Arda Güler'in Altındağ'dan başlayıp Real Madrid'te devam eden kariyer yolculuğu

Türk futbolunun yükselen yıldızı olarak Real Madrid'e transfer olan Arda Güler'in, Türk futbol tarihinde Real Madrid forması giyen ilk Türk oyuncu unvanını elde etti. İşte Arda Güler'in Altındağ'dan başlayıp Real Madrid'te devam eden kariyer yolculuğu.

Arda Güler'in Altındağ'dan başlayıp Real Madrid'te devam eden kariyer yolculuğu
Yayınlanma:

Türk futbolunun yükselen bir yıldızı olan Arda Güler, Gençlerbirliği altyapısında futbol oynarken, Fenerbahçe'nin efsanevi futbolcusu Alex de Souza'ya olan hayranlığını odasındaki posterlerle gösteriyordu. Arda çok genç yaşta keşfedildi ve Gençlerbirliği'nin Süper Lig maçlarında top toplayıcılık yapıyordu. Bu fotoğraf son zamanlarda tekrar gündeme geldi.

2018 yılında Gençlerbirliği ile Trabzonspor arasındaki maçta top toplayıcılık yapan Arda, sadece 5 sene sonra kendisini dünyanın en iyi takımı olarak kabul edilen Real Madrid'de buldu. Fenerbahçe'den 20 milyon euro karşılığında Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, kariyerine artık İspanya'da devam ediyor.

Arda Güler, Türk futbolcuları Hamit Altıntop, Mesut Özil ve Nuri Şahin'in ardından Real Madrid forması giyen dördüncü Türk futbolcu oldu. Bu, Türk futbolu için gurur verici bir gelişme ve umarım Arda, İspanya'da başarılı bir kariyer sürdürür ve ülkemizi en iyi şekilde temsil eder.

Arda Güler, 25 Şubat 2005 tarihinde Ankara'da doğdu. 9 yaşında Gençlerbirliği'nin altyapısında futbola başladı ve 14 yaşına geldiğinde Fenerbahçe tarafından keşfedilerek altyapı kadrosuna dahil edildi. 2019 yılında Fenerbahçe U16 takımında forma giymeye başladı ve 2021 yılında U19 takımına yükseldi. 2021 Temmuz'unda Arda Güler, Fenerbahçe A takımı için forma şansını beklemeye başladı.

13 Ocak 2021 tarihinde Fenerbahçe ile 2.5 yıllık profesyonel sözleşme imzaladı. Fenerbahçe formasıyla U19 Süper Ligi'nde 19 maça çıktı ve 7 gol atarak takımına katkı sağladı. Fenerbahçe, U19 Süper Ligi'ni 6. sırada tamamlayarak play-off oynama hakkı kazandı. Arda Güler, Medipol Başakşehir U19 takımıyla oynanan maçta 3 gol attı ve 1 asist yaptı. Maç 6-0'lık Fenerbahçe galibiyetiyle sonuçlandı. Kasımpaşa U19 takımıyla oynanan üçüncülük maçında ise 1 gol attı ve 2 asist yaparak takımına katkı sağladı. Fenerbahçe, ligi 5-1'lik skorla üçüncü sırada tamamladı. Arda Güler, play-off gol kralı unvanını kazandı.

2022-01-arda5-001.jpg

Arda, ilk kez Stefan Kuntz tarafından 16 Kasım 2022 tarihinde İskoçya ile oynanacak hazırlık maçının aday kadrosuna dahil edildi. Bu maçta yedekler arasında yer aldı, ancak oyuna girmedi. 19 Kasım 2022 tarihinde Çekya ile oynanan hazırlık maçında 68. dakikada oyuna dahil oldu ve 17 yaşında milli futbolcu olarak ilk kez forma giydi.

Arda Güler resmen Real Madrid'e transfer oldu. 18 yaşındaki Arda Güler, 6 yıllık bir sözleşme imzalayarak kendisini Real Madrid'e bağladı. Başarılı futbolcu, İspanyol devinde 24 numaralı formayı giyecek.

Arda Güler, Türkiye'de doğup altyapı eğitimini Türkiye'de aldıktan sonra Real Madrid'e transfer olan ilk Türk futbolcu oldu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.