Beşiktaş vitrini düzeltti

Ara transferde Beşiktaş son saatlerde yaptığı eklemelerle taraftarını sevindirdi. Hasan Arat, yaz transfer dönemi için büyük bir kredi kazandı.

Beşiktaş vitrini düzeltti
Yayınlanma:

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Transferin son gününe kadar transferde sancılı bir süreç yaşayan Beşiktaş’ta son saatlerde işler tersine döndü.

Hasan Arat’ın başkanlık koltuğuna oturmadan önce PSG, Chelsea gibi kulüplerle yakın ilişkide olduğu, çaldığı her kapıdan muhakkak oyuncu getirebileceği beyanı yavaş yavaş sorgulanmaya başlarken Hasan Arat adeta “kapıları kırarak” transferleri bitirdi.

Jonas Svensson’un Adana Demirspor’dan transferi ile başlayan süreç Beşiktaş camiasında büyük itirazlara ve eleştirilere konu oldu. Uzun süre yeni bir transfer yapılmaması ve son hafta Nottingham Forest’tan “tecrübeli” bir stoper olarak Joe Worrall’ın gelişi ile kimilerine göre transfer de noktalanmıştı. Kulübe yakın muhabirlere tarafından da Hasan Arat’a dayandırılarak verilen haberlerde Beşiktaş transferin son gününü de sakin geçirmesi bekleniyordu. Ancak öyle olmadı.

Hasan Arat’ın seçim sürecinde basına “duyum” haberciliği konusunda getirdiği eleştirilerin adeta canlı bir örneği sergilendi. Neredeyse daha önce adı bile anılmayan iki yıldız isim İstanbul’a son saatlerde indirilerek camiaya büyük sevinç yaşattılar.

539026.jpg

Ernest Muçi, Tirana’dan başladığı kariyer yolculuğunda Legia’ya geçmişti. Legia’daki başarılı performansı ise 10 Milyon Avro’ya onu Beşiktaş’a getirdi. Sırtındaki kartal dövmesi ile bile camiayı heyecanlandıran Muçi bundan sonra Beşiktaş hücumlarının maestrosu olacak.

6 numarada da Amir’in sakatlığı ve Gedson’un son dönemdeki performansı ile arayış içinde bulunan Beşiktaş, bu bölgeye Libyalı oyuncu Al-Musrati’yi kattı. Kiralık olarak ve satın alma opsiyonu ile gelen Musrati de mevkisinde Portekiz liginin iyi oyuncularından biri olarak öne çıkıyor.

musrati.jpg

İki transferin ortak özelliği ise Beşiktaş teknik direktörü Santos’un hem Portekiz hem de Polonya’da milli takım teknik direktörlüğü yapması ve bu liglere hakimiyeti sebebiyle bu iki oyuncu için özel talepte bulunması oldu.

Öte yandan Muçi için Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel, "Beşiktaş'a ve ülkemize hoş geldin. Çok çabaladık ama sonuç güzel oldu. Hayırlı olsun. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi'ye çok minnettarım.” Dedi. Braga’ya Musrati transferi için ödeme “garantörlüğü” vererek transferde kolaylık sağlanmasını isteyen kişi de yine Nasser Al-Khelaifi’nin olduğu bilgisi basında dolaşmaya başladı. Arat, transferin son gününde yaklaşık 22 Milyon Avro’ya belki de gelecek sezonun transferlerinin yarısını şimdiden kişisel ilişkileriyle tamamlamış oldu.

KADRO DIŞILARA VEDA

Transferde gelenlerin çıkardığı gürültünün yanında vedalar oldukça sessiz oldu. Samet Aybaba’nın gelişi ile teknik direktör Rıza Çalımbay’a dahi sorulmadan kadro dışı kalan isimlerin bazıları ile yollar ayrıldı.

Eric Bailly’nin bedelsiz olarak gidişinin yanı sıra Valentin Rosier ve Jean Onana, Fransa’ya kiralık olarak zorunlu opsiyonlarla verildi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.