Ankaragücü intihar etti

Süper Lig’in 5'inci haftası fırtına gibi bir maçla başladı. Ankaragücü deplasmanda 3-1 öne geçtiği 8 gollü maçta Çaykur Rizespor’a 5-3 mağlup oldu. 2 penaltı, 1 kırmızı kartın çıktığı mücadele nefesleri kesti.

Ankaragücü intihar etti
Yayınlanma:
Güncelleme:

Süper Lig’in 5’inci haftasının açılış maçı nefesleri kesti. MKE Ankaragücü deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynadığı mücadele adeta gol düellosuna sahne oldu. İlk yarısında tam 5 golün çıktığı maçta ev sahibi Rizespor’un yeni transferi Loic Remy hat-trick yaptı. Ankaragücü kaptanı Alper Potuk ilk yarının uzatma dakikalarından ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışı kalarak takımını 10 kişi bırakırken bu hareket Ankaragücü’ne pahalıya mal oldu.

ANKARAGÜCÜ GOLLE BAŞLADI

Milli maçlar nedeniyle lige verilen 15 günlük ardından futbol heyecanı yeniden başladı. Şiddetle puana ihtiyacı olan MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor Didi Stadı’nda karşı karşıya geldi.  Mücadelenin gol perdesini 6. dakikada Ankaragücü açıp ilk isabetli şutunda öne geçti. Saba Lobjanidze’nin sağdan ceza sahası içerisine ortasında Joseph Paintsil’in sert ve düzgün volesinde top filelere gidince Başkent ekibi 0-1 öne geçti.

İLGİNÇ GOL GELDİ

Mücadelenin 16. dakikada Ankaragücü farkı 2’ye çıkaran ilginç bir gol attı. Sarı lacivertli oyuncularının defansın arkasına uzun pasında kaleci Gökhan Akkan’ın ceza sahası dışına çıkarak ayağı ile uzaklaştırmak istediği top Dario Melnjak’dan sekerek Joseph Paintsil’in önünde kaldı. Kaleci Gökhan Akkan’dan hızlı davranan Paintsil meşin yuvarlağı kafa ile boş filelere gönderip takımını 0-2 öne geçirdi. 18. dakikada ev sahibi farkı bire indirdi. Abdullah Durak’ın ceza sahası içerisine uzun pasında Fernando Boldrin’in sağ ayağı ile plase vuruşunda top filelere gitti ve fark 1’e indirip durumu 1-2’ye getirdi.

GOLLER PEŞ PEŞE

İlk yarının son anları nefes kesti. Ankaragücü 43’üncü dakikada farkı yeniden ikiye çıkardı. Bu dakika içende Tiago Pinto’nun sol taraftan ceza sahası içerisine ortasında Rizespor savunması arasından iyi yükselen Torgeir Börven’in güzel kafa vuruşunda Ankaragücü yeniden farkı 2’ye çıkarıp durumu 1-3’e getirdi. İlk yarının uzatma dakikalarından 45+1’de Çaykur Rizespor yeniden bire indirdi. Bu dakika içinde kazanılan serbest vuruşu kullanan Fernando Boldrin yaklaşık 30 metreden düzgün ve sert bir vuruşla topu direk dibinden filelere gönderip durumu 2-3’e taşıdı.

KAPTAN ALPER POTUK ÇİFT SARIDAN ATILDI

İlk yarının uzatma dakikalarından Ankaragücü sahada 10 kişi kaldı. Sahaya kaptan olarak çıkan Alper Potuk daha önce gereksiz bir pozisyonda rakibini çekerek sarı kart görmüştü. Alper, rakibi ile çıktığı hava topu mücadelesinde rakibinin yüzüne doğru sert bir hareket yapınca ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu pozisyonun ardından maçın hakemi Abdulkadir Bitigen ilk yarının son düdüğünü çaldı.

REMY ŞOV YAPTI

İkinci yarıya ev sahibi Çaykur Rizespor fırtına gibi başladı. Loic Remy ortaya koyduğu futbolla hem takımını kurtardı hem de sahanın yıldızı oldu. Ankaragücü savunmasının elle oynadığı top sonrası VAR devreye girdi. Hakem Abdulkadir Bitigen pozisyonu inceleyerek penaltı kararı verdi. Topun başına geçen Loic Remy panenka vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Ancak gol öncesi kalecinin ve oyuncuların çizgi ihlali yaptığı gerekçesiyle atış tekrar edildi. 55’te penaltıyı tekrar kullanan Remy eşitliği sağlayıp durumu 3-3’e taşıdı.

RİZE ÖNE GEÇTİ

Mücadelenin ilerleyen dakikaları ile birlikte Ankaragücü’nün 10 kişi kalmasını fırsat bilen Rizespor ataklarını sıklaştırdı ve 62’inci dakikada öne geçti. Bu dakika içinde ev sahibi yeşil beyazlılar bir kez daha penaltı kazandı. Ankaragücü’nün ceza sahası içinde yaptığı faul sonrası hakem beyaz noktayı gösterdi. Bir kez daha topun başına geçen Remy Çaykur Rizespor’u öne geçirdi: 4-3. Çaykur Riespor 78’inci dakikada farkı ikiye çıkardı. Ani gelişen Rizespor’un hızlı atağında top ceza sahası içinde Loriç Remy ile buluşup çalımlarla rakiplerini geçtikten sonra topu kalecinin sağından filelere göndererek takımını 5-3 öne geçirdi.  Bu sonucun ardından Karadeniz ekibi puanını 5’e çıkarırken, MKE Ankaragücü ise 1 puanda kaldı.

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.