Beşiktaş 3-0 Galatasaray

Süper Lig'in 14.hafta karşılaşmasında Beşiktaş Galatasaray ile karşılaştı.

Beşiktaş 3-0 Galatasaray
Yayınlanma:
Güncelleme:

Maçtan dakikalar 

1. dakikada Babel’in derinlemesine pasında savunmanın arkasına sarkan Cenk, sol çaprazdan ceza sahası içine girip yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Muslera’da kaldı.

17. dakikada Tolgay’ın sakatlandığı pozisyonda serbest vuruşu Quaresma kullandı. Quaresma’nın orta yapmayıp direkt kaleye vurduğu şutta meşin yuvarlağı kaleci Muslera son anda uzaklaştırdı.

26. dakikada Belhanda’nın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde kafa vuruşunu yapan Serdar’ın vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Fabri kurtardı.

31. dakikada Rodrigues Mariano ile paslaşıp ceza sahası önüne geldi. Sonrasında Feghouli ile yaptığı verkaç sonrasında yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin sağından dışarı çıktı.

39. dakikada Quaresma’nın sağ kanattan ceza sahası içine açtığı ortada topla buluşan Cenk kafayla meşin yuvarlağı Atiba’ya indirdi. Atiba’nın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Muslera’da kaldı.

46. dakikada gelişen atakta sağ kanattan Gökhan’ın ortasında Muslera çıkıp topu aldı ancak yaptığı hatayla elinden kaçırdı, top Cenk’in önünde kaldı. Cenk düzgün bir vuruşa meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0

52. dakikada Tolgay’ın sol kanattan yaptığı ortada ceza sahası içinde topla buluşan Quaresma’nın vuruşunda meşin yuvarlak oyun alanının dışına çıktı.

60. dakikada Belhanda’nın ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Gomis’in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Fabri’de kaldı.

61. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Cenk’in ara pasında ceza sahası içine giren Oğuzhan’ın şutunda meşin yuvarlağı kaleci Muslera kurtardı.

63. dakikada Cenk’in sağ tarafa verdiği pasta Gökhan bekletmeden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin solundan auta çıktı.

67. dakikada Galatasaray savunmasının yaptığı hatada sağ çaprazdan ceza sahası içine giren Quaresma’nın vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

70. dakikada Babel’in şutunda Mariano’dan seken top Tosic’in önünde kaldı. Tosic’in yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak ağlara gitti. 2-0

75. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Gomis’in yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Fabri kontrol etti.

78. dakikada Cenk’in sol taraftan ceza sahası içine havalandırdığı topta içeride kafa vuruşunu yapan Quaresma’nın vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

86. dakikada sağ kanatta topla buluşan Quaresma’nın ceza sahası içine girerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin solundan dışarı çıktı.

87. dakikada Cenk’in ceza sahası içine verdiği pasta topla buluşan Medel’in yaptığı vuruşta meşin yuvarlak direğin sağından auta çıktı.

90+1. dakikada Medel'in pasında Serdar ile Maicon'un arasından geçen Negredo ceza sahası içine girip Muslera'yı da çalımladı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 3-0

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Fırat Aydınus xx, Serkan Ok xx, Aleks Taşçıoğlu xx

Beşiktaş: Fabri xx, Gökhan xx, Pepe xx, Tosic xx, Adriano xx, Atiba xx, Tolgay xx, Quaresma xx, Oğuzhan xx, Babel xx, Cenk xx

Yedekler: Tolga, Mitrovic, Negredo, Mustafa, Medel, Orkan, Lens, Necip, Talisca, Utku

Teknik Direktör: Şenol Güneş

Galatasaray: Muslera xx, Mariano xx, Maicon xx, Serdar xx, Denayer xx, Fernando xx, Ndiaye xx, Feghouli xx, Belhanda xx, Rodrigues xx, Gomis xx

Yedekler: Carrasso, Eray, Ahmet, Yasin, Selçuk, Eren, Sinan, Linnes, Emrah, Koray

Teknik Direktör: Igor Tudor

Sarı Kart: Feghouli (Galatasaray)

Ozan Buğra Koşar - Mehmet Şirin Topaloğlu - Uygar Aydın - Murat Ergin

Beşiktaş galibiyet hasretine son verdi

Ligin 14. haftasında oynanan dev derbide Galatasaray ile karşı karşıya gelen Beşiktaş, rakibini 3-0'lık skorla mağlup ederek, ligde 2 hafta sonra galibiyet almış oldu. 

