Ankaragücü, Beşiktaş'a karşı: Sarı Lacivertliler Ankara'da Beşiktaş'ı son 17 maçta 1 kere mağlup etti

Trendyol Süper Lig’in 14. Haftasında MKE Ankaragücü, merakla beklenen maçta Beşiktaş’ı ağırlayacak. Rakibine karşı uzun süredir kazanmakta zorlanan Ankaragücü şanssızlığı kırmak istiyor.

Ankaragücü, Beşiktaş'a karşı: Sarı Lacivertliler Ankara'da Beşiktaş'ı son 17 maçta 1 kere mağlup etti
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Ankaragücü bu sezon Trendyol Süper Lig'de Eryaman’da 6 maçta 2 galibiyet 2 beraberlik 2 mağlubiyet aldı. Emre Belözoğlu döneminde ise evindeki 3 maçta 2 galibiyet 1 mağlubiyet aldı. Beşiktaş ise Rıza Çalımbay ile ligde 2’de 2 yaparken son maçında Avrupa’da iç sahada Club Brugge’e 5-0 mağlup olmuştu.

BEŞİKTAŞ’A KARŞI SON GALİBİYET 2011’DE

Başkent Ankara’nın Süper Lig’deki tem temsilcisi olan MKE Ankaragücü, Beşiktaş ile daha önce 93 kez karşılaştı. Ankaragücü bu maçlarda sadece 6 galibiyet aldı 19 maç berabere bitti 67 maçı ise Beşiktaş kazandı.

Ankaragücü bu maçlarda Beşiktaş'a karşı son galibiyetini 2011 yılında aldı. O maçta Serdar Özkan 1. dakikada sarı lacivertlileri öne geçirmiş ve MKE Ankaragücü o golle 3 puana ulaşmıştı. Ankaragücü o maçtan sonra Beşiktaş ile 12 kez karşılaştı ve bu maçlarda 90 dakikayı üstün tamamlayamadı. Ankaragücü 2011 yılındaki o galibiyetten önce de Beşiktaş'ı tam 19 maç yenememişti. Yani BJK'ye karşı 2011'den önceki galibiyet 9 yıl önceydi. Ankaragücü 2002’de oynadığı maçta Beşiktaş’ı deplasmanda 2-1 yenmişti. Ankaragücü ayrıca geçen sezon Türkiye Kupası son 16 turunda Eryaman Stadı’nda oynanan maçta Beşiktaş ile 1-1 berabere kalmış penaltılarda ise 4-3 kazanarak siyah beyazlıları saf dışı bırakmıştı.

31.jpg

ANKARAGÜCÜ İÇ SAHADA SON 17 BEŞİKTAŞ MAÇINDA 1 KEZ KAZANABİLDİ

Ankaragücü, iç sahada oynanan son 17 Beşiktaş maçında ise sadece 2011 yılında galip geldi. Diğer 16 maçta 4 beraberlik 12 Beşiktaş galibiyeti yaşandı.

Geçen sezon Eryaman Stadında oynanan ve Beşiktaş’ın 3-2 kazandığı maç olaylı geçmiş ve Ankaragücü'ne yaşanan olaylar sebebiyle cezası gelmişti. Bu maç öncesinde Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'dan Beşiktaş'a ve Beşiktaş taraftarına yönelik dostluk mesajları gönderildi ve bu gerginliğin sonlanmasını talep ettiğini bildirdi. Ankaragücü taraftarları satışa çıkarılan bütün biletleri aldı ve bugün Eryaman’da maç kapalı gişe oynanacak.

a.jpg

EMRE BELÖZOĞLU’NUN EN ÇOK RAKİP OLDUĞU İSİM RIZA ÇALIMBAY

Emre Belözoğlu teknik direktör olarak en çok Rıza Çalımbay ve Nuri Şahin ile karşılaştı. Her iki teknik adama karşı 5 maça çıkan Belözoğlu, Rıza Çalımbay’a karşı oynadığı 5 maçta 2 galibiyet 2 mağlubiyet 1 beraberlik aldı. Emre Belözoğlu teknik direktör olarak Rıza Çalımbay’a karşı ilk maçında Sivasspor’a 2-1 mağlup olmuş ve Fenerbahçe’nin başındaki tek mağlubiyetini almıştı.

Emre Belözoğlu Beşiktaş’a karşı ise 4 maçta 2 galibiyet 1 beraberlik 1 mağlubiyet elde etti.

Rıza Çalımbay ise Ankaragücü’ne karşı 21 maçta 12 galibiyet 5 beraberlik 4 mağlubiyet aldı. Rıza Çalımbay Ankaragücü’ne karşı son 11 maçta ise sadece 1 mağlubiyet aldı ve 8 kez Ankaragücü’nü mağlup etti.

zorbay.jpg

ANKARAGÜCÜ ZORBAY KÜÇÜK’LE DE KAZANAMIYOR

Ankaragücü, Zorbay Küçük’ün yönettiği son 5 maçta 1 galibiyet 4 mağlubiyet aldı. Ankaragücü’nün Küçük yönetiminde kazandığı son maç geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda Trabzonspor’u 3-1 mağlup ettiği maç. Ankaragücü, Zorbay Küçük’ün yönettiği 8 maçta 3 galibiyet 5 mağlubiyet aldı. Süper Ligde ise Küçük yönetiminde 4 maçta tek galibiyet aldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.