Ankaragücü kartal avında

Ankaragücü, Pazar akşamı deplasmanda Beşiktaş karşısında 3 puan arıyor. 21 yıldır rakibini İstanbul’da yenemeyen Başkent ekibi şeytanın bacağını kırmak için Vodafone Park’a çıkacak.

Ankaragücü kartal avında
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında 3 Mart'a kadar ara verilen Spor Toto Süper Lig'de 24. hafta mücadelesi birbirinden heyecanlı ve zevkli maçlarla başlıyor. Şampiyonluk yarışı kadar ligin alt sıralarını da yakından ilgilendiren zorlu haftanın en önemli maçlarından birisi Pazar akşamı şampiyonluk yarışında son kozlarını oynayan Beşiktaş ile düşmeme mücadelesi veren MKE Ankaragücü arasında olacak. Vodafone Park’ta saat 19.00’da başlayacak olan mücadeleyi Volkan Bayarslan yönetecek.

AĞÇAY’IN İLK MAÇI OLACAK

MKE Ankaragücü Pazar akşamı Beşiktaş karşısında kritik bir maça çıkacak. Ligde oynadığı 21 maçta 22 puan toplayabilen ve puan cetvelinde 15. sırada yer alan Başkent ekibi, lige verilen aranın ardından ilk maçında 40 puanla üçüncü sırada bulunan Beşiktaş deplasmanına çıkacak. Bu maç ayrıca takımın yeni teknik direktörü Sedat Ağçay'ın da takımın başında ilk maçı olacak. Sarı lacivertliler maçtan puan veya puanlarla Başkent'e dönerse ligde kalma yolunda büyük bir avantaja sahip olacak. Mağlubiyet halinde endişeli bekleyiş devam edecek. Ankaragücü'nün maça tam kadro çıkması bekleniyor.

ANKARAGÜCÜ SON KEZ 21 SENE ÖNCE KAZANDI

Lige tutunma mücadelesi veren Ankaragücü bu maçtan galibiyetle dönüp, rahat bir nefes almak istiyorlar. Ancak Ankaragücü'nün Beşiktaş'a karşı İstanbul'da bariz bir kötü istatistiği var. Sarı lacivertlilerin, İstanbul'da tam 21 yıldır Beşiktaş'a karşı galibiyet yüzü görmedi. Başkent ekibi, Beşiktaş'ı İstanbul'da en son 17 Şubat 2002 tarihinde mağlup edebildi. O tarihte oynanan maçtan Ankaragücü, sahadan Agustine ve Özgür'ün golleriyle 2-1 galip ayrılmıştı. Başkent ekibi lig tarihinde Beşiktaş'ı İstanbul'da sadece 2 kez yenebildi.

HAKEM VOLKAN BAYARSLAN

Spor Toto Süper Lig 2022-2023 sezonunun 24’üncü haftasının maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından açıklanan listeye göre Pazar akşamı Beşiktaş ile MKE Ankaragücü arasında Vodafone Park’da saat 19.00’da başlayacak olan mücadeleyi Volkan Bayarslan’ın yöneteceği açıklandı. Volkan Bayarslan’ın yardımcılıklarını Serkan Ok ile Kemal Yılmaz hakem ikilisi yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi Suat Arslanboğa, gözlemcileri ise Ünsal Çimen ve Mürvet Sezer olacak. Zorlu mücadelenin temsilciliklerin ise Zeki Uzun, Şevket Canıtez, Hüseyin Korkusuz ve Hüseyin Çapkın yapacak.

RESİMALTI

İki takım Spor Toto Süper Lig’in ilk yarısında Ankara’da karşı karşıya gelmiş olaylı maçı Beşiktaş 3-2 kazanmıştı.

KUTU—KUTU---KUTU

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, ligin 24. haftasında oynanacak maçların programı şöyle:

4 Mart Cumartesi: 13.30 VavaCars Fatih Karagümrük-Demir Grup Sivasspor (Atatürk Olimpiyat), 16.00 Trabzonspor-HangiKredi Ümraniyespor (Şenol Güneş Spor Kompleksi), 19.00 Yukatel Kayserispor-Fenerbahçe (RHG Enertürk Enerji)

5 Mart Pazar: 16.00 Arabam.com Konyaspor-Bitexen Giresunspor (MEDAŞ Konya Büyükşehir) 19.00 Beşiktaş-MKE Ankaragücü (Vodafone Park)

6 Mart Pazartesi: 20.00 Kasımpaşa-Fraport TAV Antalyaspor (Recep Tayyip Erdoğan)

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.