Ankaragücü ateş hattında

MKE Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda Atakaş Hatayspor ile karşı karşıya geldi. Ev sahibi Hatayspor 1-0 geriye düştü maçta rakibini 4-1 yenerek çıkışını sürdürdü.

Ankaragücü ateş hattında
Yayınlanma:
Güncelleme:

Atakaş Hatayspor ile MKE Ankaragücü, Spor Toto Süper Lig’in 27’inci haftasında Antakya Atatürk Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Atilla Karaoğlan, Esat Sancaktar, Mehmet Salih Mazlum hakem üçlüsü yönetti. Hatayspor’da ligin gol krallığı yarışında zirvede bulunan yıldızı Aaron Salem Boupendza hem sakatlığı hem de sarı cezası nedeniyle bu maçta forma giymedi.

MÜCADELENİN İLK GOLÜ ANKARAGÜCÜ’NDEN

Ligde kalmak için her maça üç puan parolası ile çıkan Ankaragücü ligin en iyi futbol oynayan takımlarından birisi olan Atakaş Hatayspor ile karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan Başkent ekibi 16’ıncı dakikada golü buldu. Bu dakika içinde sağ kanatta topla buluşan Saba Lobzhanidze ceza alanına girer girmez içeriye çevirdi, altı pas çizgisi üzerinden vuruşunda fileleri havalandıran Torgeir Börven takımını 1-0 öne geçirdi.

BASKI BERABERLİĞİ GETİRDİ

Mücadelenin ilerleyen dakikaları ile birlikte beraberlik için yüklenen Atakaş Hataysor kalesinde golü gördükten sonra ataklarını arttırdı ve rakip ceza sahasında çoğalmaya başlayıp ilk yarının son dakikasında beraberliği yakaladı. 45'te sol kanattan ani gelişen Hatayspor atağında Selim Ilgaz’ın ceza alanına kestiği topa altı pasın içinde Ankaragücü savunması arasından iyi yükselen ve kafayı vuran Mame Diouf skora 1-1 eşitliği getirdi. Ankaragüçlü futbolcular faul olduğu gerekçesiyle maçın hakemi Atilla Karaoğlan’a uzun süre itiraz etse de sonuç değişmedi.

ankaragücü-22.jpg

ANKARAGÜCÜ 10 KİŞİ

İlk yarının uzatma dakikalarından Ankaragücü sahada 10 kişi kaldı. Joseph Paintsil orta sahada bir pozisyonda Hataysporlu Rayane Aabid'e tekme attı. Maçın hakemi Atilla Karaoğlan, Paintsil'e ilk önce sarı kart gösterdi.  Daha sonra VAR'a giden Karaoğlan, sarı kartı iptal ederek kırmızı kartı gösterdi. Paintsil 45+3'te takımını 10 kişi bıraktı. İlk yarının uzatma dakikalarından başka gol olmayınca devre 1-1 eşitlikle sona erdi.

HATAY GOLLE BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısına Atakaş Hatayspor fırtına gibi başladı. Sağlı sollu ataklarla Ankaragücü kalesine ablukaya alan ev sahibi 54’üncü dakikada öne geçti. Bu dakika içinde yapılan ortayı uzaklaştırmak isteyen Daniel Lukasik'in eline çarpan top sonrasında hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Mame Diouf kaleci Korcan Çelikay’ı ve topu ayrı ayrı köşelere göndererek hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü kaydedip takımını 2-1 öne geçirdi.

BİR PENALTI DAHA

Bu golden sonra oyundaki kontrolü iyice ele alan Hatayspor 55. dakikada Hatayspor öne geçti. Sağ kanattan gelişen Hatayspor atağında ceza sahası içinde top Lukasik'in eline çarpınca hakem Atilla Karaoğlan, penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Diouf topu ağlara gönderdi: 2-1.

FARK İKİYE ÇIKTI

Mücadelenin 64’üncü dakikasında fark ikiye çıktı. Bu dakika içinde Hatayspor atağında sağ kanattan ceza sahası içine giren David Akintola, Erdi Dikmen'in müdahalesiyle yerde kalınca hakem Atilla Karaoğlan bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Akintola meşin yuvarlağı ağlarla buluşturup takımını 3-1 öne geçirdi.

GOLLER PEŞ PEŞE

Mücadelenin ilerleyen dakikalarından oyundan iyice düşen Ankaragücü 75’inci dakikada kalesinde dördüncü golü gördü. Sol kanattan gelişen Hatayspor atağında Selim Ilgaz’ın ceza alanı içinden yaptığı ortayla arka direkte buluşan David Akintola rakibinden kurtulup çaprazdan topu doksana gönderip durumu 4-1’e getirdi. İki takımın karşılıklı atakları başka gol getirmeyince Hatayspor mücadeleden 4-1 galip ayrılarak zirve yolundaki yürüyüşüne devam etti.

RAKİP GALATASARAY

Takımın başına geçeli iki hafta olan Hikmet Karaman, Ankaragücü ile çıktığı 3. maçta da galibiyet yüzü göremedi. Sarı-lacivertli takım 2 kez berabere kalırken 1 defa yenilgiye uğradı. Bu sonucun ardından Atakaş Hatayspor puanını 45 yaparak 5. sıraya yükseldi. Ligde 15. kez yenilen Ankaragücü ise 20 puanla son sırada kaldı. Ankaragücü Spor Toto Süper Lig’in 28’inci haftasında 3 Mart Çarşamba günü saat 19.00’da lider Galatasaray’ı ağırlarken, Atakaş Hatayspor de yine 3 Mart Çarşamba günü saat 16.00’da deplasmanda Demir Grup Sivasspor’a konuk olacak.

STAT: Antakya Atatürk

HAKEMLER: Atilla Karaoğlan, Esat Sancaktar, Mehmet Salih Mazlum

ATAKAŞ HATAYSPOR: Munir, Popov, Billong, Santos, Katranis (Dk. 83 Kone), Aabid (Dk. 83 Sackey), Riberio, Traore (Dk. 66 Muhammed Mert), Selim Ilgaz (Dk. 75 Kamara), Akintola, Diouf (Dk. 83 Burak Can Çamoğlu)

MKE ANKARAGÜCÜ: Koray Çelikay, Kitsiou, Kulisic, Sarlija, Atila Turan (Dk. 84 Bartolomeu), Lukasik, Voca (Dk. 55 İbrahim Akdağ), Endri Çekiçi (Dk. 54 Erdi Dikmen), Lobjanidze, Paintsil, Borven (Dk. 61 Alper Potuk)

GOLLER: Dk. 16 Borven (MKE Ankaragücü) Dk. 45 ve Dk. 55 (Penaltıdan) Diouf, Dk. 65. (Penaltıdan) ve Dk.75 Akintola (Atakaş Hatayspor)

KIRMIZI KART: Dk. 45+6 Paintsil (MKE Ankaragücü)

SARI KART: Dk. 43 Kitsiou, Dk. 45+2 Alper Potuk (yedek kulübesinde), Dk. 80 İbrahim Akdağ (MKE Ankaragücü), Dk. 90+1 Sackey (Atakaş Hatayspor)

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.