 maç sonra galibiyetle tanıştı. Buna karşın ev sahibi Ankaragücü ise 10 puanla 17’inci sırada kaldı. Konyaspor 19’uncu haftada ligin iddialı ekiplerinden Aytemiz Alanyaspor ile karşı karşıya gelirken, MKE Ankaragücü ile ligin son sırasında bulunan Hes Kablo Kayserispor’a konuk olacak. Öte yandan Ankaragücü ile Konyaspor mücadelesi devam ederken tribünlerde kavga çıkarın Konyasporlu bir taraftar gözaltına alındı.

Kaynak:Basın Bülteni

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.