Ankaragücü'nde hayal kırıklığı

MKE Ankaragücü Ankara yerinde Afyonkarahisa Zafer Stadı’nda ligin lideri Medipol Başakşehir’e 1-0 yenilerek hayal kırıklığı yarattı.

Ankaragücü'nde hayal kırıklığı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında MKE Ankaragücü Ankara Osmanlı Stadı’nda oynaması gereken Medipol Başakşehir maçını Afyonkarahisar Zafer Stadı’nda oynadı. Sarı lacivertliler ilk yarıda Edin Visca’nın ayağından yediği golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nun 15. haftasının kapanış maçında MKE Ankaragücü Ankara yerinde Afyonkarahisa Zafer Stadı’nda ligin lideri Medipol Başakşehir’e 1-0 yenilerek hayal kırıklığı yarattı. Bu sonucun ardından Başakşehir ilk yarıyı lider kapatmayı garantiledi. İstanbul temsilcisi turuncu beyazlılara galibiyeti getiren golü 8. dakikada Edin Visca’dan geldi. Bu sonucun ardından Medipol Başakşehir 33 puana yükselip son iki hafta öncesi liderliği garantilerken MKE Ankaragücü ise 20 puanla 10. sırada kaldı.

SÜRPRİZLER HAFTASI

Süper Ligin 15. haftası birbirinden ilginç maçlarla tamamlandı. Beşiktaş deplasmanda Alanyaspor ile 0-0, Galatasaray evinde Çaykur Rizespor ile 2-2 ve Fenerbahçe’nin deplasmanda Akhisarspor’a 3-0 yenilmesinin ardından Pazartesi akşamı tamamlanan haftanın son iki maçında zirvede yer alan Medipol Başakşehir deplasmanda MKE Ankaragücü’nü 1-0 yenerken ikinci sıradaki Kasımpaşa da evinde Kayserispor karşısında iki penaltı vuruşundan yararlanamadığı maçta hiç beklemediği bir skorla 3-0 yenilerek haftanın en büyük sürprizlerinden birisine imza attı.

KÖTÜ GİDİŞAT SÜRÜYOR

Ligde bu sene inişli çıkışlı grafik çizen MKE Ankaragücü ligin 15’inci haftasında galibiyet parolası ile çıktığı maçta lig lideri Medipol Başakşehir karşısında tutunamadı. Maçın tamamında rakip kalede gol pozisyonuna dahi giremeyen sarı lacivertlilerde düşüş sert oldu. Önceki hafta Beşiktaş’a 4-1 yenilerek 13’üncü haftayı puansız kapatan sarı lacivertliler geçen deplasmanda Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kalarak sahadan 1 puanla ayrılmayı başarmıştı. Fakat Ziraat Türkiye Kupası’nda Bodrum Belediyesi Bodrumspor’a 4-2 yenilerek hayal kırıklığı yaratan sarı lacivertliler bu kez evinde Medipol Başakşehir karşısında ilk yarıda kalesinde gördüğü golle 1-0 yenilerek haftayı hayal kırıklığı ile kapattı.

GOL POZİSYONU YOK

Maçın doksan dakikası boyunca ortaya koyduğu futbolla taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan Ankaragücü rakibinin baskılı ve etkili futbol karşısında futbol adına bir varlık gösteremedi. Sarı lacivertliler ilk 45 dakika boyunca orta sahada topu eveleyip geveleyip gol pozisyonuna dahi giremezken bu durum ikinci 45’nci dakikada da değişmedi. Geliştirdiği cılız ataklarla Başakşehir 6 pasına kadar gelmeyi beceremeyen Ankara temsilcisi gol pozisyonu bile bulamazken kaleci Altay Bayındır’ın gününde olması yüzünden kalesinde sadece bir golle haftayı kapattı. Altay Bayındır ortaya koyduğu başarılı performansı ile takımının fark yemesini tek başına engelledi.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.