BOTAŞ’ın havası kaçtı

BOTAŞ Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 12. haftasında Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol Takımına 83-80 mağlup olarak onbirinci maçında sekizinci yenilgisini aldı.

BOTAŞ’ın havası kaçtı
Yayınlanma:
Güncelleme:

BOTAŞ Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 12. haftasında Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol Takımına 83-80 mağlup olarak onbirinci maçında sekizinci yenilgisini aldı. Ankara DSİ Etlik Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Murat Ciner, Kerem Yılmaz ve Muhammed Murat Zafer hakem üçlüsü yönetti.

İLK YARI BOTAŞ’IN

İlk çeyreğe iyi başlayan ve pota altından sayılar üreten ev sahibi BOTAŞ bu çeyreği 22-16 önde tamamladı. Bu çeyrekte hızlı hücumlarla sayı üreten Başkent ekibi rakibine kolay sayı izni vermedi. İkinci çeyrekte de BOTAŞ üstünlü vardı. Rakibinin kendisini yakalamasına izin vermeyen turuncu beyazlılar aradaki sayı farkını koruyarak devreyi sekiz sayı farkla 46-38 önde tamamladı. Özellikle pota altında iyi savunma yapan Başkent ekibi hızlı hücumlarla rakibini geçip soyunma odasına üstün gitmesini bildi.

ADANA HATA YAPMADI

Üçüncü çeyrekte oyundaki üstünlüğünü sürdüren BOTAŞ pota altında altığı hücum ribauntları sonrası bulduğu hızlı basketlerde farkı dokuz sayıya çıkararak çeyreği dokuz sayı farkla 69-50 önde kapattı. Dördüncü çeyrekte büyük çekişme ve heyecan yaşandı. Konuk Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol yaptığı sert savunma ile BOTAŞ’ı hata yapmaya zorları ve aradaki farkı kapattı. Son dakikalarda yapılan faul atışlarını iyi değerlendiren Adana temsilcisi parkeden 83-80 galip ayrılmasını bildi. Bu maçta BOTAŞ adına Eldebrink 24, Melis Gülcan 15, Büşra Akbaş 12, Hatice Pelin Gülçelik 11, Marina Baş 14 ve Senay Zeybek 4 ile sayılar bulmasına karşın parkeden yenik ayrılmaktan kurtulamadı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.