Ankaragücü transfer dönemi Z raporu: Kazımcan, Bassogog, Flips, Hanousek, Djokanovic

Trendyol Süper Lig’de mücadele eden MKE Ankaragücü, transfer yasağı ile girdiği kış transfer döneminde önce yasağı kaldırdı ve üst üste transferle taraftarını memnun etti.

Ankaragücü transfer dönemi Z raporu: Kazımcan, Bassogog, Flips, Hanousek, Djokanovic
Yayınlanma:

DERLEME: YASİN ŞAHİN

Süper Lig’de bu sezon istikrar anlamında sorun yaşayan Ankaragücü, geçtiğimiz yıllardaki transferleri ile de benzer sorunlar yaşamış ve bir türlü istikrarlı şekilde forma giyen isimleri transfer edememişti.

Yaz transfer döneminde kadroyu ciddi şekilde kuvvetlendiren ve Avrupa hedefi ile yola çıkan Ankaragücü ilk yarı itibarıyla o performanstan uzak olsa da küme düşme hattı ile de arasındaki mesafeyi korudu.

Savunmada yaşanan sorunları oyun anlayışı ile bir düzeyde gideren Ankaragücü, Antalyaspor’dan 4 gol yediği maç sonrası 12 maçta 9 gol yiyen Ankaragücü’nde golcüler A. Sowe, Macheda ve Bajic performansları ile tatmin etmemişti.

09.jpg

HÜCUMA 2 YETENEKLİ KANAT

Ankaragücü hücum hattına bir dönem büyük bir potansiyel olarak görülen “African Messi” lakabına sahip Christian Bassogog’u renklerine kattı. 2024 yılında resmi maçta forma giymeyen Bassogog 28 yaşında ve sağ kanadın yanı sıra hücum hattında da oynayabiliyor.

Ankaragücü’nde hücum hattına başka bir takviye de Alexis Flips oldu. Genç Fransız kanat oyuncusu hem sağ hem sol kanatta oynayabiliyor. Geçtiğimiz sezon Fransa Lig 1’de Reims forması ile sahanın hemen her bölgesinde görev yapan ve 35 maçta 6 gol 6 asist yapan Flips, bu sezon Anderletch ile beklentileri karşılamakta zorlandı ve soluğu Ankaragücü’nde aldı. Fransız oyuncu Anderletch’e 3.5 Milyon Euro’ya transfer olmuştu. Flips ilk devrede Dreyer, Amuzu ve T. Hazard gibi isimlerle rekabet konusunda zorlanmıştı.

54.jpg

ORTA SAHAYA KURT SAPONARA

Ankaragücü’nde orta sahaya da Saponara takviyesi dikkat çekti. 32 yaşındaki İtalyan oyuncu takımın ilk takviyesi oldu ve ayağının tozuyla iki maçta süre aldı. Bir 10 numara oyuncusu olarak görünse de kariyerinin başındaki kadar hücumda üretken bir isim olmayan Saponara Milan, Fiorentina, Empoli, Verona gibi takımlarda forma giydi. Kariyerinde ilk kez İtalya dışına çıkan deneyimli orta saha oyuncusu kanatta da forma giyebiliyor. Sivasspor maçında Cephas yerine oyuna girdikten sonra tempoyu artıran 32 yaşındaki oyuncu orta sahaya katacağı dinamizmle Ankaragücü’nün en önemli hamlelerinden biri olabilir.

.jpg

SAVUNMAYA 3 YERLİ TAKVİYE

Ankaragücü’nde savunmaya 3 takviye yapıldı. Kaleci Rafa Gikiewicz ile yollarını ayıran Ankaragücü, oraya yapılabilecek en iyi yerli kaleci hamlelerinden birini yaparak Ertaç Özbir’i getirdi. Kalede formda bir performans tutturan Bahadır ile forma rekabetine girecek olan Ertaç, Adana doğumlu olmasına rağmen futbola Ankara’da başladı. Sincan Belediyespor ve Beypazari Sekerspor altyapılarının ardından Kasımpaşa ile Yeni Malatyaspor’da uzun süreli Gençlerbirliği ve Adana Demirspor’da da kısa süreli olarak kaleyi korudu. 34 yaşındaki deneyimli eldiven Adana Demirspor’da 13 maçta kaleyi korudu.

Ankaragücü’nün Adana Demirspor’dan bir diğer takviyesi de Abdurrahim Dursun oldu. 25 yaşındaki sol bek 1461 Trabzonspor ile adından söz ettirmiş ardından Trabzonspor’a geçmişti. Hala potansiyelli olan genç isim Adana Demirspor ile bu sezon 12 maçta 561 dakika sahada kaldı. Süper Lig kariyerinde toplam 20 maçı olan Abdurrahim, Alper ve Kazımcan ile forma rekabetine girecek.

Ankaragücü’nde en dikkat çeken transferlerden birisi de Kazımcan Karataş hamlesi oldu. Altay’da öne çıkan performansı ile 1.14 Milyon Euro’ya Galatasaray’a giden ve sarı kırmızılılarla bu sezon farklı kulvarlarda 12 maça çıkan Kazımcan geçen sezon da 13 maçta sarı kırmızılı formayı giymişti. Galatasaray’da istenen tempoyu üretmek konusunda sıkıntı yaşayan ve ileri uçtaki isimlerin oyun tarzı sebebiyle savunmada ağır yükler altına giren Kazımcan’ın Ankaragücü’nde daha hücumcu bir performans göstermesi sürpriz olmaz. Ankaragücü’nde Hanousek ile vedalaşıldı. Kariyeri boyunca sakatlıklarla boğuşan Alper Uludağ en az 1 ay daha yok ve Kazımcan’ın hemen ilk 11’de kendine yer bulması bekleniyor.

ANKARAGÜCÜ'NDE GİDENLER DE DİKKAT ÇEKİYOR

Ankaragücü’nde giden isimler arasında bu sezon kendine ilk 11’de şans bulan Djokanovic ve Rafa Gikiewicz var. Ankaragücü’nün Hanousek ile de henüz resmi bir açıklama olmasa da vedalaşması an meselesi. Emre Belözoğlu’nun gelişiyle dakikaları çok düşen iki isimden Djokanovic Manisa FK’ye kiralık olarak gönderildi.

Bu isimler dışında Alperen Kuyubaşı, Mervan Yiğit ve Kaleci Doğukan Kaya ise kiralandı.

Altyapıdan yetiştikten sonra Etimesgut Belediyespor’a giden ve geri gelen Berkay Ateştutan da vedalaşılan bir diğer genç isim. 19 yaşındaki savunma oyuncusu Yusuf Eren Göktaş da Nevşehir Belediye Spor ile anlaştı.

Ankaragücü bir kaleci iki sol bek 2 kanat ve 1 orta saha oyuncusu ile transferi kapattı. Gol konusunda süren sorunlar çözülecek mi Ankaragücü kazanması gereken maçlarda oyunu rakip yarı sahaya yıkabilecek mi gibi soruların cevaplarını Konyaspor maçı ile aramaya başlayacağız.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.