Ankaragücü yeni başlangıç peşinde

Tolunay Kafkas ile yolları ayıran Ankaragücü, hafta ortasında genç teknik direktör Emre Belözoğlu ile anlaştı. Belözoğlu bugün ilk maçına çıkıyor.

Ankaragücü yeni başlangıç peşinde
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Ankaragücü, sezonun 8.hafta maçında Kayserispor’u ağırlayacak. Bugün 16.00’da başlayacak maçı Mert Güzenge yönetecek.

Ankaragücü, kötü başlayan sezonda faturayı Tolunay Kafkas’a kesmiş ve Kafkas yerine Emre Belezoğlu ile anlaşılmıştı. Ankaragücü, Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında yeni teknik direktörüyle ilk maçında sahasında Mondihome Kayserispor’u konuk edecek.

Ankaragücü, Cumhuriyetin yüzüncü yılında Avrupa hedefiyle başladığı sezonda istediği sonuçları alamamış ve 7 maçta 6 puan toplayabilmişti. Ankaragücü, 8. hafta maçında Kayserispor karşısına çıkıyor.

aa-20231003-32302154-32302135-mke-ankaragucunun-yeni-teknik-direktoru-emre-belozoglu.jpg

BELÖZOĞLU İLE İLK MAÇ

EMRE BELEZOĞLU İLE YENİ BAŞLANGIÇ

Türkiye’nin en kariyerli futbolcularından biri olan Emre Belezoğlu, teknikl direktörlük kariyerine de görkemli başlamış ve oynattığı futbolla Fenerbahçe taraftarını kendine hayran bırakmıştı. O sezon kaçan şampiyonluk sonrası kendisini Başakşehir Teknik Direktörü olarak bulan Belezoğlu orada da uyumlu, topa sahip olan ve skorer bir takım yaratmayı başarmıştı. 2022-2023 sezonunun sonunu iyi getiremeyen genç teknik adam bu sezona da Başakşehir’in başında başlamış ve 3 maçtan gol dahi atamadan puansız ayrılmıştı. Fenerbahçe ile çıktığı 10 karşılaşmada 7 galibiyet 2 beraberlik 1 mağlubiyet ile 2.30 puan ortalaması yakalamayı başardı. Uzun soluklu Başakşehir döneminde ise 86 maçta 44 galibiyet, 21 beraberlik ve 21 yenilgi alan Belözoğlu, 1.78 puan ortalaması yakalamıştı.

Ankaragücü’nde yakın dönemde teknik direktörlük yapan isimlerden Tolunay Kafkas’ın 1,15, Ömer Erdoğan’ın 1.43, Mustafa Dalcı’nın 1.83, Hikmet Karaman’ın 1.11 puan ortalaması bulunuyor. Ankaragücü alt liglerde mücadele ederken bu oranı geçen teknik direktörleri olsa da Süper Lig’de Emre Belözoğlu’ndan daha iyi bir puan ortalaması tutturan isim istatistikler tutulmaya başladığı dönemden bu yana bulunmuyor.

Emre Belezoğlu, hem Fenerbahçe’de hem Başakşehir’de ilk maçlarını kendi evinde oynamış ve galibiyet elde etmişti. Emre Belezoğlu, hem Fenerbahçe’nin hem Başakşehir’in başında evindeki ilk 3 maçta 3 galibiyet elde etmişti.

KITSIOU’DAN KÖTÜ HABER

Ankaragücü’nün tecrübeli sağ bek oyuncusu Kitsiou sakatlığı sebebiyle Kayserispor maçında sahada olamayacak.

Ali Sowe ve Tolga Ciğerci ise Belözoğlu’nun forma vermesi halinde oynayabileceği gelen bilgiler arasında.

aa-20230924-32231927-32231921-mke-ankaragucu-tumosan-konyaspor.jpg

KAYSERİSPOR İLE MAÇLAR OLDUKÇA DENGELİ

Ankaragücü ve Kayserispor bu maça kadar birbirlerine 24 kez rakip oldu. MKE Ankaragücü, bu maçlarda 8 galibiyet 7 beraberlik aldı, 9 maçta ise Kayserispor’a mağlup oldu. Geçen sezon iki takım arasında oynanan karşılaşmaları MKE Ankaragücü kazanmıştı. Ankaragücü, rakibini Eryaman’da geriye düştüğü maçta Ali Sowe ve Emre Kılınç’ın golleriyle 2-1 kazanmıştı. 2022-2023 sezonunda 37. Haftaki maçı da Kayseri’de Ankaragücü 1-0 kazanmıştı. Tolunay Kafkas yönetimindeki Ankaragücü o maçı Kitsiou’nun golüyle kazanmıştı.

İki takım arasındaki maçlarda Ankaragücü 27 , Kayserispor 35 gol attı.

PUAN TABLOSU SIKINTILI

Yedi maçta 6 puan toplayan başkent ekibi bugün 10 puanlı Kayserispor’u ağırlayacak. Hem rakibi ile puan farkının açılmasını önlemek isteyen Ankaragücü hem de alt sıralarla bağını koparmak istiyor.

Çağdaş Atan sonrası yeni teknik direktörü Recep Uçar ile henüz bir istikrar yakalamayan Kayserispor’a karşı alınacak üç puan milli araya sarı lacivertlileri moralli sokacak.

a3.jpg

MERT GÜZENGE İLE GALİBİYET YOK

Mert Güzenge, Ankaragücü’nün 3 maçını yönetti. Biri TFF. 2. Lig, ikisi Süper Lig mücadelesi olan bu 3 maçta Ankaragücü, rakiplerine diş geçiremedi. Sarı Lacivertliler, Mert Güzenge’nin yönettiği maçlarda Gümüşhanespor, Alanyaspor ve Gaziantep FK’ye mağlup oldu.

Son olarak 2022-2023 sezonunda Mert Güzenge, Ankaragücü’nün Gaziantep FK maçını yönetmişti ve Gaziantep FK o maçı 2-0 kazanmıştı.

Mert Güzenge bu sezon 2 maç yönetti. Ankaragücü- Kayserispor maçı Güzenge’nin bu sezon yönettiği üçüncü maç olacak. Güzenge bu maçlarda kırmızı kart göstermedi ve hiç penaltı çalmadı.

İLK 11:

Bahadır, Hayrullah, Radakovic, Mujakic, Hanousek, Tolga, Morutan, Efkan, R.Cephas, Rodrigues, Sowe

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.