Asya Uluslar Kupası'na Katar damgası: Modern stadyumlar, parlayan oyuncular ve mutlu son!

Asya Uluslar Kupası sahibini buldu. Ev sahibi Katar turnuvada mutlu sona ulaşarak turnuva tarihinde üst üste 2. kez şampiyon oldu.

Asya Uluslar Kupası'na Katar damgası: Modern stadyumlar, parlayan oyuncular ve mutlu son!
Yayınlanma:

Asya Uluslar Kupası'nda bir organizasyon daha geride kaldı. Sezon içerisinde Afrika Uluslar Kupası ile aynı tarihlerde başlayan turnuvaya Katar ev sahipliği yaptı.

Son şampiyon ve ev sahibi olarak turnuvada yerini alan Katar bir kez daha mutlu sona ulaştı.

genel.jpg

Liglerin devam ettiği süreçte bambaşka bir heyecan olarak izleyicisiyle buluşan Asya Uluslar Kupası, dünya futbolunun farklı bir penceresi olarak dünyaya açılıyor. Köklü turnuva 1956 yılında başlamasının ardından bugünlere kadar gelerek futbol kültüründe renkli bir yer edinmeye devam ediyor.

Katar'da bu turnuvaya son iki yıldır damga vuran takım oldu. Katar, sporda tesisleşme ve kendi liglerine yatırımlara devam ederken bir yandan da dünyadaki prestijini yukarı taşıyor.

2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmasıyla akıllarda kalan Katar, bu sene de başka bir büyük turnuva Asya Kupası'nın ev sahipliğini üstlendi. Dünyanın en genç stadyumlarına sahip olan Katar, sporda tesisleşme konusunda yaptığı yatırımların meyvesini yemeye başladı.

Lig kalitesi olarak Suudi Arabistan kadar sükse yapamasa da ligine kaliteli oyuncular transfer etme çalışmalarını sürdürüyor. Bir dönem transfer piyasasında sesi yüksek çıkan Katar'da bu durum biraz gerilemiş durumda. Ancak Katar, ülkede bir futbol kültürü oluşturmak adına çalışmalarına devam ediyor. Kariyerli isimler, 'kurt' hocalar ve profesyonel yöneticileri ülkeye kazandırma çabasında olan Katar, milli takımlar bazında aldıkları başarılarla ileriye gittiğinin pırıltısını vermeye başladı.

Dünya Kupası ev sahipliği konusunda da kendisini o vitrinde iyi temsil eden Katar, Asya Kupası'nda da hem sportif hem de organizasyon olarak dikkatleri üzerine çekti.

fifa.jpg

KATAR NAMAĞLUP ŞAMPİYON

Katar 2019'da yaşadığı şampiyonluğun ardından ikinci kez kupayı kaldırmayı başardı. Ev sahibi olduğu turnuvada seyircisinin önünde şampiyon olan takım, tarihine önemli bir başarı daha ekledi. Katar turnuva boyunca yenilmezlik serisini sürdürdü ve son olarak finalde Ürdün'e karşı üstün gelerek ipi göğüsledi.

Maçın 22. dakikasında Katar, Akram Afif'in penaltı golüyle öne geçti ve skoru 1-0'a getirdi. Turnuva tarihinde ilk kez final oynayan Ürdün, 67. dakikada Yazan Al-Naimat'in golüyle beraberliği sağladı ve umutlarını canlı tuttu.

Ancak Katar'ın yıldızı Akram Afif, mücadelenin ilerleyen dakikalarında tekrar sahneye çıktı. 73. dakikada bir penaltı golü daha kaydederek, takımını tekrardan öne geçirdi. Maçın uzatma dakikalarında ise yine bir penaltıdan yararlanan Afif, 90+5. dakikada attığı golle skoru 3-1'e getirerek takımını şampiyonluğa taşıdı.

katar1-001.jpg

Bu maçta da yıldızlaşan Akram Afif, turnuva genelinde harika bir performans sergileyerek 7 maçta 8 gole imza attı. Akram Afif attığı gollerle takımını şampiyonluğa taşırken aynı zamanda gol kralı oldu.

ari.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.