Çintimar: Alınan kota önemli

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar önemli açıklamalarda bulundu.

Çintimar: Alınan kota önemli
Yayınlanma:
Güncelleme:

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Çintimar, “2000 yılında 6 sporcuyla katıldık, 2008’de 15 sporcuyla katıldık, 2012’de 24 sporcu ve bu sene 25 sporcu ile katılıyoruz. Alınan kotalar çok önemli” dedi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 2020 Tokyo kotalarını Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi’nde düzenlediği basın toplantısı ile açıklarken, son günlerdeki bazı iddialara da açıklık getirdi. Başkan Çintimar Ankaralı gazetecilerin sordukları soruları cevaplayarak yapılan eleştirilere açıklık getirdi.

DERECELER İYİ DEĞİLDİ

Başkan Fatih Çintimar, iki bayrak takımının Olimpiyatlar’a son anda gidememesinin sebebinin sıralamada geride kalmaları olduğunu belirtti. Çintimar, “IAAF’ta askıya alınmak diye bir şey söz konusu değildir. Mix ve 4×400 bayrak takımımız, son günlerde yapılan yarışmalarda derecelerde geriye düştüler, o yüzden gidemediler. World Athletics, askıya aldığında komple askıya alır. Bu tarz haberleri yapanlar, rüzgar ölçümünün olmadığını söyleyen insanlardır. Atletizmden bihaber olduklarını gösterir, çünkü bayrak yarışmalarında rüzgar ölçümü söz konusu değildir” dedi.

CANLI YAYINLANDI

Erzurum’daki yarışmayla ilgili itiraza değinen Çintimar, “Bu itirazın bizim ülkemizden gittiğini biliyorum. Bununla alakalı World Athletics’te herhangi bir soruşturma yok. Sadece yarışla ilgili bizden foto finiş görüntüleri istendi. Biz de bu görüntüleri diğer ülkelere verdiğimiz gibi hepsini gönderdik. Düzenlenen yarışma YouTube ve Facebook hesabımızdan canlı yayınlandı. Burada bizimle ilgili bir itham yok. Ancak bizim de itirazlarımız var. Bizim dört ülkenin yarışı ile ilgili itirazımız var. Onların sonuçlarına da bakacağız” dedi.

TOPLAM 25 SPORCU İLE TOKYO’YA GİDİYORUZ

Tokyo Olimpiyat Oyunları’na 25 sporcuyla katılacaklarını vurgulayan Çintimar, “Tokyo Olimpiyatlarına 40 kotalık hedef koymuştuk, aldığımız 25 kota ile yola devam edeceğiz. Küçük farklarla kaçan kotalarla hedefimizin dışında kaldık, ama elbette giden takımımız oldukça güçlü ve iddialı. Bu 25 kotadan altısı yürüyüş branşında ve tarihinde ilk defa yürüyüş branşında tam takım olarak katılıyoruz. Bu çok önemli bir başarıdır. Aynı şekilde erkekler maratonda da 3 sporcuyla ülkemizi temsil edeceğiz. Sırıkla atlamada ve 4×100 bayrak takımında olimpiyata tarihimizde ikinci defa katılıyoruz” ifadelerini kullandı.

ALINAN KOTA ÖNEMLİ

Fatih Çintimar, Türkiye’nin birçok bölgesinden sporcu yetiştirdiklerini belirterek, “Alınan kotalar, gidilen yarışlar bizim için çok önemli. Şu an gençler kategorisinde ve U23 kategorisinde dünya sıralamasında ilk 10’un içerisinde 20’ye yakın sporcumuz var. Bu Türk atletizminin geldiği noktayı gösterir. Atletlerimiz bu noktaya Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ile yaptığımız projelerle buraya geldiler. Milli takımımızda birçok bölgeden sporcumuz var. Diyarbakır’dan üç sporcumuz, Malatya’dan bir sporcumuz, Adana’dan bir sporcumuz, Çanakkale’den bir sporcumuz var. Bu bizi mutlu eden bir özellik” şeklinde konuştu.

BİZİ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE İTHAM EDENLERİ ÖNEMSEMİYORUZ

Basında çıkan FETÖ terör örgütü ithamlarına tepki gösteren Çintimar, “2000 yılında 6 sporcuyla katıldık, 2008’de 15 sporcuyla katıldık, 2012’de 24 sporcu ve bu sene 25 sporcu ile katılıyoruz. Bu sayı kota ile 29 sporcuya çıkıyor. Katılım anlamında en çok sporcuya sahip federasyonuz. Olimpiyatta Türkiye’yi temsil edeceğiz. Son günlerde basında çıkan haberlerle ilgili konuşmak istiyorum. Beyhude çabalara fırsat vermeyeceğiz. Bu çabalarla ilgili gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır. Bundan önce yazılan konuları da gerekli mahkemelere federasyon olarak vererek bu mahkemeleri kazandık ve mahkeme sonuçlarını da isteyen kişilerle paylaşabiliriz. Bizi terör FETÖ örgütü ile itham edenleri önemsemiyoruz” şeklinde konuşarak basın toplantısını tamamladı.

 Düzeltmen, İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.