Ankaragücü galibiyeti unuttu

Süper Lig’in geride kalan 14’üncü haftası sonunda ligin altı kadar üst sıraları karışmış durumda.

Ankaragücü galibiyeti unuttu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ligin en büyük sürprizini yapıp liderlik koltuğuna oturan Demir Grup Sivasspor’un önlenemez çıkışı sürerken Başkent ekibi MKE Ankaragücü son sıraya inerek hayal kırıklığı yarattı.

KAPLAN ÇARE OLMADI

Sezona Aykan Atik yönetiminde başlayan sarı lacivertliler Atik’le beşinci haftada yolları ayırıp yola Metin Diyadin ile devam eden sarı lacivertliler bu beraberlikten istediğini alamayınca bu kez teknik direktörlük görevine Mustafa Kaplan’ı getirdi. Beklenen çıkışı Kaplan ile de yapamayan Başkent temsilcisi geride kalan 14 hafta sonunda 9 puan toplayabildi. Öte yandan sarı lacivertli ekip ligde oynadığı son 6 maçtan sadece 1 puanla ayrılırken beş maçtır üst üste mağlup olmaktan kurtulamadı.

8 MAÇTIR KAZANAMIYOR

13’üncü haftada deplasmanda Aytemiz Alanyaspor’a 5-0 yenilerek hiç beklemediği bir sonuç alan Ankaragücü devrenin sonuna doğru umut maçı olarak çıktığı zorlu maçta Göztepe’ye de 3-1 yenilerek üst üste 6’ıncı mağlubiyetini aldı. Bu altı maçlık seride tek galibiyetini Ankara derbisinde Gençlerbirliği karşısında 2-1’lik sonuçla almıştı. 11. hafta sonunda Ankaragücü'nün başına geçen teknik direktör Mustafa Kaplan, 7 yıl aradan sonra oynanan başkent derbisinde Gençlerbirliği'ni çalıştırıyordu.

TEK PUANI BEŞİKTAŞ'TAN ALDI

Ligde galibiyete hasret kalan Ankaragücü mağlubiyet serisine 7’inci haftadaki Demir Grup Sivasspor karşısında 3-1’lik skorla başlarken, sekiz maç içinde tek beraberliğini ve bir puanını Beşiktaş ile 0-0 berabere kalarak aldı. Sarı lacivertli ekip daha sonra Çaykur Rizespor'a 2-0, Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir'e 2-1, Trabzonspor'a 3-0, Aytemiz Alanyaspor'a 5-0 ve Göztepe'ye 3-1 yenilerek kötü gidişata son veremedi. Ankaargücü Süper Lig'in 15. haftasında İstanbul deplasmanında Galatasaray'a konuk olacak. Başkent temsilcisi, 9 puanla ligde 18’inci sırada yer alıyor.

Kaynak:Basın Bülteni

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.