Beşiktaş, TFF'nin seçim kararına ateş püskürdü

Beşiktaş Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni sezon öncesi yapılacak seçimin kabul edilemez olduğunu duyurdu.

Beşiktaş, TFF'nin seçim kararına ateş püskürdü
Yayınlanma:

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, TFF'nin 18 Temmuz'da gerçekleşecek olan seçimle ilgili şu ifadelere yer verildi:

"TFF Yönetim Kurulu'nun 18 Temmuz 2024 tarihini belirlediği Seçimli Genel Kurul kararının, herhangi bir öneri sunulmadan alındığını öğrendik. Türk futbolunun tüm kesimlerinin kaos içinde olduğu ve net bir yönetim ihtiyacı duyulduğu bir dönemde, 2024-2025 sezonunun başlamasına kısa bir süre kala seçime gitmek, zarar getirecek bir adım olacaktır. Bu duyurunun, Türk futbolunun içinde bulunduğu kaosun somut bir göstergesi olan bir günün ardından yapılmış olması, doğru ve kabul edilebilir bir tutum değildir. Sahada hakeme yumruk atılması, takımların sahadan çekilmesi, taraftarlarla futbolcular arasında yaşanan olaylar, ceza kararlarının hukuk dışı bir şekilde verilmesi, VAR kararlarının sorgulanması ve Süper Kupa'nın krize sürüklenmesi gibi birçok olumsuz örnek varken, futbol camiasının demokratik iradesini sekteye uğratacak bu kararın kabul edilemez olduğunu vurgulamak istiyoruz."

"Aday çokluğu ve seçimle belirlenmeli"

Ayrıca açıklamada, TFF seçimlerinin çok sayıda adayla gerçekleştirilmesi gerektiği belirtilerek, "Kurulların atama yerine seçimle belirlenmesi gerekmektedir. Özellikle MHK'nin oluşturulması ve bunun sonucunda VAR uygulamalarıyla ilgili yaşanan sorunların çözülmesi için 18 Temmuz'da göreve gelecek yeni yönetimin hızlı ve etkili bir şekilde karar alması neredeyse imkansızdır. Türk futbolunun kaosundan kurtulması, lig düzenlemelerinin ve kurulların sağlıklı bir şekilde belirlenmesi için 2023-2024 sezonunun bitiminden hemen sonra yapılacak genel kurulla seçilecek yeni yönetim ihtiyacını kamuoyuyla paylaşıyoruz." denildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.