Beşiktaş, hakemi yenemedi... Avrupa Kupası'nda ikincilik geldi

Beşiktaş BOA, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası finali rövanşında İngiltere'nin London Lions takımına 81-70'lik skorla yenilerek şampiyonluk şansını kaybetti.

Beşiktaş, hakemi yenemedi... Avrupa Kupası'nda ikincilik geldi
Yayınlanma:

İstanbul'da oynanan ilk maçı 7 sayı farkla kazanan Beşiktaş, rövanşta ise 11 sayı farkla mağlup oldu, böylece şampiyonluk kupasını kaçırdı.

Copper Box Arena'daki mücadelede ev sahibi ekip, 4-0'lık bir seriyle hızlı bir başlangıç yaptı. Beşiktaş, ilk bölümde dış atışlardan elde ettiği sayılarla ayakta kalmayı başardı. Ancak İngiliz takımı, 8. dakikada farkı 10 sayıya çıkardı: 23-13. Beşiktaş, ilk çeyreğin sonlarında bulduğu 4 sayıyla farkı 6'ya indirerek ikinci çeyreğe girerken, skor 23-17 oldu.

İkinci çeyreğe hücumda etkili başlayan Beşiktaş, 14. dakikada skoru 27-27'ye getirdi. Ancak 29-29'dan sonra rakibinin 10-0'lık bir seri yapmasına engel olamadı ve devreyi 45-35 geride kapattı.

Beşiktaş, ikinci yarıya Li'nin 2 sayılık basketiyle başladı. Savunmasını sertleştiren ekip, 24. dakikada farkı 3 sayıya indirdi: 47-44. İngiliz takımı bir ara farkı 11 sayıya çıkarsa da Beşiktaş, çeyreğin sonlarına doğru toparlandı ve üçüncü çeyreği 60-55 geride tamamladı.

Son çeyreğe 4-0'lık bir seriyle başlayarak farkı 1 sayıya indiren Beşiktaş, ancak üç önemli oyuncusunun beş faulle kenara gelmesiyle zorlandı ve rakibinin son dakikalardaki sayılarına engel olamadı, maçtan 81-70 mağlup ayrıldı.

Beşiktaş BOA'nın başantrenörü Aziz Akkaya, iki teknik faul alarak oyun dışında kaldı. Karşılaşmanın bitimine 2 dakika kala ikinci teknik faulünü alan Akkaya, kalan bölümde takımının başında yer alamadı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat, Londra'daki maçı salonun tribünlerinden takip etti. Karşılaşma öncesinde oyuncularla bir araya gelerek motivasyon veren Arat, maçı siyah-beyazlı yöneticiler ve iş adamı Hüsnü Özyeğin ile birlikte büyük bir heyecanla izledi.

Maç sonunda İngiliz ekibine kupasını verilirken, Beşiktaşlı oyunculara madalyaları takdim edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.