Ankaragücü’nün gücü yetmedi

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 17’inci haftasında deplasmanda Gaziantep FK’ya ikinci yarıda kalesinde gördüğü gollerle 2-0 yenilerek iki hafta sonra yenilgiyle tanıştı.

Ankaragücü’nün gücü yetmedi
Yayınlanma:
Güncelleme:

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 17’inci haftasında deplasmanda Gaziantep FK’ya ikinci yarıda kalesinde gördüğü gollerle 2-0 yenilerek iki hafta sonra yenilgiyle tanıştı.

Süper Lig'de 17. haftasında hafta içi maçların heyecanı başladı. Ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren MKE Ankaragücü deplasmanda son haftalarda büyük çıkaşa geçen ve zirve mücadelesi veren Gaziantep FK’nın konuğu oldu. İlk yarısından gol sesi çıkmayan mücadelenin ikinci yarısı nefes kesti. Rakibi ile başa baş bir oyun ortaya koyan Başkent ekibi yakaladığı pozisyonlardan yararlanamayınca rakibine 2-0 yenilmekten kurtulamadı.

EVİNDE KAYBETMİYOR

Gaziantep zorlu mücadeleden Alexandru Maxim'in ve Enver Cenk Şahin'in golleriyle 2-0 galip ayrılarak bir haftalık aranın ardından haftayı üç puanla kapattı. Kırmızı siyahlılar bu galibiyetle yenilmezlik serisini de 15 maça çıkardı. Gaziantep bu sonucun ardından maç fazlasıyla 31 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Sahasında oynadığı başarılı grafiğiyle dikkat çeken Gaziantep FK, sahadan 2-0 galip ayrıldı. Sahasında en son 18 Ocak 2020'de Fenerbahçe'ye yenildikten bu yana, rakiplerine boyun eğmemişti.

İLK YARIDA GOL YOK

Gaziantep FK ile MKE Ankaragücü arasındaki mücadelenin ilk yarısında kısır bir futbol vardı. İki takımda gol pozisyonu bulmakta zorluk çekerken girdikleri cılız gol girişimlerinde her iki ekibin kalecileri fazla terlemedi ve devre 0-0 sona erdi. İkinci yarıda ev sahibi Gaziantep daha atak bir futbol ortaya koyup yakaladığı fırsatları iyi değerlendirerek bulduğu iki golle doksan dakika sonunda Kalyon Stadı’ndan 2-0 galip ayrılarak zirve takibini sürdürdü.

POZİSYON BULAMADI

İki maçlık galibiyet serisi sona eren MKE Ankaragücü ise 15 puanla ve maç fazlasıyla 18’inci sırada kaldı. Son iki haftaya göre daha etkisiz ve silik bir futbol ortaya koyan Başkent ekibi gol pozisyonu bulmakta zorlandı. Sarı lacivertliler girdiği az sayıdaki pozisyondan forvet oyuncularının beceriksizliği yüzünden gol kaydına muvaffak olamadı. Ankaragücü ligde oynadığı son iki maçandı rakiplerine adeta sahayı dar ederken Gaziantep karşısında ortaya koyduğu oyunla hayal kırıklığı yarattı.

RAKİP BAŞAKŞEHİR

Ankaragücü, Süper Lig’in 18’inci haftasında 10 Ocak Pazar günü Eryaman Stadı’nda saat 16.00’da son şampiyon Medipol Başakşehir’i konuk ederken, Gaziantep FK ise 9 Ocak Cumartesi günü saat 13.30’da deplasmanda Demir Grup Sivasspor’un konuğu olacak.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.