BOTAŞ eli boş dönüyor

BOTAŞ Kadın Basketbol Takımı Kadınlar Basketbol Ligi 24. hafta mücadelesinde Ahmet Cömert Spor Salonu’nda Galatasaray’ın konuğu oldu.

BOTAŞ eli boş dönüyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

BOTAŞ Kadın Basketbol Takımı Kadınlar Basketbol Ligi 24. hafta mücadelesinde Ahmet Cömert Spor Salonu’nda Galatasaray’ın konuğu oldu. Özellikle ilk yarısı büyük çekişmeye sahne olan mücadelenin son anlarını iyi değerlendiren ev sahibi sarı kırmızılılar mücadeleden 59-49 galip ayrılarak son 10 maçta 9’uncu galibiyetini aldı. BOTAŞ ise 17 maçta 8’inci mağlubiyetini alarak dördüncü sıradaki yerini korudu. İstanbul Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Tunçtan Durmuşcan, Hüseyin Çelik ve Ayhan Baykara hakem üçlüsü yönetti. Ankara ekibinde Kübra Erat beş faulle oyun dışı kaldı. BOTAŞ adına bu maçta Cuic 14, Büşra Akbaş 5, Williams 11, Garrick 5, Kübra Erat 9 ve Krivacevic 5 sayı ile oynadılar.

İLK YARI BAŞA BAŞ

Mücadeleye BOTAŞ iyi başladı ve televizyon molasına 4-2 önde gitti. Moladan iyi dönen Ankara ekibi farkı açarak durumu 7-2’ye taşıdı. Skor üstünlüğünü periyodun sonuna kadar sürdüren Başkent temsilcisi bu çeyreği 16-11 önde tamamladı. İkinci çeyreğe iyi başlayan ev sahibi Galatasaray oldu. İnci Güçlü ve Victoria Macaulay ile sayılar bulan sarı kırmızılılar maçın başından bu yana ilk kez 17-16 öne geçti. Moladan iyi dönen BOTAŞ bulduğu dört sayıyla 20-17 öne geçmesine karşın bu üstünlüğünü koruyamadı ve ilk yarıda soyunma odasına Galatasaray 27-25 önde gitti.

EV SAHİBİ ÜSTÜNDÜ

Üçüncü çeyrek karşılıklı sayılarla başladı. Victoria Macaulay’in skorer oyunuyla çeyreğin büyük bölümünü önde götüren Galatasaray ilk beş dakikayı da 35-33 önde geçti. Çeyreğin son üç dakikalık bölümüne 39-38 önde giren sarı kırmızılılar çeyreğin sonuna kadar üstünlüğünü korudu ve peş peşe bulduğu sayılarla periyodu 47-41 önde tamamladı. Son çeyreğe BOTAŞ Cuic’in üç sayılık isabetiyle başladı. Buna karşılık ev sahibi sarı kırmızılılar hızlı hücum sayıları ile son dört dakikaya 51-45 önde girdi. Bu üstünlüğünü maç sonuna kadar sürdüren Galatasaray rakibinin kendisini yakalamasına izin vermedi ve zorlu mücadeleden 59-49 galip ayrılarak ligde altıncı sıraya yükseldi.

 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.