Ankaragücü fırsat tepti: 1-1

MKE Ankaragücü ile Hes Kablo Kayserispor Süper Lig 19. hafta mücadelesinde Kadir Has Şehir Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Ankaragücü fırsat tepti: 1-1
Yayınlanma:
Güncelleme:

Zorlu maç karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Kayserispor'u öne geçiren golü 23. dakikada Bernard Mensah kaydetti. MKE Ankaragücü'nün beraberlik sayısı ise 68. dakikada Alihan Kubalas'tan geldi. Alınan bu sonucun ardından MKE Ankaragücü, puanını 13'e yükseltti. Kayserispor ise 11 puana ulaşmasına rağmen son sıradan kurtulamadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Düşme potasını yakındın ilgilendiren maçta Hes Kablo Kayserispor ile MKE Ankaragücü karşı karşıya geldi. Her iki takımında kıran kırana bir mücadele ortaya koyduğu maçta iki takım karşılıklı attıkları gollerle sahadan bir puanla ayrıldı. Mücadelenin ilk ciddi pozisyonunun ev sahibi Kayserispor yakaladı. Maçın 4. dakikasında Emre Demir’in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Bernard Mensah'ın ceza sahasına ortasında Pedro Henrique topu filelelere gönderdi. Ancak hakem Cüneyt Çakır, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti.

ANKARAGÜCÜ FIRSAT TEPTİ

Mücadelenin 6. dakikasında Ankaragücü öne geçme şansını kullanamadı. Kayserispor savunmasının arkasına atılan topu alan ve kaleci ile karşı karşıya kalan Dever Orgill, ceza sahasında pasını müsait durumdaki İlhan Parlak’a çıkardı. Bu oyuncu da top filelerle buluşmasına karşın ofsayt gerekçesiyle gol geçerlilik kazanmadı.11. dakikada Ankaragücü bir kez daha gole yaklaştı. Kayserispor ceza sahası içerisinde topla buluşan Dever Orgill penaltı noktası üzerinden topu önünde bulup kaleye gönderdi son anda Emre Taşdemir çizgi üzerinden topu çıkararak gole izin vermedi.

KAYSERİ GOLÜ BULTU

Maçın 23. dakikasında Kayserispor öne geçti. Bu dakika içinde Michal Pazdan’ın ceza sahası içerisinde topa eliyle kesinde maçın hakemi Cüneyt Çakır VAR incelemesi sonrası penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Bernard Mensah topu ve kaleci Korcan Çelikay’ı ayrı ayrı köşelere gönderip takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın 42. dakikasında Kayserispor farkı ikiye çıkarma fırsatını kullanamadı. Bu dakika içinde sağ çaprazdan ceza sahasına giren Tiago Lopes’in şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. Bu ataktan sonra iki takımın çabaları başka gol getirmeyince mücadelenin ilk yarısını ev sahibi Hes Kablo Kayserispor 1-0 önde tamamladı.

ANKARAGÜCÜ 10 KİŞİ

İkinci yarıya beraberlik için başlayan Ankaragücü 49. dakikada sahada 10 kişi kaldı. Kayserisporlu Pedro Henrique ile girdiği mücadelede Cebrail Karayel ikinci sarı kardın ardından Cüneyt Çakır tarafından kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. 58. dakikada Ankaragücü sağ köşe gönderinden Hector Canteros'un kullandığı kornerde, penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Ante Kulusic'in kafa şutunda top az farkla auta gitti.

BERABERLİK GOLÜ ALİHAN’DAN

Maçın 68. dakikasında Ankaragücü beraberliği yakaladı. Bu dakika içinde Kayserispor ceza sahasının sol kanadında serbest vuruş kazandı. Topun başına gelen Tiago Pinto'nun ceza sahasına gönderdiği ortaya, penaltı noktası üzerinde savunmanın arasından iyi yükselen Alihan Kubalas'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluşunca maça 1-1’lik eşitlik geldi. 83. dakikada ani gelişen Kayseri atağında ceza sahası dışı sağ çaprazdan Bernadd Mensah'ın kaleye gönderdiği sert şutta kaleci Korcan Çelikay güçlükle topu kornere çeldi.

PENALTI VAR’A TAKILDI
Maçın 84. dakikasında Kayserispor penaltı kazandı. Aksel Aktaş'ın ceza yayı üzerinden kaleye gönderdiği sert şutta top Dever Orgill'e çarparak kornere gitti. Maçın hakemi Cüneyt Çakır topun Orgill'in eline çarptığı gerekçesiyle penaltı kararı verdi. Çakır, VAR'dan gelen öneriyle pozisyonu saha kenarında ekrandan izleyip penaltı kararını ve Orgill'e gösterdiği sarı kartı iptal etti. 90+4. dakikasında Ankaragücü öne geçme şansını kullanamadı. Kayseri ceza sahası dışında serbest vuruş kazanan Başkent ekibinde kaleyi cepheden gören pozisyonda kazanılan serbest vuruşu kullanan Scarione'nin, sert şutunda top sol kale direğine çarparak auta çıktı. Bu ataktan sonra Cüneyt Çakır maçın son düdüğünü çalıp mücadelenin 1-1 sona erdiğini söyledi.

Kaynak:Bülten

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.