Çankaya ders veriyor

Çankaya Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Herbalife Nutrition KBSL'nin 14. haftasında evinde konuk ettiği Galatasaray Kadın Basketbol Takımını 19 sayı farkla 76-57'lik skorla mağlup olarak ligdeki 13. maçında 8’inci galibiyetini aldı.

Çankaya ders veriyor
Yayınlanma:
Güncelleme:

Çankaya Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Herbalife Nutrition KBSL'nin 14. haftasında evinde konuk ettiği Galatasaray Kadın Basketbol Takımını 19 sayı farkla 76-57'lik skorla mağlup olarak ligdeki 13. maçında 8’inci galibiyetini aldı. Galatasaray ise ligdeki 3’nücü kez yenilgiyle tanıştı. Salon: Ankara Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Murat Ciner, Yiğit Emre Şimşek ve Mesut Öztürk hakem üçlüsü yönetti. Mücadeleyi Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (1905 AGS) Başkanı ve yönetim kurulu üyesi Özgür Savaş Özüdoğru da salonda takip etti.

GALATASARAY İYİ BAŞLADI

Mücadelenin ilk periyoduna Galatasaray iyi başladı ve ilk 5,5 dakikayı on sayıyla 13-3 öne geçip farkı çift hanelere taşıdı. Farkın iyice açıldığı bu andan sonra Çankaya Üniversitesi geri dönüş için reaksiyon vermeyi başardı ve 11-4'lük bir seri buldu. Pota altı ikilisi Tilbe ve Victoria'yla ilk 10 dakikada 12 sayı üreten sarı kırmızılılar bu çeyreği 16-20 önde bitirdi. Bu İlk çeyreğe tutuk başlayan Başkent ekibi periyodun sonunda toparlanarak farkı kapatmasına karşın ilk yarıyı yenik kapattı.

İLK YARI ÇANKAYA’NIN

İkinci çeyreğe ev sahibi Çankaya Üniversitesi müthiş başladı. Periyodun ilk iki dakikasında farkı kapatıp 22-22 beraberliği yakaladı. Periyodun sonuna doğru 30-26'da üstünlüğü ele geçiren sayı siyahlılar devrenin bitimine 3,5 dakika kala 10 sayılık farkı yakalayıp durumu 36-26’ya getirdi. İki takımın da çeyreğin kalan süresinde skor bulamamasıyla Çankaya soyunma odasına bu skorla gitti. İkinci çeyrekte Galatasaray karşısında 20-6’lık bir üstünlük yakalayan Başkent ekibi rakibini bu periyodda 6 sayıda tutmayı başardı.

ÇANKAYA FARKI AÇTI

Çankaya Üniversitesi mücadelenin üçüncü periyodundu oyunun kontrolünü bırakmadıyıp çeyreğin bitimine 6 dakika kala 48-31'de 17 sayıya kadar çıkardı. Çeyrek bitiminde Galatasaray’ın Shavonte Zellous üç sayı denemesi sırasında yaptığı faul sonrası gelen üç isabetli serbest atışla 57-39'da fark 18 sayıya kadar çıktı. Son çeyrekte de ritmini kaybetmeyen Çankaya Ünivetsitesi bitime 7,5 dakika kala 62-42'de farkı 20 sayıya çıkardı. Karşılaşmanın kalan süresinde de oyunun ve skorun kontrolünü kaybetmeyen Başkent ekibi 76-57'lik skorla galip geldi. Bu maçta Çankaya Üniversitesi adına Tan White 27, Derin Yaya 5, Shavonte Zellous 18, Bahar Öztürk 15, Avery Rochelle Warley 6, Aija Putnina 2, Tuğçe İnöntepe 3 sayı ile takımlarını galibiyetine pay sahibi oldular.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.