Birleşmiş Milletler, 25 Mayıs'ı "Dünya Futbol Günü" ilan etti

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, kabul ettiği karar tasarısıyla 25 Mayıs'ın "Dünya Futbol Günü" olarak kutlanacağını açıkladı.

Birleşmiş Milletler, 25 Mayıs'ı "Dünya Futbol Günü" ilan etti
Yayınlanma:

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, futbolun dünya barışına ve kalkınmasına katkıları dolayısıyla 25 Mayıs'ı "Dünya Futbol Günü" olarak kutlanması için bir karar tasarısını oybirliğiyle kabul etti.

Tasarı, Türkiye ve Filistin gibi 160'tan fazla ülkenin sponsorluğunda sunuldu ve diğer spor dalları gibi futbolun da özel bir günle kutlanması gerektiği vurgulandı.

Karar mektubunda, futbolun sürdürülebilir kalkınmada ve toplumsal cinsiyetin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynadığı belirtilirken, uluslararası futbol organizasyonu FIFA'nın yanı sıra bölgesel ve ulusal futbol federasyonlarının da tanıtımdaki rolü vurgulandı.

25 Mayıs'ın seçilmesinde, 1924'te Paris'te düzenlenen ilk uluslararası futbol turnuvasının 100. yılının kutlanacak olması etkili oldu.

BM organları, uluslararası organizasyonlar, sivil toplum örgütleri ve özel sektör, Dünya Futbol Günü'nü ulusal öncelikler doğrultusunda kutlamaya ve futbolun faydalarını herkes için yaymaya davet edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.