Ankaragücü yara sardı

MKE Ankaragücü Süper Lig’in 26’ıncı haftasının açılış maçında sahasında Çaykur Rizespor’u ilk yarıda attığı gollerle 2-1 yenerek üç hafta sonra galibiyetle tanıştı.

Ankaragücü yara sardı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Süper Lig'in 26. haftasında ligin alt sıralarının yakından ilgilendiren maçta MKE Ankaragücü sahasında Çaykur Rizespor’u konuk etti. Korona virüs tehdidi nedeniyle TFF tarafından seyircisiz oynanan haftanın açılış maçı büyük çekişmeye ve heyecana sahne oldu. Oyuna iyi başlayan ev sahibi Ankaragücü kendisi gibi sıkıntılı bir dönemden geçen ve ligde kalmak için mücadele eden Karadeniz temsilcisi karşısında zorlanmasına karşın sahadan üç puanla ayrılarak ligde kalma yolunda büyük bir engeli aşmış oldu.

GOLLER İLK YARIDA

Eryaman Stadı'nda karşı karşıya gelen Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasındaki mücadeleye ev sahibi sarı lacivertliler iyi başladı. Başkent ekibi rakibi 17. dakikada Burak Albayrak kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti Bu golden beş dakika sonra 22. dakikada Gerson Rodrigues'in attığı golle 2-1 mağlup ederek üç maç aradan sonra galip geldi. 8 maçtır galibiyet yüzü göremeyen Karadeniz ekibimin tek golünü 45+1. dakikada Denys Garmash’tan geldi. Rizespor'da Mikola Morozyuk, 90+4. dakikada ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

ankaragucu-11-066.jpg

KORKUTAN SAKATLIK

Öte yandan Başkent temsilcisinin kaptanı Sedat Ağçay mücadelenin ikinci yarısında kafasına aldığı darbe nedeniyle oyuna devam edemedi ve yerini Oscar Scarione'ye bıraktı. Ambulansla hastaneye götürülen 38 yaşındaki futbolcunun durumunun iyi olduğu belirtildi. Bu sonucun ardından Ankaragücü puanını 23'e yükseltmesine karşın ligdeki yeri değişmedi ve 17. sırada kaldı. Çaykur Rizespor ise 25 puanla 15. sırada kaldı. Süper Lig'in 27. haftasında Ankaragücü Süper Lig’in 27’inci haftasında 21 Mart Cumartesi günü deplasmanda Gaziantep FK ile saat 14.00’te karşı karşıya gelirken Çaykur Rizespor ise 22 Mart Pazar günü saat 16.00'da son iki yılın şampiyonu ve bu sene de şampiyonluğun en büyük favorilerinden olan Galatasaray'ı konuk edecek.

macin-kunyesi-005.png      macin-kunyesi1-004.png

MAÇIN KÜNYESİ

STAT: Eryaman

HAKEMLER: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kerem Ersoy

MKE ANKARAGÜCÜ: Friedrich, Kitsiou, Kulusic, Pazdan, Atila Turan, Lukasik, Faty, Sedat Ağçay (Dk. 67 Scarione), Rodrigues, Michalak (Dk. 75 Lobjanidze), Orgill (Dk. 86 İlhan Parlak)

ÇAYKUR RİZESPOR: Gökhan Akkan (Dk. 71 Tarık Çetin), Moroziuk, Talbi, Burak Albayrak, Melnjak, Abdullah Durak (Dk. 56 Tunay Torun), Diomande, Boldrin, Garmash (Dk. 81 Sasse), Samudio, Skoda

GOLLER: Dk. 17 Burak Albayrak (Kendi kalesine), Dk. 23 Rodrigues (MKE Ankaragücü), Dk. 45+1 Garmash (Çaykur Rizespor)

KIRMIZI KART: Dk. 90+5 Moroziuk (Çaykur Rizespor)

SARI KARTLAR: Dk. 22 Michalak, Dk. 57 Kulusic (MKE Ankaragücü), Dk. 64 Diomande (Çaykur Rizespor)

Kaynak:Basın Bülteni

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.