CBL Ankara’da Şampiyon belli oluyor (TAI Aselsan final maçı)

CBL Ankara’da 2017-2018 sezonun şampiyonu bu akşam TAI ile Aselsan arasında saat 19:00’da oynanacak final maçıyla belli olacak.

CBL Ankara’da Şampiyon belli oluyor (TAI Aselsan final maçı)
Yayınlanma:
Güncelleme:

Ankara’daki şirketlerin bir sezon boyunca ortaya koyduğu mücadelesi yarın taçlanıyor. CBL Ankara’da 2017-2018 sezonun şampiyonu bu akşam TAI ile Aselsan arasında saat 19:00’da oynanacak final maçıyla belli olacak.

CBL Ankara Kurumlararası Basketbol Ligi’nde 5 ay süren mücadele yarın TED Üniversitesi Prof. Dr. Rüştü Yüce Spor Salonu’nda oynanacak 2 maç ile noktalanacak. Sezonun üçüncüsünü belirleyecek maçta saat 17:00’de Türk Telekom ile TC Merkez Bankası karşılaşırken, saat 19:00’da başlayacak maçta TAI ile Aselsan şampiyonluk için karşı karşıya gelecekler. Geçtiğimiz sezon da aynı takımların yer aldığı final mücadelesi öncesinde TAI Antrenörü Arda Zorba ve Aselsan İdarecisi Hakan Kılıç bu zorlu maçla ilgili görüşlerini paylaştı.

AZ HATA YAPAN KAZANIR

Seviye tespit grubunun ardından F Grubu’nda oynadığı tüm maçları kazanarak play-off’lara yenilgi yüzü görmeden çıkan TAI, play-off maçlarını da kayıpsız tamamladı ve ligin yenilgisiz tek takımı unvanı ile adını finale yazdırdı. TAI takımının Antrenörü Arda Zorba, “Her yıl artan takım sayısı ile artık bir marka haline gelen CBL Ankara, bu sene daha keyifli ve heyecanlı maçlara sahne oldu. Lig’de tecrübeli takımlar final grubuna kaldı, çeyrek final maçları çok çekişmeli ve heyecanlı geçti. Biz de TAI olarak sezon boyunca basketbola, organizasyona ve rakibimize saygımızdan dolayı oyun disiplini ve mücadeleden ödün vermeden tüm maçlarda aynı kararlılıkla mücadele ettik ve finale adımızı yazdırmayı başardık. Aselsan da biz de yıllardır karşılıklı oynamanın verdiği deneyimler sayesinde birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Pazar günü keyifli ve çok çekişmeli bir maç olacağına eminim. Yarı final maçında en skorer oyuncumuz Uğur sakatlandı. Aşil tendonu kopması nedeni ile ameliyat oldu. Bu bizim için bir dezavantaj olsa da takım olarak daha çok mücadele edip, Uğur’un eksikliğini kapatacağımıza inanıyorum. Sezon içinde oynadığımız maçın farklı lehimize bitmiş olması aldatıcı olabilir. Ankara şampiyonu olmak için az hata yapanın kazanacağı bir maçta rakibimize saygı duyuyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

SABRINI OLAN KAZANACAK

Finale adını yazdıran Aselsan takımının idarecisi Hakan Kılıç, ise her geçen sezon ligin daha renkli ve keyifli geçtiğine değinirken, “Organizasyona katılan tüm takımları kutluyorum. Her geçen sezon ligde rekabet artıyor ve organizasyon daha da renkleniyor. Bu sene yeni katılan takımlar ve oyuncular organizasyonun kalitesini daha üst seviyeye çekti. Bazı takımların yeni kadroları ve oyuncu zenginliği organizasyonu daha renkli kıldı. CBL Ankara takımları olarak lige yakışan değeri kazandırmak adına güzel mücadeleler izledik. Finalin adı değişmedi. Geçen sene lige “kupayı alacağız parolası” ile başlamıştık. Bu sene şampiyonluğumuzun tesadüf olmadığını göstermek istiyoruz. Takımımız, çok uzun süredir beraber olan oldukça tecrübeli ve değerli oyunculardan oluşuyor. Geriye dönük basketbol adına yatırım ve birikimler, doğal olarak başarıyı getiriyor. Bu sene çalışmalarımız ve antrenmanlarımıza düzenli olarak devam ettik. Performans testlerimiz ve antrenman yöntemlerimizin sonucunu sezonun sonunda almaya başladık. Bunun yanı sıra antrenörümüz Orkun Tuncer’e ayrı bir yer açmak gerekiyor. Aramıza katıldığı günden itibaren takımımıza değer kattı. Bizim için çok anlam ifade ediyor. Kendisine takımımız adına teşekkür ederim. Bu sene de kupayı alarak tüm Aselsan ailesine hediye etmek istiyoruz. Onların da beklentileri de bu yönde. Final maçı geçen sene olduğu gibi heyecanlı ve çekişmeli geçecektir. Her iki takım da kaliteli oyunculardan kurulu olduğu için finale yakışır bir mücadele izleyeceğiz. Sabrını ve konsantrasyonunu koruyabilen takım başarılı olacaktır. Finalin Anneler gününe denk gelmiş olması da ayrı anlamlı olurken rakibimiz TAI ‘ye başarılar diliyorum” diye konuştu.

KUPA PROGRAMI

CBL’de ilk önce üçüncülük ile dördüncülük maçı oynanacak. Saat 17.00’de Türk Telekom-TC Merkez Bankası. Bu maçın bitiş düdüğünün ardından final maçına geçilecek ve büyük çekişmeye sahne olması beklenen mücadelede TAI ile Aselsan saat 19.00’da şampiyon olabilmek için kozlarını paylaşacak. Final maçının ardından kupa töreni düzenlenecek ve dereceye giren takımlara ve oyunculara ödülleri verilecek.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.