Arda Turan: Süper Lig'e renk katacağız

Eyüpspor'un Teknik Direktörü Arda Turan, Trendyol 1. Lig'deki şampiyonluklarının ardından yaptığı açıklamada, Süper Lig'de oynamaya hazır olduklarını belirterek, "Bugün bunu bütün Türkiye'ye gösterdik. Önemli camiaların önünde lige çıktık. Süper Lig'e renk katacağımıza inanıyorum. Bize güvensinler, ön yargıyla bakmasınlar" dedi.

Arda Turan: Süper Lig'e renk katacağız
Yayınlanma:

Trendyol 1. Lig'in 29. haftasında Altay'ı konuk eden Eyüpspor, karşılaşmadan 4-1 galip ayrılarak ligi 5 hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi. Turan, şampiyonluk coşkusunu futbolcuları ve taraftarıyla paylaşırken, duygularını basın mensuplarıyla paylaştı. Sezon boyunca büyük bir çalışma sergilediklerini belirten Turan, "Altay ile oynadık ve onları küme düşürdük. Onlara saygı göstermeye çalıştık. Altay camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım hak ettikleri yere dönerler. Biz de ilk günden son ana kadar oyunu güzelleştirmek ve sahada kalmak için her şeyi yaptık. Oyuncularımla gurur duyuyorum, gerçekten çok iyi oynadılar. Kötü oynadıklarında bile oyunu güzelleştirmeye ve mücadele etmeye devam ettiler. Bugün geldiğimiz noktada tarihin en güzel ve en erken şampiyonluklarından birini yaşattılar. Eyüpsultan semti, bazı şehirler kadar büyük bir semt. Bu başarıyı hak ediyorlar. Stadımıza kavuştuğumuzda, ülkemize örnek olacak, gençleri yetiştiren, kadınların ve çocukların gelebileceği bir kulüp olmayı hayal ediyoruz. Bugün bu hayalin ilk adımını attık. Başkanımız Murat Özkaya ve Asbaşkanımız Fatih Kulaksız'a çok teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı, bu başarıya ulaşamazdık. En büyük teşekkürüm ise oyuncularıma; Bodrum'da elendikten sonra 'En erken şampiyonluğu kazanacağız' dediklerinde birçoğu şüpheyle baktı ama bazıları inandı. Hepsini tebrik ediyorum. Kalan haftalarda en iyi oyunumuzu sergilemeye çalışacağız. Kimseyi kaderiyle oynamak istemiyoruz. En dürüst ve en iyi şekilde, tabii ki bir şeyler deneyeceğiz. Kendimizi geliştirmeye çalışacağız ama en iyi halimizle sahada olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Takımda bir aile ortamı oluşturduklarına vurgu yapan Arda Turan, "Takımda 30 yaşın üzerinde birçok oyuncumuz var. Alışkanlıklarını değiştirmek, her gün tekrarlamak kolay değil. Her gün sabırlı davrandılar. Onlara aile olduğumuzu söyledim. Onlar da insan. Bu birlikteliği sağladığımızda başarı geldi. Artık başka bir seviyeye çıkıyoruz. Başka bir seviyede farklı şekilde çalışmalıyız. Süper Lig'e oynamaya cesaretimiz var. Bugün bunu bütün Türkiye'ye gösterdik. Önemli camiaların önünde lige çıktık. Süper Lig'e renk katacağımıza inanıyorum. Bize güvensinler, ön yargıyla bakmasınlar" dedi. Turan, başarılı futbolculuk kariyerinin ardından, yedek kulübesinde şampiyonluk yaşamasıyla ilgili gelen soruya ise, "İçimde karışık duygular var. Annem, karım ve çocuklarım burada. Tesislere gidince anlayacağım. Çok fazla uykusuz geceler geçirdik. Çok fazla stres ve gerginlik yaşadık" diye cevap verdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.