Başkent derbisi Halkbank’ın

AXA Sigorta Efeler Ligi’nin yenilgisiz lideri Halkbank, Ankara derbisinde hemşehrisi Spor Toto’yu 3-1 yenerek 16 maçında 16’ıncı galibiyetini alarak yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Başkent derbisi Halkbank’ın
Yayınlanma:
Güncelleme:

AXA Sigorta Efeler Ligi’nin yenilgisiz lideri Halkbank, Ankara derbisinde hemşehrisi Spor Toto’yu 3-1 yenerek 16 maçında 16’ıncı galibiyetini alarak yoluna emin adımlarla devam ediyor.

AXA Sigorta Efeler Ligi 14.hafta erteleme maçları oynandı. Daha önce oynanması gereken fakat covid vakaları yüzünden ertelenen Ankara derbisinde Halkbank ile Spor Toto karşı karşıya geldi. TVA Başkent Spor Salonu’nda oynanan iki saat 12 dakika süren mücadeleyi Zeki Bocutcu, Bilal Çağlar hakem ikilisi yönetti.

HALKBANK YENİLGİSİZ

Baştan sona büyük bir çekişmeye ve heyecana sahne olan mücadelede Halkbank, hemşerisi Spor Toto’yu 3-1 mağlup ederek yenilgisiz liderliğini sürdürdü. Halkbank bu galibiyetin ardından 16 maçında 16’ıncı galibiyetini alarak namağlup yoluna devam ediyor. Mavi beyazlılar bu galibiyetin ardından 45’e yükseltti. İkinci Ziraat Bankkart 13 galibiyet sonunda 40 puanla ikinci, Fenerbahçe HDI Sigorta 36 puanla üçüncü, ARKAS Spor 33 puanla dördüncü, Galatasaray HDI Sigorta 28 puanla beşinci ve Spor Toto’da 25 puanla altıncı sırada yer aldı.

İlk sete Spor Toto fırtına gibi başladı. Setin final bölümünde etkili servisler kullanan ve köşe hücumlarında hata yapmayan kırmızı beyazlılar 28 dakika süren bu seti 18-25 alarak 0-1 öne geçti. İkinci sette bu kez Halkbank üstünlüğü vardı. Mavi beyazlılar hem etkili servis attı hem de savunmada kusursuz oynadı. 31 dakika süren bu seti 25-19 alan Halkbank setlerde durumu 1-1’e getirdi.

Üçüncü set büyük çekişmeye sahne oldu. Setin sonuna doğru her iki takımda birbirine üstünlük kurmakta zorlandı. Final bölümünde Fernando Hernandez ile etkili servisler kullanan mavi beyazlılar Efe Bayram ile iki sayı üst üste bulunca 37 dakika süren bu seti 25-23 alarak 2-1 öne geçti.

Dördüncü set karşılıklı sayılarla başladı. Büyük çekişmenin yaşandığı setin sonunda 23-18’de üç sayılık bir üstünlük yakalayan Spor Toto bu üstünlüğünü koruyamadı. 23-23’te eşitlenen sette maçın hakemi Zeki Bocutcu’nun verdiği bir karar sonrası Video Asistan görüntülerine sonrası iki takımda uzun süre itiraz etti. Botutcu kararını Halkbank’tan yana kullanınca Fernando Hernandez iki kez üst üste etkili servisler kullanarak seti 25-23 maçı da 3-1 takımına kazandırdı.

SALON: TVF Başkent

HAKEMLER: Zeki Bocutcu, Bilal Çağlar

HALKBANK: Bruno, Mustafa, Hernandez, Yiğit, Vigrass, Selçuk, (Volkan-L, Caner-L, Aslan, Abdullah, Efe)

SPOR TOTO: Çağatay, Shoji, Sharifi,  Sercan, Bucheger, Burak (Munammed-L, Serkan-L)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.