Ankaragücü, Antalyaspor deplasmanında: Ankaragücü ilk kez üst üste 2 galibiyet peşinde, Sergen Yalçın, Ankaragücü’ne yenilmedi

Trendyol Süper Lig milli ara sonrası 31. hafta mücadeleleriyle devam edecek. MKE Ankaragücü, zorlu Antalyaspor deplasmanında 3 puan arayacak.

Ankaragücü, Antalyaspor deplasmanında: Ankaragücü ilk kez üst üste 2 galibiyet peşinde, Sergen Yalçın, Ankaragücü’ne yenilmedi
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Trendyol Süper Lig’de sezon başından beri istikrarsız sonuçlar alan ve küme düşme hattının net şekilde üstüne çıkamayan MKE Ankaragücü, evinde 4-0 yenildiği Antalyaspor deplasmanında.

Lige verilen milli ara öncesi Başakşehir’i yenerek 7 maçlık galibiyet hasretini sonlandıran Ankaragücü, bu sezon Süper Lig’de hiç üst üste iki galibiyet almadı.

MİLLİ ARA DÖNÜŞLERİ ANKARAGÜCÜ PERFORMANSI

2023-2024 sezonunda ilk milli ara sonrası Sivasspor’u deplasmanda 3-1 yenen Ankaragücü, bir sonraki milli ara dönüşünde İstanbulspor deplasmanından puansız ayrılmıştı. Ankaragücü, Kasım 2023’te verilen milli ara sonrası da Gaziantep FK deplasmanında tek golle gülmüştü. Yine Milli ara dönüşü deplasmanda oynayacak olan Ankaragücü, Antalyaspor maçı öncesi 33 puanla 14. sırada ancak 17. Sıradaki Gaziantep FK ile aradaki puan farkı sadece 2. Antalyaspor ise 41 puanla lig sekizincisi durumunda.

SERGEN YALÇIN, ANKARAGÜCÜ’NE HİÇ KAYBETMEDİ

Ankaragücü ile Antalyaspor daha önce Süper Lig’de 43 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Ankaragücü 12 kez kazanırken 13 beraberlik 18 de mağlubiyet aldı.

Rakibine karşı son 2 maçında mağlup olan Ankaragücü son Antalyaspor deplasmanında ise Ali Sowe ve Jese ile 2-0 kazanmıştı.

Ankaragücü ile Antalyaspor arasında oynanacak bu maç Emre Belözoğlu ve Sergen Yalçın’ı teknik direktör olarak ilk kez karşı karşıya getirecek.

Sergen Yalçın Ankaragücü’ne karşı ise 5 kez oynadı ve 4 galibiyet 1 beraberlik aldı. Emre Belözoğlu, Antalyaspor’a karşı 5 maçta 2 kez kazandı 1 beraberlik 2 mağlubiyet aldı.

ANKARAGÜCÜ’NÜN ÇAĞDAŞ ALTAY KARNESİ

Zorlu maçı Çağdaş Altay yönetecek. Çağdaş Altay, bu sezon Süper Ligde toplam 11 maç yönetirken bu maçlarda 47 sarı 2 kırmızı kart gösterirken 3 kez de penaltıya hükmetti.

Bu sezon Ankaragücü’nün Sivasspor’u 3-1 yendiği ve Başakşehir’le 3-3 berabere biten maçlarını yöneten Çağdaş Altay bu iki maçta 6 sarı kart gösterirken Sivassporlu C. Njie’yi kırmızı kartla oyundan atmıştı.

Yeni dönem hakemlerinden olan Çağdaş Altay’ın en çok maçını yönettiği takımlardan biri MKE Ankaragücü. Şu ana kadar Çağdaş Altay 9 kez Ankaragücü maçı yönetti. Bu maçlarda Ankaragücü 4 galibiyet 4 mağlubiyet 1 de beraberlik aldı. Bu maçlarda 33 sarı kart gösteren Altay, Ankaragücü’ne kırmızı kart göstermezken, Başkent temsilcisi lehine 1, aleyhine ise 2 penaltı kararı verdi. Rakip takımlara 2 de kırmızı kart gösterdi.

Çağdaş Altay’ın yönettiği Antalyaspor maçları da dikkat çekiyor. Akdeniz temsilcisinin 4 maçını yöneten Altay, bu maçlarda hiç penaltı kararı vermezken 1 kez Antalyaspor’a kırmızı kart gösterdi. Altay, bu sezon Antalyaspor’un İstanbulspor ve Fatih Karagümrük’ü 2-1 yendiği maçları yönetti. Çağdaş Altay’ın yönettiği 4 maçın tümünü Antalyaspor kazandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.