Başakşehir ikinci yarıda coştu

Gençlerbirliği Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun 20’inci haftasında deplasmanda Medipol Başakşehir’e konuk oldu.

Başakşehir ikinci yarıda coştu
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ev sahibi sahadan 3-1 galip ayrılarak şampiyonluk yarışında maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi. İlk yarısı 1-1 sona eren ve büyük çekişmeye sahne olan maçta ev sahibi turuncu siyahlılara üç puanı getiren golleri ikinci yarıda Bosnalı yıldızı Edin Visca attı. Bu sonucun ardından Başakşehir puanını 39’a çıkardı ve maç fazlasıyla 2’nci sıraya yükseldi. Başakşehir’e galibiyeti getiren golleri 8’inci dakikada Enzo Crivelli, 48 ve 73’üncü dakikalarda Edin Visca atarken, Gençlerbirliği’nin tek sayısını 29’uncu dakikada Floyd Ayite kaydetti.

MAÇTAN DAKİKALAR

Medipol Başakşehir için şampiyonluk yolunda büyük önem taşıyan Gençlerbirliği içinse ligin alt sıralarından kurtulma yolunda bu önemli maçta iki takımın güzel mücadelesi futbolseverlerden büyük takdir topladı. Özellikle ikinci yarıda ortaya konulan çekişmeli ve heyecanlı mücadele büyük keyif verdi. Maçın ilk ciddi atağını ev sahibi Medipol Başakşehir yakaladı. 6’ncı dakikada hızlı gelişen Başakşehir atağında Edin Visca’nın sağ kanatta yerden ceza sahasına yolladığı ortaya Demba Ba müsait durumda olmasına karşın güzel plase vuruş az farkla kale direğinin yanından auta gitti. Maçın 8’inci dakikada Başakşehir aradığı golü buldu. Junior Caiçara’nın sağ kanattan ceza sahasına ortasına Gençlerbirliği savunması arasında iyi yükselen ve Enzo Crivelli’nin altı pas içindeki güzel kafa vuruşunda top filelere gidince bu golle ev sahibi 1-0 öne geçti.

GENÇLERGOLE YAKLAŞTI

Beraberlik için yüklenen Gençlerbirliği 19’uncu dakikada beraberliğe çok yaklaştı. Bu dakika içinde Daniel Candeias’ın sol çaprazdan ceza sahası içerisine yolladığı orta direkt olarak kaleye yönelince kaleci Mert Gönok son anda meşin yuvarlağı kornere tokatlayarak beraberlik golüne izin vermedi. 25’nci dakikada ev sahibi Başakşehir farkı ikiye çıkarma şansını kullanamadı. Bu dakika içinde ani gelişen turuncu beyazlı ekibin atağında Demba Ba ceza sahasına girdi kırmızı siyahlı ekibin kalecisi Kristoffer Nordfeldt açıyı iyi kapatarak gole izin vermedi.

29’DA BERABERLİK GELDİ

Mücadelenin 29’uncu dakikasında Gençlerbirliği eşitliği yakaladı. Bu dakika içinde gelişen kırmızı siyahlı ekibin atağında Daniel Candeias’ın sol kanattan kullandığı kornere altı pas üzerine yakın bir noktada iyi yükselen Floyd Ayite Başakşehir savunması arasından güzel bir kafa vuruşuyla topu Mert Gönük’un solundan filelere gönderip durum 1-1’e getirdi. Mücadelenin 40. dakikada sol kanattan ceza sahası dışında topla buluşan Pierre-Yves Polomat’ın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta çıktı. İki takamın atakları başka gol getirmeyince mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.

BAŞAKŞEHİR GOLLE BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısına ev sahibi Medipol Başakşehir golle başladı. 48’inci dakikada ani gelişen turcun siyahlı ekibin atağından Demba Ba’nın ara pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Edin Visca’nın topu düzelterek sol ayağıyla sert ve düzgün şutunda, meşin yuvarlak Gençlerbirliği ağlarıyla buluşuna ev sahibi bu gülle 2-1 öne geçti. Bu golde Başkent ekibinin yaptığı bariz hata ikinci gole neden oldu ve takımın oyundan düşmesine neden oldu. Maçın 59’uncu dakikasında Gençlerbirliği’nin sağ çaprazda ceza sahası çizgisine yakın bir noktadan kazandığı serbest vuruşta, Pierre-Yves Polomat’ın şutu kale direğinin az farkla yanından auta gitti.

FARK İKİYE ÇIKTI

Mücadelenin 73’üncü dakikasında Medipol Başakşehir farkı 2’ye çıkardı. Ani gelişen atakta topla birlikte ceza sahası önüne kadar hareketlenen Enzo Crivelli, sol kanattan bindiren Visca’nın önüne ara pasını bıraktı. Bu oyuncunun topun dibine girerek yaptığı güzel plase vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Kristoffer Nordfeldt’in üzerinden filelerle buluşunca fark ikile çıkıp durum 3-1’e geldi. Bu golden sonra iki takımın karşılıklı ataklar başka gol getirmeyince ev sahibi Medipol Başakşehir, mücadeleden 3-1 galip ayrılıp şampiyonluk yolunda zorlu bir engeli daha aştı.

Kaynak:Basın Bülteni

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.