Ankaragücü evinde kayıp

Süper Lig’in 10. haftasında MKE Ankaragücü evinde Trabzonspor ile karşılaştı. Ev sahibi ekip, bordo-mavili takıma 1-0 mağlup oldu.

Ankaragücü evinde kayıp
Yayınlanma:
Güncelleme:

Süper Lig’in 10. haftasında MKE Ankaragücü evinde Trabzonspor ile karşılaştı. Ev sahibi ekip, bordo-mavili takıma 1-0 mağlup oldu.

Mustafa Dalcı: ”En kötü bir puan almamız gerekiyordu”

 Süper Lig’in 10. haftasında evinde Trabzonspor’a 1-0 yenilen MKE Ankaragücü'nde Teknik Sorumlusu Mustafa Dalcı, ”En kötü bir puan almamız gerekiyordu” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan MKE Ankaragücü Teknik Sorumlusu Mustafa Dalcı, ”Aslında hafta boyunca maç içinde çeşitli planlarımız vardı. Her şey istediğimiz gibi gidiyordu. Özellikle ilk yarı rakibin pozisyonu bile yok diyebilirim. İkinci yarı oyuncu değişikliklerinden sonra özellikle üçüncü bölgeye ciddi anlamda oyunu bir şekilde yığdık. Oyunu forse ettik diyebilirim. İkinci yarı zaten tamamen oyunun üstünlüğü bizim elimizdeydi. Ama dediğim gibi bu pozisyonları yakaladığında da gol yapabilmek gerekiyor. Bu anlamda sadece gol eksikliği. En kötü bir puan almamız gerekiyordu. Maalesef düşündüğümüz olmadı. Ben de oyuncularım da bu anlamda çok üzgün, önümüzdeki maçlara bakacağız” ifadelerini kullandı.

Abdullah Avcı: ”Geldiğim günden beri oyuncularım çalışmalarımıza hep olumlu cevap veriyor”

Süper Lig’in 10. haftasında deplasmanda MKE Ankaragücü’nü 1-0 mağlup eden Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı, ”Geldiğim günden beri oyuncularım çalışmalarımıza hep olumlu cevap veriyor” dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Abdullah Avcı, ”Göreve geldikten sonra ikinci haftamızdı. Trabzonspor'la ilgili tespitlerimiz vardı. Takım savunmasında problemler yaşıyordu. Bunların tespitini yapıp tamamen geldiğimiz günden bu yana bunun üzerinde çalışıyoruz. Geçen sene Trabzonspor öne geçtiği maçlarda 32 puan kaybetti, milli takım kalecisi Uğurcan ligin en fazla kurtarış yapan kalecisiydi. Bu doğru bir durum değildi. Bu hafta geçen haftadan bir tık daha iyiydik takım savunmasında. Geliştirmemiz gereken noktalar var. Daha yolun başındayız. Takım savunmasına vazgeçmeden çalışacağız ama hücum organizasyonları ve geçişleri için çok çalışmak ve tekrar yapmak gerekiyor. Geldiğim günden beri oyuncularım çalışmalarımıza hep olumlu cevap veriyor. Karşılığını da alıyoruz. İki maç gol yemeden kazanmak, bizi iki üç adım ileri atıyor. Bu iki galibiyet öz güven açısından da önemliydi. Aile ortamını oyuncularım hissettiriyor” ifadelerini kullandı.


Maçtan dakikalar (İkinci yarı)
48. dakikada Pinto’nun gönderdiği pasla ceza sahası yayı önünde buluşan Voca'nın şutu kaleci Uğurcan’da kaldı.
63. dakikada ceza sahası önünde yapılan paslaşmalar sonunda Pinto topla buluştu. Bu oyuncunun vuruşunda top farkla dışarı çıktı.
69. dakikada Baker’ın kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde Afobe'nin kafa vuruşu üstten auta gitti.
87. dakikada ceza sahası önündeki karambolde Paintsil topu ceza sahası dışında boşta olan arkadaşı Pinto’ya çıkardı. Bu oyuncunun yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleye bulmadı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)
16. dakikada sağ kanattan Pereira’nın yaptığı ortada ceza sahası içerisinde topla buluşan Nwakaeme’nin şutu uzak direğin yanından dışarı çıktı.
42. dakikada Abdülkadir Ömür’ün orta sahadan uzun pasında ceza sahası içinde topu kontrol eden Ekuban'ın şutu auta gitti.
44. dakikada ceza sahası yayı dışında topla buluşan Borven, topu gerideki arkadaşı Alper Potuk’a bıraktı. Bu oyuncunun şutunda kaleci Uğurcan meşin yuvarlağı kontrol etti.
45+1. dakikada Trabzonspor serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Baker, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1

Stat: Eryaman
Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu xx, Mustafa Emre Eyisoy xx, Murat Ergin Gözütok xx
MKE Ankaragücü: Friedrich xx, Pazdan xx, Atakan Rıdvan Çankaya xx, Pinto xx, Orkan Çınar xx (Adzic dk. 74 x), Lobjanidze xx (Paintsil dk. 69 x), Alper Potuk xx (Emre Güral dk. 69 x), Borven xx (Merikani dk. 59 x), Voca xx (Şahverdi Çetin dk. 74 x), Sarlija xx, Kitsiou xx
Yedekler: Korcan Çelikay, Erdi Dikmen, Cebrail Karayel, Lukasik, Atila Turan
Teknik Direktör: Mustafa Dalcı
Trabzonspor: Uğurcan Çakır xx, Xavier xx, Baker xxx, Abdülkadir Ömür xx (Medeiros dk. 88 ?), Hugo xx, Ekuban xx (Bilal Başacıkoğlu dk. 84 ?), Ie xx, Pereira xx, Abdülkadir Parmak xx, Afobe xx (Semedo dk. 73 x), Nwakaeme xx
Yedekler: Erce Kardeşler, Hosseini, Diabate, Safa Kınalı, Kamil Ahmet Çörekçi, Ahmet Canbaz, Serkan Asan
Teknik Direktör: Abdullah Mucib Avcı
Gol: Baker (dk. 45) (Trabzonspor)
Kırmızı Kart: Pereira (dk. 90) (Trabzonspor)
Sarı Kartlar: Sarlija, Kitsiou (MKE Ankaragücü), Pereira, Uğurcan Çakır, Semedo (Trabzonspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.