Süper Lig’in 14. haftasında Beşiktaş, sahasında ezeli rakibi Galatasaray’ı 3-0'lık sonuçla devirdi. Bu sonuçla siyah-beyazlı ekip, ligde 2 hafta sonra galibiyeti tatmış oldu. Ligin 11. haftasında deplasmanda alınan Göztepe galibiyeti sonrası 12. haftada Teleset Mobilya Akhisarspor ile 13. haftada ise Evkur Yeni Malatyaspor karşısında golsüz beraberlikle 1 puana razı olan Kartal, 14. haftada Vodafone Park’ta Galatasaray’a karşı galibiyet hasretine son verdi. Sarı-kırmızılı ekibe karşı 46. dakikada golcü oyuncu Cenk Tosun ile öne geçen siyah-beyazlılar, Sırp savunma oyuncusu Tosic ile 70. dakikada farkı ikiye çıkaran golü buldu. Son dakikalarda Negredo ile gol bulan Beşiktaş, sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Ligde iki hafta sonra 3 puana 3 golle ulaşan Kartal, Vodafone Park’ta Galatasaray'ı devirerek, ligdeki puanını 26’ya yükseltmiş oldu.

Galatasaray taraftarları, deplasmanda takımını yalnız bırakmadı

Galatasaray taraftarları, Vodafone Park’ta oynanan Beşiktaş derbisinde kendilerine ayrılan yerleri doldurarak takımlarını yalnız bırakmadı. 

Süper Lig’in 14. haftasında Galatasaray, Beşiktaş’a konuk oldu. Zirveyi yakından ilgilendiren bu müsabakada sarı-kırmızılı taraftarlar da takımlarına desteklerini maç boyuncu sürdürdü. Kendilerine ayrılan tribünü dolduran taraftarlar, tezahüratlarıyla takımlarına destek verdi.

Fırat Aydınus’un derbi raporu

Beşiktaş - Galatasaray derbisinin hakemi Fırat Aydınus, müsabakada iki takıma da 3’er olmak üzere 6 sarı kart gösterdi. 

Süper Lig’in 14. haftasında Vodafone Park’ta Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Müsabakayı FIFA kokartlı hakemlerden Fırat Aydınus yönetti. Zorlu mücadelede düdük çalan Aydınus, siyah-beyazlılardan Pepe, Tolgay Arslan, Cenk Tosun, sarı-kırmızılılardan ise Sofiane Feghouli, Fernando ve Bafetimbi Gomis’e sarı kart gösterdi.

Tudor’un büyük takımlara karşı kabusu sürüyor

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Beşiktaş’a mağlup olmasıyla Fenerbahçe, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir ile oynadıkları 8. maçtan da galibiyet alamadı. 

Galatasaray, Süper Lig’in 14. haftasında Vodafone Park’ta Beşiktaş’a 3-0 mağlup oldu. Teknik Direktör Igor Tudor açısından da büyük önem taşıyan derbiden alınan mağlubiyetle, Hırvat çalıştırıcının büyük takımlara karşı galip gelememe serisine devam etti. Bu müsabaka öncesinde Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir ile ligde toplam 7 kez mücadele eden Tudor, 6 kez mağlup olurken, 1 beraberlik almıştı. Bu yenilgi ile Igor Tudor, bu takımlara karşı 7. mağlubiyetini aldı.

Tudor, Galatasaray’ın başında Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir karşı oynadığı maçların sonuçları şöyle:

2016-2017

Galatasaray: 0 - Beşiktaş: 1
Trabzonspor: 2 - Galatasaray: 0
Medipol Başakşehir: 4 - Galatasaray: 0
Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 1

2017-2018

Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 0
Trabzonspor: 2 - Galatasaray: 1
Medipol Başakşehir: 5 - Galatasaray: 1

Fikret Orman: “En az 4-5 gol kaçırdık”

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Galatasaray derbisini kazandıklarını için mutlu olduklarını belirterek, “En az 4-5 gol kaçırdık. Onun dışında çok mutluyum” dedi. 

Beşiktaş, Süper Lig’in 14. haftasında evinde karşılaştığı Galatasaray’ı 3-0 mağlup etti. Müsabaka sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Başkan Fikret Orman, “İyi oynadık, taraftarlarımızı mutlu ettik. En az 4-5 gol kaçırdık. Onun dışında çok mutluyum. Daha devre arasına gelmedik, çok da abartmamak lazım. Üç maçımız daha var onları kazanmaya bakacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.