Ankaragücü’nden elveda

Altı yılın ardından 2018-2019 sezonunda Süper Lig’e yükselen MKE Ankaragücü bir iki yıl sonra yeniden TFF Birinci Lig’e düştü.

Ankaragücü’nden elveda
Yayınlanma:
Güncelleme:

Altı yılın ardından 2018-2019 sezonunda Süper Lig’e yükselen MKE Ankaragücü bir iki yıl sonra yeniden TFF Birinci Lig’e düştü. Başkent ekibi 2019-2020 Sezonunun son maçında deplasmanda Denizlispor’u 1-0 yenmesine karşın ligde kalmayı başaramadı.

2019-2020 Süper Lig Cemil Usta Sezonu sona erdi. Geçen hafta Fraport TAV Antalyaspor’a 1-0 yenilerek ligden düşen ilk takım olan MKE Ankaragücü’nün ardından lige veda eden son iki takımda belli oldu. Başkent ekibi ligin 34’üncü ve son haftasında deplasmanda Yukatel Denizlispor ile karşı karşıya geldi. Sarı lacivertliler ligde kalmak için büyük önem taşıyan maçtan uzatma dakikalarından İlhan Parlak’ın ayağından bulduğu golle 1-0 galip ayrılarak sezonu hem galibiyetle hem de 3 puanla bitirdi.

İLK YARIDA GOL YOK

Ligde kalmak için en az 1 puana ihtiyacı olan Yukatel Denizlispor ile geçen hafta lige veda eden ilk takım olan Ankaragücü arasındaki mücadelenin ilk yarısında ev sahibi etkili bir futbol sergiledi. Denizli Atatürk Stadı’ndaki mücadeleyi Alper Ulusoy, İbrahim Çağlar Uyarcan ve Cevdet Kömürcüoğlu hakem üçlüsü yönetti. Ankaragücü karşısında daha baskılı oyun ortaya koyan Denizlispor atakları karşısında devleşen bir Ankaragücü kalecisi Korcan Çelikay vardı. Korcan yaptığı kurtarışlarla ilk yarının başladığı gibi 0-0 sona ermesini sağladı.

İLHAN YİNE ATTI

İkinci yarıda bu kez Ankaragücü kontra ataklarla rakip kalede gol aradı. Onurlu ve gururlu futbolunu ikinci yarıda sahaya yansıtan sarı lacivertliler yakaladığı pozisyonlardan birisin değerlendirebildi. Doksan dakikası 0-0 sona ermesi beklenen mücadelenin uzatma dakikalarında Denizlispor ceza sahası dışında topla buluşan İlhan Parlak güzel bir plase vuruşla topu kaleci Hüseyin Altıntaş’ın üzerinden aşırtma bir vuruşla filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu ataktan sonra başka ciddi bir pozisyon olmayınca maçın hakemi Alper Ulusoy sezonun son düdüğünü çaldı. Mücadeleyi 1-0 kazanan Ankaragücü lige 3 puanla veda etti.

BİR YIL SONRA DÜŞTÜ

Altı yılın ardından yeniden 2018-2019 Sezonunda Süper Lig’e yükselen MKE Ankaragücü bir yıl sonra yeniden TFF Birinci Lig’e düştü. Geçen sezonda büyük sıkıntılar yaşayan ve son hafta aldığı sonuçla ligde kalmayı başaran Başkent ekibi bu kez o kadar şanslı olmadı. Sezon boyunca yaşanan ekonomik sıkıntılar ve oyuncuların birçoğunun takımdan ayrılmasının ardından çöküş sürecine giren sarı lacivertliler bu kez ligde kalmayı başaramadı. Sezon boyunca değiştirilen 6 teknik adam da Ankaragücü’nün ligden düşmesine engel olamadı.

DENİZLİSPOR KALDI

Süper Lig'in 34. ve son haftasında küme düşmesi geçen hafta kesinleşen Ankaragücü'nü deplasmanda Yukatel Denizlispor’un konuğu oldu. İlk yarısından gol sesi çıkmayan mücadelenin tek golü uzatma dakikalarından İlhan Parlak attı. Ev sahibi Horozlar bu yenilgiye rağmen HES Kablo Kayserispor’un Trabzonspor’a 2-12 ve BtcTurk Yeni Malatyaspor'un da Gaziantep Futbol Kulübü’ne 1-0 mağlup olmasın ardından yenilmesine karşın ligde kalmayı başardı. Maçın ardından Denizlispor’lu futbolcular hem sevinci hem de üzüntüyü bir arada yaşadı. Bu sonucun ardından MKE Ankaragücü ligi 32 puanla 17’inci sırada tamamladı. Ev sahibi Yukatel Denizlispor ise 35 puanla 14’üncü sırada sezona bitirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.