Ankaraspor Demir’i bükemedi

Ankaraspor TFF 1. Lig’in 20’inci haftasında deplasmanda Adana Demirspor’a birisi penaltıdan olmak üzere kalesinde gördüğü iki golle 2-0 yenilerek haftayı puansız kapattı.

Ankaraspor Demir’i bükemedi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankaraspor TFF 1. Lig’in 20’inci haftasında deplasmanda zirve mücadelesi veren Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi. Rakibi ile başa baş bir mücadele ortaya koyan Başkent ekibi kalesinde gördüğü şanssız gollerle rakibine 2-0 yenilerek haftayı puansız kapattı. Geçen hafta Ankara derbisinde Ankara Keçiörengücü’nü 1-0 yenerek ligin alt sıralarından kurtulma yolunda önemli bir adım adan Ankaraspor bu kez Adana deplasmanına puan veya puanlar parolası ile geldiği maçtan birisi penaltıdan olmak üzere kalesinde gördüğü iki golle rakibine yenilmekten kurtulamadı.

RAKİP ALTINORDU

Adana Demirspor'a galibiyeti getiren golleri 33'te penaltıdan Hasan Kılıç ve 74'te Pa Dibba kaydetti. Ligde üst üste ikinci galibiyetini elde eden Adana Demirspor, puanını 37'ye yükseltip 4’üncü sıraya yükselirken, Ankaraspor ise 13 puanla 17’inci sırada kaldı. Ankaraspor TFF 1. Lig’in 21’inci haftasında 12 Şubat Cuma akşamı saat 19.00’da sahasında Altınordu ile karşı karşıya gelirken, Adana Demirspor ise Adana derbisinde Adanaspor ile 14 Şubat Pazar akşamı üç puan mücadelesi verecek.

ankaraspor-1.jpg

MAÇTAN DAKİKALAR

Ligin alt sıralarından kurtulma mücadelesi veren Ankaraspor deplasmanda Adana Demirspor’un konuğu oldu. Mücadele karşılıklı ataklarla başlarken ilerleyen dakikalarla birlikte daha atak bir futbol sergilenen Akdeniz ekibi 29’uncu dakikada buldu. Bu dakika içinde Gökhan İnleri’in ceza sahasına havadan ara pasında top Ankarasporlu Levent Gülen’in eline çarptı ve hakem Emre Kargın penaltı kararı verdi. 30. dakikada Adana Demirspor’da topun başına geçen Hasan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturup takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda iki takımın karşılıklı atakları gol getirmeyince mücadelenin ilk yarısını Adana Demirspor 1-0 önde tamamladı.

ADANA ATAK BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısına da iyi başlayan Adana Demirspor oldu. Ev sahibi 63’üncü dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Bu dakika içinde Ankaraspor ceza sahası içerisinde Hasan Kılıç’ın verdiği topla buluşan Yunus Akgün şutunda top az farkla auta gitti. Mücadelenin 74. dakikada Adana Demirspor farkı ikiye çıkardı.  Lucas Rangel ve Sinan Kurt’un ceza sahası içerisinde kafa paslarıyla topla buluşan Pa Dibba, meşin yuvarlağı ağlara gönderip durumu 2-0’a getirdi. İki takımın atakları başka gol getirmeyince Adana Demirspor sahadan 2-0 galip ayrılarak zirve takibini sürdürürken Ankaraspor ise haftayı yenilgiyle kapattı.

STAT: 5 Ocak Fatih Terim

HAKEMLER: Emre Kargın, Mehmet Şahan Yılmaz, Serdar Diyadin

Adana Demirspor: Muhammed, Tayyib, Rassoul, Süleyman, Kaan, Gökhan (Sinan dk. 73), Yunus (Sedat dk. 84), Aissati, Hasan, Emircan (Pa Dibba dk. 64), Ezeh (Rangel dk. 73)

Ankaraspor: Tomas, Ercan, Mudimu, Levent, Mete (Engin dk. 82), Tevfik, Doğukan (Halil dk. 81), Blagojevic (Bodul dk. 60), Samet Ali (Erdem dk. 70), Olatunbosun, Pedersen

GOLLER: Hasan (dk. 30 penaltı), Pa Dibba (dk. 74) (Adana Demirspor)

SARI KARTLAR: Rangel (Adana Demirspor), Olatunbosun, Pedersen, Mete (Ankaraspor)

Kaynak:Basın Bülteni

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.