Ankaragücü tepe taklak

Ankaragücü, Süper Lig'in 24. hafta mücadelesinde sahasında Demir Grup Sivasspor’a 4-1 yenildi. Bu sonuçla Başkent ekibinin üst üste mağlubiyet serisi 3 maça çıkmış oldu.

Ankaragücü tepe taklak
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankaragücü, Süper Lig'in 24. hafta mücadelesinde sahasında Demir Grup Sivasspor’a 4-1 yenildi. Bu sonuçla Başkent ekibinin üst üste mağlubiyet serisi 3 maça çıkmış oldu.

Süper Lig'in 24. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında Demir Grup Sivasspor'u konuk etti. Eryaman Stadı’nda oynanan mücadeleyi Burak Şeker, Kamil Çetin, Murat Ergin Gözütok hakem üçlüsü yönetti. Ligin alt sıralarından kurtulmak ve düşmemek mücadelesi veren sarı lacivertliler sahasında oynadığı maçta hayal kırıklığı yarattı. Başkent ekibi kaman zaman yakaladığı yüzde yüz gol pozisyonlarından Sivasspor kalecisi Muammer Zülfikar Yıldırım’ı geçemeyince yenilgi kaçınılmaz oldu.

MAÇ GOLLE BAŞLADI

İki takımda mücadeleye kontrollü bir oyunla başlarken onbirinci dakikadan itibaren konuk Sivasspor oyuna ağırlığını koyup daha baskılı bir futbol sergilemeye başladı. İşte bu atakların birince 11’inci dakikada konuk ekip penaltı kazandı. Ankaragücü ceza sahası içinde Michal Pazdan’ın rakibini düşürmesi sonucu maçın hakemi Burak Şeker penaltı noktasını gösterdi ve topun başına geçen Max Gradel topu ve kaleciyi ayrı ayrı köşelere göndererek takımını 0-1 öne geçirdi ve ilk yarı konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

GOLLER PEŞ PEŞE

İkinci yarıda da tablo değişmedi Ankaragücü savunmasında açıklar verip beraberlik kovalarken Sivasspor hızlı oyuncuları ile kolay pozisyonlar bulup golleri peş peşe sıraladı. İkinci yarının hemen başında fark ikiye çıktı. 48’inci dakikada Ankaragücü savunmasının hatasını affetmeyen Olarenwaju Kayode plase vuruşla topu kaleci Korcan Çelikay’ın bacaklarının arasından filelere göndererek durumu 0-2’ye getirdi.

FARK BİRE İNDİ

Mücadelenin 66’ıncı dakikasında ani gelişen Ankaragücü atağında Şahverdi Çetin’in atağında top son olarak kaleci Muammer Zülfikar Yıldırım’a çarparak ağlara gidince durumu 2-1’e geldi. 69’uncu dakikada Sivasspor farkı yeniden ikiye çıkardı. Hızlı gelişen Sivasspor atağında Gradel'in ortasında Erdoğan Yeşilyurt sağ kanatta arka direkte yaptığı vuruşla farkı yeniden 2'ye çıkarıp durumu 1-3’e getirdi.

GOL VAR’DAN DÖNDÜ

Mücadelenin son anlarından Ankaragücü savunmasını az adamla yakalayan Sivasspor farkı üçe çıkardı. 86. dakikada savunma arkasına atılan topa Erdoğan Yeşilyurt hareketlendi. Kaleci Korcan Çelikay ile karşı karşıya kalan Erdoğan, topu yanındaki arkadaşı Yatabare'ye bırakırken Yatabare, farkı 3'e çıkarmayı başardı. Gol yardımcı hakemin bayrağı ile ilk anda geçersiz sayılırken VAR incelemesi sonrası gol kararı verilirken durum 1-4’e geldi. Maçta başka gol olmayınca Demir Grup Sivasspor sahadan 4-1 galip ayrılarak haftayı üç puanla kapattı.

RAKİP KAYSERİSPOR

Demir Grup Sivasspor bu galibiyetin ardından 5 maçlık galibiyet hasretini sonlandırarak puanını 28 yapıp maç fazlasıyla 11’inci sıraya yükselirken, üst üste üçüncü yenilgisini alan Ankaragücü ise 18 puanla 20’inci sırada kaldı. Sivasspor Süper Lig’in 25’inci haftasını bay geçerken Ankaragücü ise 13 Şubat Cumartesi günü saat 13.30’da deplasmanda HES Kablo Kayserispor ile karşı karşıya gelecek.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.